Sommar??

Man får väl egentligen inte klaga... men jag tycker det är kallt! Det är bara om man sitter i lä och solen gassar på en som man tycker att det är varmt och sommar.

Förra veckan hade David åkt i väg på tjänsteresa och lämnat bilen hemma, så jag passade på att låna den och åka ut och hälsa på mor och far. Och klappa missarna förstås! Trodde inte att man kunde få sån "klappa-misse-abstinens". Tur för mig var att det verkade vara ömsesidigt, för de höll sig hemma för ovanlighetens skull. När det är fint väder ser man ju knappt röken av dem förräns det är matdags. Då kommer de in och gluffsar i sig och försvinner direkt ut igen tills det blir mörkt och är dags att gå hem och sova.

Bröllop har vi varit på också, i Säter i Dalarna. Det var jättefint, både orten och bröllopet. Lite förvirrande var det dock när vigselförättaren inte infann sig. Men med en liten by, ett stort leende och tålamod från brudparet så lyckades det till slut bli både en och två vigslar. Den första för församlingen och den andra för att säkerställa så att alla papper och allt var i sin ordning. Så när brudparet dök upp till festlokalen, så utbrast bruden strålandes att "nu är vi gifta på riktigt också"! Det blev en riktigt trevlig fest. Många och bra tal, en lokal DJ som var lite av ett unikum i sig och när festen höll på att slöa till lite efter tårtan, så bjöd brudens föräldrar och syster på en låda med utklädningshattar. Vilken fart det blev på folket och festen var högrasande tempo igen fram till småtimmarna. Vi som bodde på stadshotellet fick oss en fin promenad i soluppgången på hemvägen.

Lindy Hop (även kallad Jitterbugg) har för första gången kurs på Polketten i år. Det har varit två tillfällen och jag lyckades dra med mig David första gången. Andra gången var han bortrest, och tur var nog det för det var mest förvirrande eftersom det var andra lärare och de lärde ut en annorlunda variant. Många som kände sig mest förvirrade, så även jag. Inte att man fick ihop det där och inte ens de som kunde dansa lindy sen tidigare tyckte att det var så pedagogiskt utlärt. Men eftersom jag hade trevligt sällskap så stannade jag kvar till fridansen och fick chansen att få träna lite på det som jag faktiskt kunde (några sexstegsturer... åttastegen är fortfarande hopplösa) och det gick så bra så att jag fick lite privatlektion i några nya turer, bland annat en som kallas "Kick the Dog". Vi får väl se hur det blir på torsdag, om det blir lika rörigt nu när man börjat få lite kläm på det. Får bli lite smygträning här hemma och se om jag kan lära ut det lilla extra jag lärt mig till David.

Igår var jag på Polketten på Lenas Buggkurs. Det var första gången som jag och Annika lyckades tajma ihop dansandet. Fast det mest fika och titta på folk. Men jag blev positivt överaskad av att bli uppbjuden av en ny kille och han dansade riktigt bra. Måste försöka komma ihåg att bjuda upp honom tillbaka.

Ikväll blir det afterwork för vår del med Davids kompis plus flickvän och ytterligare ett par. Känns som att man mer och mer skyfflas in i det där med pargrejer igen. Denna gång är det inte så farligt. Men är det något som jag inte gillar så är det just det där med att man "måste göra pargrejer med andra par". Denna gången råkar det nog bara falla sig så. Det är ju lätt att det blir att man går tillsammans med sin partner och att man träffar sina vänner som kanske också är i förhållanden.

Jaja, nog tjatat om det. Det ska bli trevligt i alla fall. Ska till ett ställe som jag aldrig hört talas om, men som ska vara riktigt trevligt enligt David.

Juni = sommar!?

Tiden bara rusar iväg. Kalendern säger 2 juni idag och då är man alltså inne i sommarmånaderna. Ska väl egentligen inte klaga på vädret, det är soligt och fint... men det blåser. Och det är inga varma vindar direkt. Men med tanke på att vintern var så utdragen och att våren bara sprangs över, så får man väl stå ut med att det är lite småkyligt. Det är ju som sagt ändå fint väder, så då ska man väl inte klaga.

Tentorna är över för denna gång, den sista var ingen rolig. Får väl se vad man lyckas skrapa ihop poängmässigt. Men jag förväntar mig inga höjdarresultat. Därmed är det väl egentligen sommarlov nu. Men det finns alltid saker att göra. Jag har en inlämningsuppgift som borde tas tag i. Sen har jag en annan deluppgift som jag aldrig blivit godkänd i från en distanskurs, som jag hela tiden har nedprioreterat. Borde helt enkelt ta tag i dem och få dem avklarade.

I övrigt sitter jag och slipar på CV & brev och letar efter diverse jobb att söka. Har faktiskt hittat några som verkar intressanta. Dessutom har jag redan skickat en ansökan på ett jobb som verkar väldigt intressant, så jag hoppas och hoppas och håller tummarna att jag kommer vidare i processen.

Igår fick jag experthjälp av David för att snygga till CV't och brevet. Jag måste erkänna att jag först var lite rädd för att låta det falla under den stora granskningsluppen. Jag minns ju hur jag slet med att få ihop det första gången. Men det var inte så farligt. Dels så de ändringar som David föreslog förstod jag mycket väl och dels så  kände jag att vi kanske uttrycker oss på ett noglunda likande sätt så det känns fortfarande som att det är "mitt". Det blev en del uträtande av frågetecken som jag själv haft och varit osäker på. Och de förslag som jag fick kändes väldigt naturliga. Det blir nog grymt till slut.

Nu i helgen ska vi på bröllop. Det är en kompis till David som ska gifta sig med sin tjej. Jag har bara träffat dem över ett par öl på en afterwork, men de verkar väldigt trevliga. Det ska bli kul att gå på bröllop igen. Det var ju ett tag sedan senast. Denna gång bär det dessutom av upp till Dalarna när bröllopet ska firas. Med övernattning två nätter på Stadshotellet i Säter, så kommer det bli som en liten lillsemester dessutom. Ska bli riktigt mysigt, en annan är ju inte så världsvan och bortskämd med hotellnätter som vissa andra. Så för mig är det lyx. Härligt att bara kunna knata ner till frukosten och ta för sig av vad man känner för.

Men så är det ju det där med bröllopspresent också... vi har funderat och funderat på vad vi ska hitta på. Men det får nog bli så tråkigt som att ta något ur deras önskelista på Bröllopstorget. Så mina planer är att jag under morgondagen ska göra en sammanslagning av en massa ärenden och försöka hitta en lämplig present. I övrigt tänkte jag ta en fika med Annika, det var alldeles för länge sen. Det blir lite lätt kaotiskt när man tentapluggar och ständigt känner att "man borde plugga", och sen få ihop det med andras personliga scheman. Inte en helt lätt kombination. Jag har dessutom lovat att titta förbi John en sväng och ta en fika i hans tentapluggande.

Men nu blir det sen lunch. Sen har ju dansen dragit igång på Polketten igen... ikväll blir det dans till Arvingarna! =)