Trevlig midsommar!

Nu drar jag västerut...eller ja, nu och nu.. men i morgon bitti... och västerut = Norge!
Ska bli kul att träffa förra årets midsommargäng igen fast nu på ny ort.

Har haft fullt upp i veckan... så jag har inte hunnit blogga ens.
Så här kommer snabbgenomgången:

Måndag: Ägnade förmiddagen åt att sitta på balkongen och sola lite, samtidigt som jag började plugga lite smått (läsa i en kursbok) Sen ner till Polketten och dansa på Lenas buggkurs.

Tisdag: Låg på balkongen och pluggade idag igen och försökte sola ryggen lite... somnade och brännde mig ganska rejält... Hängde med buggkillarna ut på en mycket trevlig båttur i skärgården. Det var en helgalen kväll som slutade med att två av killarna borde köpa sig en lott. Den ena hade glömt att lösa parkeringsbiljett, men klarade sig utan böter. Den andra testade båtens maxfart och drog ner hastigheten en bit innanför där det är 8 eller 12 knop (vi låg i 36 knop)... vad möter vi om inte en polisbåt som är ute och patrullerar. Vi vinkar glatt till dem och de verkar vända och håller koll på oss, men sen lämnar de oss i fred när vi puttrar så sakteliga in i hamnen... alltså inga påföljder där heller. Puh!

Onsdag: Uppe med tuppen. John hade hotat med att vara i stan klockan 8, så jag tänkte att det var bäst att vara klar då. Sen hämtade han upp mig och vi tog en sväng till Botaniska trägården för en liten fotoexkursion tillsammans med ytterligare en kompis. Båda är grymt fotointresserade och hade med sig sina systemkameror. Jag lattjade lite med min mobil och utöver att en del av bilderna blev lite överexponerade så blev det hyfsade. Hem och göra sig i ordning för en polkettenkväll med ingen mindre än Sven-Gunnars. En helt galen och rolig kväll blev det också. Det var inget höjdarband, men det var så töntigt så det blev kul. Haha... med låga förväntar och lite stollighet, kan man göra vilken kväll som helst till en riktigt rolig kväll.

Torsdag: Uppe igen i ottan. Förmiddagen under tidspress. Först tvätta en omgång, sen till skolan för att hämta studieintyg och lämna in kursval. Hem och kopiera. Hade kommit överens att hitta på nåt med Annikan. Eventuellt en fika med hon och fröken K och Vov på min balkong. Det hade regnat hela morgonen och det blåste nu.. men var klart igen. Fröken K hade andra planer, men Annikan kom bort på en fika och hjälpte mig att vidimera mina betygspapper... Tada... så var en stipendieansökan ivägskickad också. Kanon... tror inte att jag är behörig till det, men man kan ju alltid söka. Sen resten av dagen har gått åt till att packa lite pö om pö inför morgondagen.

Och nu är klockan otäckt mycket... borde sova för länge, länge sen. Men var gör man inte för bloggandet...
... men nu har jag inte mycket mer att säga. Så det blir hopp i säng och sova sju kvart i timmen.

Imorgon är det midsommarafton och det ska bli sill och nubbe och grill och allt annat som hör därtill...
... och så var det sju pojkar under kudden också... eller blommor menar jag! ;)


Trevlig midsommar!

En stor kopp ganska starkt kaffe... Lång!

Igår hade jag och min kompis John bestämt träff på Valand kl. 10.00 för att ta en fika på stan.

Men först bar det av till Coop och hälsa på Annikan... och passa på att köpa billig sill. Fick lära mig hur de där nya datorkassorna funkade...hehe... en hel vetenskap. Och hur mycket jag än vet att det måste finnas... så tycker jag inte om det det där bloppljudet. Blippljudet är okej... men blopp... usch ! =)

Under tiden i affären så kom vi på att vi kunde köpa med oss kaffe och sätta oss ute någonstans. Efter ett himla velande och "det får du bestämma" så kom John på den eminenta idén att vi skulle gå till Maurice när vi ändå var i närheten. Vi gick in och frågade om de även hade take-away... och det hade de! Tjoho... sen skulle man bestämma sig för vad man ville ha för kaffe. Inte helt lätt. När vi till slut båda bestämde oss för "en stor kopp ganska starkt kaffe", så fick vi frågan "ska den vara lång... alltså fullkopp eller som espresso?" Haha... lång fick det bli för min del.

Sen gick vi och satte oss på Lejontrappan... underbar plats mitt i centrala Göteborg. Skönt att bara sitta och sippa på gott kaffe och mumsa smaskig lyxchoklad som John köpt.

När John sen skulle åka vidare så tänkte jag göra ett besök på Stadsbiblioteket. Hade tänkt att låna en bok i diskret matematik som jag sett skulle finnas där. Har tänkt att skriva den tentan i augusti, eller om det blir i oktober vi får se.

När jag väl var där och hade hittat min bok och ytterligare en mattebok som hade MATLAB instruktioner (tänkte att den kanske kunde vara bra att läsa) så gick jag och strosade lite på avdelningen för att jag ville få hjälp av bibliotekarien som var strängt upptagen i telefon hela tiden.

Så hel plötsligt ser jag att det har ju tv-spel för utlåning. Hade läst om detta men på något annat bibliotek i länet, så jag trodde inte de hade det här också. Hittade två SingStar-spel, stod och lurade lite på hur man skulle få tag i mikrofoner... typiskt att det inte fanns något Buzz-spel eller dansmatte-spel. Men så ser jag en lapp på framsidan av det ena fodralet: "2 mikrofoner och 1 usb-adapter ingår i lånet". Yippie... nu var det ingen tvekan längre. När jag sen gick för att låna dem så frågade jag hur lång lånetid det var på dessa, eftersom jag vet att det bara är några dagar när man lånar filmer. Men näedå, det var tre veckors låntid som på vanligt även på tv-spelen!

Sen bar det hemmåt, började att damma lite (skulle egentligen städa) men sen kunde jag inte hålla mig... var ju tvungen att koppla in och se om SingStar'et fungerade som det skulle. Hihi... så här satt jag ett par timmar och skrålade för mig själv.

Sill och potatis blev det till middag, billigt och bra. Men saknade tillbehören...dill, gräddfil, gräslök...och jordgubbar! =) Sådan lyx får jag tåla mig med ett tag till.

Efter en sådan händelserik dag så slocknade jag som en slagen hjältinna i soffan och vaknade inte till förrän strax efter tolvslaget... sen var det kört. Tittade på än det ena efter det andra tv-programmet och lyckades till slut somna strax innan 4-tiden.

Så det blev sovmorgon idag... men nu jäklar ska det städas!

Att jag alltid ska ha näsan framme...

Nu har jag sommarlov!!! Äntligen, fast man ligger ju en vecka efter i och med att jag skrev den extra insatta tentan i Flervariabelanalys. Den gick inte speciellt bra, så jag vet inte om det var värt det. Eller jo, det var ju faktiskt. Det var värt en chans och repetionsförläsningen var guld värd. Synd bara att vi (som vanligt) inte hann med de svåra bitarna. Men, men... så blir det alltid och man får vara glad för det lilla.

Sommarlovet började bittert kl.12.30 i fredags då jag surt gick ut från tentasalen... ringde Annikan... jag vill göra nåt... bjuder du på en fika? Jo, det gjorde hon... fast hon lät lite skeptisk när hon hörde mitt underbara humör. Men jag hann att kyla av mig en del innan jag kom fram. Skulle hämta post på det aviga stället där man aldrig annars går förbi, sen när jag hoppade av vid Olskrokstorget så gick jag in på Pressbyrån och bytte in min Tia-lott, gick och strosade kring affären med den fina lila klänningen och passade på att titta in på Klädlagret... oj, vilken guldgruva... ett Ullared i miniatyr. Synd att man inte hade några pengar att shoppa loss för!  =)

Kaffet smakade gott och sällskapet var ännu bättre. Det var skönt att bara sitta där och vara, klappa katten lite och prata om dans. För till kvällen skulle det bli av och denna gången skulle Annikan med. Dessutom skulle en klasskompis från E-tuna komma ner och hälsa på och hänga med hon också.

Det blev en lyckad och galen kväll på Polketten. Som alltid på fredagar tänkte jag säga. Fast jag tappade faktiskt tålamodet när en kille bjöd upp mig och mer eller mindre drog in mig i folkmyllret (det var mycket folk och trångt på dansgolvet) och sen kan han inte dansa. "Dansar du bugg?" "Jaa..." svarade jag tveksamt och undrade vad annars, "vad dansar du?" "Tja, nån blandning mellan bugg och salsa...lite som jag hittar på" Okej, där började jag tappa tålamodet. När han sen, efter att ha märkt att det blir inget vettigt av det... vi krockar hejvilt in i andra par som blänger skarpt på oss och skakar på huvudet. "Lär mig snabbkursen i bugg!" "VA, näe... det kan jag inte!" "Jooo, kom igen nu..." "Näe, alltså ärligt talat ... jag KAN inte lära ut!!" Borta var mitt tålamod men jag hejade mig i alla fall från det jag var vippen på att säga och tror inte att jag tänkte det högt "du får väl gå kurs som alla andra". Jag tackar för mig efter den dansen och går raskt mot utgången och hör ett "jag försökte i alla fall". Jo, det gjorde han väl, men var han tvungen att försöka med mig? =)

Sen mötte jag Kristine som var där på fem-kamp, som ändrades till två-kamp men slutade som fyr-kamp, med Konsumgänget. Det var kul och skönt med ett litet avbrott från galenskaperna på dansgolvet.

Lördagen var det kalas hos Fröken K. En riktigt kändisfest, det var jättetrevligt. Annikan var Tingeling (som i låten, alltså hon som han sjunger om!) =) Själv fluffade jag till håret lite, tog min nya klänning och försökte likna Miss Li. Det var det enda jag kom på som var någorlunda enkelt och inte behövdes införskaffas något nytt till. Fram på småtimmarna var det några som blev danssugna (jag avsäger mig allt om det, tillika att det var inte jag som drog igång dansbandsmusiken!!!) så vi drog in åt stan. En kompis till mig och Annikan var ute och vi fick hämta ut honom från Dancing Dingo eftersom de ändå skulle stänga precis. Vi provade på att gå till Parken, fast det var väl inget riktigt höjdarställe. "Ska du till Parken? Då följer jag med!! Det kanske finns pumor där..."*

Söndagen blev slö och slapp... skulle gått ner till Liseberg för att testa på salsa... men orkade inte. Det blev en soffliggardag och njuta av sommarlov och ledighet.

Igår var det återigen buggkurs på Polketten. Jag och Annikan bestämde att vi skulle vara där vid 18 och spana om våra nybörjare var där. Packade med var sin termos för att sitta och softa medans den första timmen gick. Min enda stackare som jag drog med förra gången dök inte upp. Så jag ger upp hoppet för i år. Nu orkar jag inte tjata längre... får börja med omvänd psykologi istället. Att killar kan vara så tvära... =)

Det var mycket folk på nybörjarkursen... sen strömmade det till ännu mer när fortsättningskursen började. Det var knôkat på dansgolvet och stundtals inte så vidare roligt när man fick knuffar hit och dit, och att man själv knuffade in i folk här och var. Och till slut small det igen... en armbåge rätt över näsan...  Denna gång var det "bara" näsan, så det gick ganska bra.. men ont gjorde det lik förbannat. Får införskaffa nässkydd snart. Det var i alla fall bara att dansa vidare och se glad ut. Denna gång var det faktiskt inte min danspartners fel och han brydde sig i alla fall om att fråga mig förskräckt hur det gick. Tanten med armbågen bad också så mycket om ursäkt... men fortsatte glatt att dansa vidare med armbågarna i högsta hugg.

Något senare dansade jag med en favorit som är grym och som inte gärna dansar när det börjar likna slagfält på dansgolvet. Han kommenterar att det är trångt på golvet idag och jag berättar jag redan fått en armbåge över näsan, men skojade och sa att "fast jag får väl skylla mig själv när jag lägger näsan i blöt." "Ajajaj, du som har en sån söt liten näsa...den behöver du väl inte försöka få att bli större!" Hihi... tack vilken gullig kommentar... den kan jag leva gött på ett tag!!

Sen vill jag passa på att gratta världens bästa Annikan på födelsedagen idag!

Hipp, hipp, hipp! Hurra, hurra, hurraaa!! Annika, Annika, Annika!!!Idioten!

Jag ska gå och köpa lite kaffe alldeles strax, har helt slut här hemma och är grymt kaffesugen.

Men dagen till ära ska jag faktiskt ta och köpa mig en lott samtigt... Det får bli en Tia-lott eller nåt sånt eftersom jag inte har så gott om pengar.

Men man får ju helt enkelt inte låta bli eftersom turen verkar stå mig bi denna småkyliga försommardag... Jag fick nämligen Idioten att gå ut!

Kan inte ens minnas när det hände senast...


Rotationer, tangentplan, gradienter...

...ytintegraler, partiella derivator, dubbelintegraler, potentialer, Gauss', Stoke's, Green's, kraftfält, trippelintegraler, arbete, stationära punkter, kurvintegraler, största/minsta värden, riktningsderivator... etc.

Så ser min tillvaro ut för tillfället. Men imorgon är det tenta, sen är det över för ett tag i alla fall.

Just nu känns det inte så hoppfullt. De har ju ändrat tentasystemet så att man måste klara 80% av tentan för att bli godkänd. Men, men jag har ju en hel dag kvar att försöka knô in lite mer...

Så håll en tumme eller två för mig imorgon 8.30 -12.30!