Ett trevligt men oväntat handskak och samtal

Jag har ju glömt att berätta det roligaste som hände under balen förra lördagen! Stum av förvåning så upptäckte jag plötsligt att någon i publiken ett par rader framför oss under spexet var väldigt lik Carl Jan Granqvist... och det var ju han. När han går förbi oss så fäller han följande kommentar till Göran: "Det var en spännande frisyr till frack!"
 
När vi sedan minglade innan vi skulle ut till bussen så hamnade vi strax intill honom, och en del var framme och hälsade och pratade med honom. Göran är ju inte blyg av sig så han drar med mig så att vi också ska hälsa på Carl Jan. Göran tyckte att han ville svara på Carl Jans kommentar så han hävdar att det inte är så lätt att bara ta bort frisyren för en dag. Det var så jäkla roligt. Carl Jan är så kvicktänkt och snabb i replikerna. Så man fick själv skärpa till sig för att hänga med och ge snabba svar på oväntade kommentarer. ;)

Sen var han med under hela kvällen i form av någon sorts hedersgäst. Vi mötte honom flera gånger under kvällen och utbytte ett gäng hej och leenden. Mycket trevligt.

Ännu en tuff vecka över!

Har idag utnyttjat min rätt att bara ta det lugnt. Var på räkneövningen som var min enda lektion idag. Sen efter det så, med ambitionen att sitta och renskriva och försöka förstå lite tal, så satt jag kvar i skolan och gjorde ingenting!

Men det har ändå hänt en hel del.... men vi börjar med lite från den gångna veckan.

Förra lördagen var det ju bal! Gick upp tidigt med papiljotter i huvudet och får till min förskräckelse se att det var lite mer lockigt än jag räknat med. Men tillslut fick jag ändå till nån form av frisyr. Kändes kanske inte riktigt lika profsig som de andras sen...men, men...det var det bästa jag kunde göra själv. Vi började med att åka hem till Pigge och Maria som hade fixat mat åt en hel hög som samlades där.  Åh, vad god mat de hade...och till det öppnade vi skumpaflaskan! Sen bar det av ner till kårhuset där det bjöds på skumpa och lite småsnacks. Efter en stunds mingel så var det dags för Vera-spex! Trevligt. Där förgylldes föreställningen med ett kontinuerligt poppande av skumpakorkar från alla håll i publiken... för att inte glömma att man fick ett glas skumpa till i pausen så klart ;) Sen blev det bussfärd som slutade nere vid Valand och där fick vi gå in på festvåningen och avnjuta en trevlig middag som sedan avslutades med dans till Frölunda Storband. Sen var det dags för av färd till efterfest...som var på Världskulturmuseet. Det var en häftig upplevelse... jätte stora ytor så vi nästan försvann fast vi ändå var runt 150 personer. Där fick man stanna tills det var dags för avfärd upp till Kårhuset igen och avsluta med frukost. Men jag tog mig hem lite tidigare än så. Det var i alla fall en helt klart minnesvärd kväll.

Söndagen var jätteslapp. Halvsov framför tv´n i stort sett hela dagen.

På måndagen hade jag slutintervjuv hos Bamse. Så det var spännande. Många frågor kunde man redan och de kunde redan svaret. Sen var det en och annan oväntad fråga som man snabbt fick finna sig ett svar på. Jag kände ett par gånger att det kanske inte riktigt var de svaren som de ville ha men jag var hela tiden ärlig och svarade från hjärtat. Så sen var det bara att vänta och se.

Tisdagen hände inte så mycket, vi hade extra labb på kvällen, eftersom vi inte hann klart på förra labben. Lite segt men det löste ju sig i alla fall. Satt kvar i skolan en stund ytterligare efter det. Sen när jag kom hem försökte jag styra upp vår aspning till Fanbäreriet lite. Skickade ut ett mail till alla föreningar och till två personer som inte hade sagt helt nej.

Onsdagen började tidigt... Vi skulle mötas utanför skolans bibliotek klockan 7.30! Det var dags för studiebesök. Vi åkte ner med miljökursen till Falkenberg där Falkenberg Engergi fick berätta lite om deras företag. Sen åkte vi till ett vattenkraftverk och efter det till ett vindkraftverk. Sen bar det av till Ringhals Kärnkraftverk där vi fick lunch. (Äntligen!!!) Det var en lång dag som var lite halvstressig och inte helt strukturerad. Men det var trevligt i alla fall. När vi sen kommit tillbaka till Chalmers var det dags att gå ner till Bamses Medlemsmöte & Häfv. Dags för inval... men jag hade under lunchen fått beskedet att det inte blev jag den här gången. Trots väl förberedelse och låga förväntningar på att det inte skulle bli jag så var det inte så kul att gå ner till mötet. Efter lite prat med Cissi från Kemi, så blev det helt enkelt för mycket och jag kände att det var bättre att åka hem. Jag hade ju ändå en debatt att förbereda inför morgondagen. 

Så torsdagen började inte så kul eftersom vår grupp inte hade pratat ihop sig och de andra också hade insett att vi kanske hade behövt att titta lite på det tillsammans. Men debatten gjordes och när det var över så var det verkligen en sten som föll av ens axlar! Nu var det klart. Sen var det bara nästa ångestfyllda uppgift kvar.... innan kl.15.30 skulle man lämna in sin valblankett och ha bestämt vilka kandidatarbeten man kunde tänka sig att göra. Även det lyckades man få ihop i sista stund. Vet inte om det är helt rätt valt men å andra sidan så vet man ändå inte om man får sitt första handsval heller... ska bli spännande att se vad man får för något och med vilka man ska göra det. Det är ju från alla möjliga sektioner som det ska sättas ihop grupper. 

Jahapp, då har vi kommit till dagen. Jag käkade sen lunch i Linsen, efter att ha stått och pratat en lång stund med Emma om allt och ingenting egentligen. Sen satt jag och kopplade upp min dator och bara satt och surfade och svarade på mail en stund. Efter det kommer en hel fikadeligation och sätter sig vid mitt bord och det blir bara en massa kul snack. Efter en bra stund så återgår de till sina tidigare sysslor. Då kommer TGE och börjar bearbeta sina aspoffer. Vilket slutade med att jag har gått med på att aspa ordförandeposten i TGE. Så nu undrar man vad man har gett sig in på. Okej...det är inte så mycket jobb med det egentligen, så det är ju inget betungande på det sättet. Det blir helt enkelt vad man gör det till och det är roligt att de har förtroendet för mig att tjata in mig på posten. Det roligaste var nästan att de fick med Sanna från ettan och hon liksom jag tycker att vi kommer väldigt bra överens. Så nu är man nog nominerad i alla fall...men jag kommer ju aldrig med.... ;) som det heter!

Slutligen så har jag varit i Kajsabaren resten av kvällen. Skulle bara gå ner och käka och ta en öl. Vi har ju fått studiemedlet idag! Men eftersom det var trevligt sällskap och gött att bara sitta och tjöta med lite goa människor så blev det ett par öl till. Och sen fick jag ju för mig att smaka på en Guinness eftersom jag vet att förra gången jag smakade på en så var den inte riktigt lika hemsk som jag hade för mig. Likaså denna gång...det var ju inte så illa och varför då inte lära sig... så jag köpte en egen... och man slutar aldrig att förvånas...inte ens över en själv. Det var ju ganska gott...så den slank ner ;)

Nu har jag varit hemma dryga timmen och suttit här och skrivit. Insåg att klockan har rusat iväg och det är dags att krypa till kojs om man inte ska förstöra hela dagen imorgon. Har lovat att ringa och vara extraväckarklocka åt Göran eftersom de har tenta imorgon. Men sen blir det nog lite mer sovmorgon om det går.

Sen frågades det lite om vad jag hade för planer i helgen... om jag kanske kunde tänka mig att köra ett Maggan-tackkalas (tillsammans med Iman) eftersom vi inte kunde vara med i onsdags då våra nollor hade Phadder-tackkalas. Så vi får väl se om de kokar ihop något i helgen. Skulle vara trevligt.


Usch, vad stressigt!

Det är inte direkt att man längtar till julhandeln. Jag var nere i Nordstan idag och skulle leta efter lite accessorarer till balklänningen och där var det jättemycket folk på en vanlig fredag eftermiddag. Har folk inget annat att göra?? Jag fick i alla fall tag i det jag som jag behövde efter mycket spring, långa köer och en god portion irritation.

Nu sitter jag bara och slappar och håller på att stressa ner... Allting som skulle införskaffas är klart och det är bara att duscha och sen rulla upp håret på spolar i kväll så att jag kan sova med det för att få lite lockar.
Resten ska fixas imorgon. Har inte riktigt fått något grepp om när jag behöver åka hemifrån men vet att vi ska vara hos Maria & Pigge kl.12 för förkör och sen drar det hela igång kl.14.

Det ska bli väldigt kul i alla fall... hoppas att det är mycket valuta för pengarna men det tror jag...


Det är mycket nu...!!!

Jisses, vad det har varit mycket nu. Har kännt mig superstressad hela veckan och ändå hade jag mer at göra förra veckan. Men nu börjar det lätta lite på trycket i alla fall. Imorgon är det fredag och jag har bara en lektion. Sen ska jag ner på stan och kika lite.

På lördag ska jag på bal. Ska bli riktigt roligt. Det är inte ofta man får tillfälle att gå på en så stor bal och där alla har högtidsklädsel. Mamma har varit här idag och måttat på min klänning som skulle läggas in lite och läggas upp på längden. Och imorgon skulle jag få den färdig. En jättefin klänning som jag lyckades få till fyndpris på Tradera! Problemet som är kvar nu, är bara hur jag ska lyckas få till en bra frisyr. Det är skönt att man inte behöver ha Chalmersmössan om man inte vill den här gången. Då kan man ju satsa lite på frisyren och slippa bara ha den över axeln hela kvällen. Tänkte att jag skulle sova med permanentspolar och blött hår under fredagsnatten. Det kommer tydligen att bli en riktigt lång tillställning. Börjar kl.14 och slutar inte förrän framåt morgonkvisten... Sen ska vi samlas ett gäng redan kl.12 dessutom. Hmm... nästan ett dygn i balklänning...jisses hur ska detta gå??! ;)

Jaa... på måndag ska jag på aspintervjuv hos Bamse... det blir spännande. Sen är det ju inval på onsdagen. Vi får väl se vad som händer. Just nu känns det som det kan gå precis hur som helst. Har ingen aning om hur man ligger till. Men jag vet att jag gärna vill komma med, speciellt innan de sittande börjar gå av igen. Hade varit trevligt att lära känna dem lite mer. Jaja... ingen idé att fundera mer på det. Vi får helt enkelt vänta till onsdag och se vad som händer.

Näe, nu ska jag vara duktig och räkna lite uppgifter tills imorgon. ;)

Måndag...kan det bli värre??!

Det har verkligen märkts att det är måndag idag. Hela dagen har bara varit allmänt osmidig. Men det toppades med att efter 4 timmars labb, så var vi tvugna att boka in tid en gång till för att göra klart, redovisa och få den godkänd. Suck... det var ju inte riktigt vårt fel. Det var för oförståligt labbPM och för få labbhandledare. Jaja, nu har vi i alla fall bokat in oss på en ny tid det borde ju gå ganska fort då.

Ikväll har E6 sin Lussegasque och jag får nog säga att jag är lite ledsen att jag inte kunde gå. Men jag hade inte råd den här gången. Lite luciastämning och gott julbord hade inte varit fel. Imorgon har Erus bastukalas, men det är jag inte lika ledsen för att missa.

På lördag däremot blir det finfint kalas som jag ska gå på. Mamma håller på och ändrar om en klänning som jag ska ha då och jag håller tummarna för att den kommer passa. Det blir värre med håret dock. Ska försökt hitta på någon frisyr som jag själv kan fixa. Ja, ja, det löser sig väl. Får väl se vad det blir för nåt.

Göran och resten av Lappfejdsgänget kom hem idag. Men vi gick om varandra eftersom jag hade labb till 17 och han skulle på Lussegasquen. Så det blir inte förrän i morgon jag ser honom.

I morgon är det även dags för att hoppa i asp-tröjan igen och aspa Bamse lite under lunchhäfvet. HILDAgarna har tydligen blivit inställda så jag vet inte riktigt vad som händer nu i stället om det blir ytterligare aspaktiviteter... vi får väl se.

Näe, nu ska jag fortsätta att räkna på mina räkneuppgifter i ämnet "Sustainable future energies", har räkneövning i morgon och då ska vi gå igenom dem. Får se hur långt jag lyckas räkna...


Ute i Härryda

Lördag igen... idag blev jag upphämtad hemma av mor och far. Sen åkte vi till Ikea och Jula och strosade runt. Sen bar det av ut åt Härryda.

Här jag har hjälpt till att återinstallera MSN och mobilöverföringsprogram och installerat en webkamera och lite annat smått och gott. Pappa håller på att montera en hallhylla som inhandlades idag. Och nu har vi precis ätit smarrig middag.

Katterna flyr huset så fort jag kommer, men får väl se om de inte blir lite snälla och gosiga nu till kvällen. Man får ju passa på att kela med katterna när man har möjlighet.

Sista festdagen uppe på Lappfejden, fick jag en hälsning från Göran. De hade haft roligt hittills och nu var det sista sittningen kvar. Sen bär det iväg hemmåt igen i morgon vid 17-tiden.

Ooh...jag måste ju berätta vilka grymma nollor jag har också!!! De har ju redan planerat in att ha ett tackkalas för phaddrarna. Först var det bestämt till nu på söndag men sen ändrades det till onsdag nästa vecka. Men så kom Cissi igår och sa att de var tre phaddergrupper som hade gått ihop för att ha ett tackkalas och då kunde inte en hel del phaddrar vara med på onsdagen heller så de hade flyttat den ytterligare en vecka framåt. "Du kan väl då, Maggan??!" Nej, inte den onsdagen sa jag. Det är Bamses medlemsmöte med inval då... Så efter lite konfererande med andra nollor... så kommer Cissi fram och säger att de ska ha ett tackkalas för bara Maggan dagen innan!!! Visst är de söta! Så vi får väl se hur det blir om det blir något. ;)


Bra kombination....

Bra kombination....

Så här duktig kan man också vara... sitta i Kajsabaren och göra labbförberedelseuppgifter och till det äta en god greksallad och dricka god PrippsBlå.

Du vågar aldrig... ;)

Helg!!!

Äntligen helg... det har varit en seg vecka med massor av tidiga morgonar och sena kvällar. Inte för att jag har gjort så mycket speciellt men det har inte blivit av att gå och lägga sig i tid.

Alldeles strax ska jag ta tag i labbförberelser som måste vara klara på måndag. Väntar lite på att Niklas ska komma hit och hjälpa mig också.

Den här helgen blir det nog att försöka räkna och läsa ikapp lite så man inte halkar efter så mycket igen. Miljökursen är lite lurig men ganska rolig. Nästnästa vecka ska våran grupp ha en debatt där vi ska vara för kärnkraften. Usch... det är inte så kul. Allt ska vara på engelska också :(

På onsdag så är det Kårens dag och alla är lediga efter 12. Då får kåren och alla dess föreningar visa upp sig från sin bästa sida för allas trevnad. Bamse ska ha häfvbordet uppriggat så då ska jag vara med och hjälpa till...ska bli kul. Läskigt det är bara en och en halv vecka kvar till invalet nu. Får väl se hur det går...

Onsdag igen...

Jahapp, nu har ytterligare en halv vecka gått. Tiden bara rusar iväg. Idag har nu många åkt iväg till Lappfejden, så det blir lite tomt tills nästa vecka.

Imorgon är det en av få heldagar i skolan. Segt att det har varit så många tidiga morgonar den här veckan. Men första "lektionen" är bara information om mastersprogrammen och breddkurserna på E. Så det är nog inte hela tiden...kanske kan man slappa lite med en morgonfika.

I måndags var man duktig och satt kvar och räknade flitigt. Som sedan belönades med mat, film och tvätta hemma hos Göran. Trevligt sällskap och en bra men lång film gjorde att det blev sista bussen hem.

I går var det, som sig bör, återigen dags för lunchhäfv. Återigen fick asptröjan visas upp och en flaska var hyfsad. Öhlen var i alla fall varm den här gången...bra jobbat, MAK! ;) På kvällen var det ytterligare dags att ta på asptröjan och vara med Bamse på Ekaks pub i Kajsabaren. De hade häfvbord och såg till att folk samlades och vakade in biljettsläppet till Lussegasquen. Det blir ingen Lussegasque för mig i år. 150kr är lite för mycket för min ekonomi den här gången. Får väl ta igen det nästa år i stället.

Oh...just det höll ju nästan på att glömma bort det... jag klarade hemtentan!!! Yippie, en kurs till avklarad. Den andra tentan är nog bortom allt hopp om att få godkänd. Resultatet skulle kommit upp idag men det verkar som om det blir lite försenat. Men det bästa med den kursen är att den är en av få som kommer att fortsätta gå och det inte är någon panik att hinna ta innan omtentorna slutar gå.

Varför kan det inte bara vara lite mysigt, småkyligt men torrt höstväder? Det har ju blivit mildare igen men återigen ska det envisas med att regna. Inte så att man vågar chansa på att lämna paraplyet hemma direkt...

Slapp söndag

Det fanns alltså en ände på den här veckan också. Det har varit så otroligt mycket.

I torsdags var det alltså pubrunda. Jag gick med Bamse. Vi började nere på Bamserummet och tyckte inte alls om att gå ut i kylan och tyckte att öhlen  var både godare och billigare där. Men sen gick vi en liten runda i alla fall. Först ut Kemi och Kf/Kb, där vi tog en Kf/Kbshot. Sen bar det vidare till M-Vinden, en sväng in på Elektro, Hubben och Zaloonen. Sen var det dags att hinna med sista bussen hem.

På fredagen var det lite segt. Men det var bara en lektion så det var skönt att slappa hela eftermiddagen. Hängde med Maria ner till Systemet för att köpa lite cider åt Bamse inför dammiddagen. Sen gick vi till NOx där jag och Mandis som aspar, hjälpte Bamse att laga mat. Sen gick vi ner till JohnL´s för att avnjuta årets första julöhl. Det var Julebrygdssläpp kl.20.59 och köpte man två så fick man en fin mössa med blink. Julebrygdsläpp

Igår var det dags för dammiddagen. Jag hjälpt till hela dagen med att göra i ordning och laga den sista maten. Sen var det äntligen dags för dammiddag i sedvanlig halloweentema med utklädning. I år fick det bli Kapten Sparrow (pirattema) för min del. Bamsetjejerna var utklädda till sina figurer och var jättesöta! Vi började med lekar och sen var det middag, där Ekakas aspar serverade enligt tradition och hela kvällen var lyckad, rolig och trevlig. Sen gjorde vi ett racerstäd och blev klara med allt på ca 1,5 timme, helt otroligt med tanke på att vi fick diska allt förhand. Ekak hade ohmsits och vi gick bort och kalasade med dem resten av kvällen. Väldigt trevligt, träffade bland andra några Wrak som var typ jämngamla med mig.

När morgonvagnarna började gå var det dags att åka hem. Jag var väl hemma nångång strax efter 7 och har sovit en bra bit in på dagen. Snart ska jag gå ner och handla lite till kvällsmaten. Bestämde med Göran att han skulle komma hit och äta "söndagsmiddag" idag.

Nästa vecka är bestämt lugnare. Så det ska bli skönt att inte ha det lika hektiskt som det varit denna vecka även om det har varit väldigt roligt.

Första snön och snorkallt!

I natt föll årets första snöflingor! När jag vaknade i morse och tittade ut så var det vitt på marken. Men säg den glädje som varar länge... när jag kom ut så var marken som en skridskobana... Lilla jag med gummiskor fick vindfång i blåsten och började bara glida utan att ens göra något.

Varför måste det vara så kallt också? Det känns ju som om man är Sibirien när man sticker ut näsan och ändå är det bara typ nollgradigt. Typiskt det Göteborska vädret! Hoppas att det inte håller i sig. Vill gärna ha en lite mjukare övergång än från monsunperiod till istid.

Vad har hänt med kurslitteraturen i år? Det är nästan så att man kan tro att föreläsarna tävlar om att ha dyrast kursbok. Vi läser två kurser nu (10p) och ändå vill de att man ska köpa kurslitteratur för 1070kr!!!
 (670+50+30+180+140kr) Utöver det vill man gärna ha föreläsningsanteckningar för ca 100kr till. Och det var nog ungefär lika mycket förra läsperioden. Inte undra på att pengarna försvinner

I morgon är det pubrunda... inte lika kul längre när man har insett hur lite pengar man har kvar. Vi ska nog gå med Bamse, så hoppas att de inte tycker jag är för tråkig!