Test av färdighet i ingenjörsmässiga lösningsmetoder!

Haha... hade jag haft en kamera så skulle jag tagit ett kort på vad som hände för en liten stund sen. Och hade jag dessutom haft någon här för att ta ett kort på mig själv under samma händelse så hade det kunnat bli dagens bild.

Satte mig ner vid mitt tillfälliga skrivbord i vardagsrummet, för att det är enda platsen i lägenheten där det just nu är varmt och skönt. Slog upp böckerna, fick en släng av prokrastinering och "städade" i pennfacket, men skulle precis börja skriva lite sammanfattning av Elfälten. Tog upp mobilen ur fickan och ställde in larmet på 00.00 för att där fick det räcka och att det är dags att gå och lägga sig för att orka upp imorgon. Lägger i från mig mobilen på en bok som ligger på skrivbordet fast lite längre in mot väggen.

Sen händer något märkligt... jag gör någon konstig rörelse som får bordet i rörelse. Mobilen glider fint mot bokens pärmyta... och ner bakom elementet. Suck, tänkte jag. Nu måste jag flytta på allt jox för att komma åt där bakom. Men inte nog med det mobilen hade fastnat där bakom elementet!!!

Klättrar halvt upp på ett provisoriskt skrivbord som består av en skiva som bara ligger över två gamla sterohyllor. Har dragit ut den ena sterohyllan en bit så att jag ska komma åt. Med ändan i vädret försöker jag med handen peta loss mobilen. Men icke, den sitter fast! Provar med hjälp av en penna, men kommer inte åt då mellanrummen i elementet inte rymmer så mycket plats för större rörelser så lyckas inte detta heller. Till slut får jag loss den och den trillar ner på golvet efter att ha petat med en lång metallpinne som tillhör en ljuskrona och lyckats vicka mobilen hit och dit ett par gånger.

Ja, jag skulle faktiskt velat se mig själv där. Vilken makt denna lilla manick har över en egentligen. Vilken panik jag fick när jag tänkte tanken att vad gör jag om jag inte får loss den? Jag kan ju inte direkt skruva ner elementet själv... Men även denna lilla ankedot fick ett lyckligt slut.

Så nu kan jag vakna av väckarklockan imorgon igen... eftersom jag använder mobilen till det!
4 minuter kvar att plugga på, bäst jag sätter fart.... =)

Gott & Blandat-dag

Idag har varit en sådan där dag som allt möjligt har hänt.

Först var det föreläsning och idag hade han ett quiz... döm om min förvåning om jag inte lyckades resonera mig fram till att bara ha två fel. Ja alltså jag resonerade mig fram till mina svar så att det gav ett resultat med endast två fel, inte så att jag lyckades vända mitt resultat till att bli bättre än vad det var.  (Enda chansningarna jag gjorde var på de tre sista alternativen, och två av dem blev fel och ett blev rätt). Så lite stolt är jag ändå, det var ju inte helt taget ur luften denna gång. Alla medgångar i kursen är goda ting, det finns alldeles för mycket motgångar. Som till exempel detta "#¤%&/:ans datorprogram som man ska rita upp problemet i för en inlämningsuppgift. Jag har åter igen ödslat ett par timmar på att blippa och bloppa med det utan att få det som jag vill. Vad värre är, är just den faktorn att jag inte vet om jag gör fel eller faktiskt har gjort något rätt. Hmm... jag är förbryllad och idag kastade jag in handduken och slängde ut en hjälpförfrågan mot en muta av fika. Kanske löser det sig under morgondagen... annars vette sjutton!

Under lunchen var det dags för ett intressant lunchföredrag som hölls av en nyvunnen bekantskap. Kul att höra lite vad man faktiskt kan göra som ingenjör efter ett antal år på Chalmers. Efteråt blev det en väldigt trevlig lunch innan det var dags för föredragshållaren och hans kollega att åka tillbaka till jobbet, och själv skulle man ta tag i puggandet igen. Det var ett jättetrevligt avbrott i de vardagliga sysslorna.

På vägen till lunchfördraget sprang jag på en av våra mest älskade mattelärare. Han är lite av en sort för sig kan man väl snällt uttrycka det, men han är en sån underbar person. Jag hejade lite försiktigt, i rädslan att få den vanliga frågan "Jamen tjena, går du kvar här än!" (Den säger han typ till alla så fort man inte har honom i någon kurs längre efter 2:an). Nästa klassiska kommentar är ju att han frågar "hur är det med han, han som jag gillar..." (och syftar på min föredetta). Den kommer varje gång han ser mig... vilket blir en ganska lustig följdreaktion ändå. =)

Efter att ha tillämpat hela ordförrådet av fula ord över datorprogramet och inlämningsuppgiften, lämnade jag datorsalen och gick och köpte mig en stor kopp kaffe och lite mörk choklad. Inget piggar upp en som starkt kaffe och lite sött därtill. Sen började jag plugga lite försiktigt genom att skriva ner några sammanfattningar av kursen så här långt. Fick ett litet trevligt avbrott med sällskap av Tomas som tog sig en matpaus. När han skulle hem, tänkte jag att jag lika gärna kunde åka hem och plugga där istället och gjorde honom sällskap ner till hållplatsen.

Pluggandet... jo, det har det inte blivit något av... Vad hade ni väntat er??! Skulle ju bara kolla lite ditt och datt på nätet när jag kommit hem. blev avbruten av en dörrförsäljare och hade sen efter det en lång diskussion om H1N1-influensan och dess vaccination. (Är det bara jag som känner att man håller på att vrängas ut och in av huvudbry i denna fråga?)

Nu däremot (!) ämnar jag sätta mig vid kökbordet, slå upp mina böcker och faktiskt vara effektiv i en timme eller två. Sen får det bli ett nytt test av kuddkombination inatt. Vaknade ju givetvis med lika stel nacke, om inte värre, imorse igen. Vet inte riktigt hur jag ska få bukt med det här, men det löser väl sig så småningom för hoppningsvis.

Mot elfälten och vidare...  =)


Mörbultat...

Helgen som precis har varit blev överfylld med dans. Fredag och lördag var det dansgala med DansDax i Scandinavium. Mitt på lördagsdagen var det världsrekordsförsök i pardans. Som att inte detta skulle vara nog så avslutades helgen med buggkurs på söndagskvällen.

Fredagen var den bästa danskvällen. Arvingarna, Kingen och Barbados i återförening av den ursprungliga uppsättningen stod för underhållandet. Det var en hel del folk, många man kände och många man kände igen. Kingen spelade lite annorlunda musik och det var kanske inte helt lätt att dansa till. Kan tänka mig att om man kunde boogie woogie, så hade man kunnat få utlopp för det bra där. Jag var uppe och dansade tre låtar på raken med en kille som jag knappt har dansat med men som jag känner lite grann. Den sista låten var grymt snabb och jag är imponerad över hur bra vi fick ihop det. =)  En ung liten kille som dansade Donnum-stilen bjöd upp mig till Barabados sista låt och sa att han inte kunde foxtrot. "Men vi kan ta en långsam bugg istället", säger jag snällt... Det var en superlångsam foxtrot... haha. Jag tycker att det kan vara svårt att dansa långsamma bugg ibland, speciellt när de är väldigt långsamma. Att dessutom dansa med någon för första gången brukar det ju ta en halv låt innan man har "känt av varandra". Hehe... det gick väl inte helt felfritt, men över förväntan. Det var verkligen en utmaning. Som tur var så körde Barbabados ett extranummer, så vi fick dansat i normal takt också.

Lördagens började med mjukstartandet av att lösa Melodikrysset. Sen var det dags att göra sig klar att åka in till stan igen. Dags för världsrekordsförsök. Det dök tyvärr upp alldeles för få deltagare för att det ens skulle vara i närheten och sniffa på en utmaning till nuvarande rekordet på 1635 dansande par. Tråkigt nog dök det inte upp mer än ca 360 personer. Troligtvis ska de göra ett nytt försök under Kulturkalaset i sommar istället.

Klagar gör jag inte, för det var kul att få lära sig en koreograferad dans i form av en enklare variant av slutscenen i Dirty Dancing! =) Det var mycket att lära sig, gick fort fram, samt en snabb låt. Men jag tror vi fick till det ganska bra till slut. Men det var svårt sista gången de spelade låten och de inte längre räknade in, så då gick vi över på dirtyfox istället och krämade ur det sista ur dansen! Efteråt när vi står och snackar lite, kommer det fram en liten tjej med mikrofon och undar om hon får intervjua oss, så vi fick prata lite om dansen och DansDaxgalan. Hehe... en galen dag i november med siktet inställt på en världsrekordsinnehavartitel som istället slutade i en intervju för P4 Dans.

Efter en fika på stan, lite shoppande var det bara att bege sig hem och ladda för en ny danskväll. Janne, Kikki Danielsson, Jessica Andersson och Streaplers, stod för kvällens spelningar. Det var en helt annan danspublik och min fot orkade inte riktigt med fullt ut. Det gick hyfsat med buggen men de långsamma vridningarna i foxen blev för mycket, så det blev en hel del vilande på läktaren. Det blev bara dans med folk man kände denna kväll och jag ångrar faktiskt lite nu i efterhand att jag inte "tog för mig mer av det smörgåsbord" som var under fredagen, medans foten fungerade. Det är lätt att vara efterklok.

Det var med nöd och näppe man orkade snöra på sig dansskorna för fjärde gången denna helg på söndagskvällen. Dans med äldre herrar som hittar alla möjliga takter utom den man ska dansa i, kändes enkelt inte så lockande. Men väl där så blev det faktiskt roligare än jag räknat med och detta var snart bortglömt. Foten höll och jag kan återigen konstatera att buggen är snäll mot foten. Men nu får skorna stå på hyllan och svalna av ett tag. Får väl se om det blir dans till helgen igen, söndagkväll blir det ju kurs oavsett.

Har kommit in i en trötthetsperiod. Det finns ingen energi när man vaknar, trots att man har sovit de timmar man bör. Skulle försöka titta in hos frisören och se om hon hade någon drop-in tid idag innan lunch, men det gick åt pipan, orkade inte upp så det blev bloggandet istället. Att man sen är helt mörbultad i nacken och skuldrorna när man sovit normalt i sängen gör ju inte saken bättre. Har sovit i de mest knasiga formationerna i soffan utan att ens känna av det minsta när man vaknar, då är det ju konstigt att man ska få ont när man sover "riktigt". Måste nog kolla upp någon ny kudde eller nåt, för det här funkar inte. Det luriga är att jag inte vet exakt vad det är som är fel. Är det för högt, för lågt, för mjukt, för hårt... ja, ja, det ska jag inte tråka ut er med här. Får fundera vidare.

Nu ska det bäras av till skolan och pluggas Elfält. Sen blir det pubquiz i puben ikväll. Undrar om vi ska lyckas frångå det sakta sjunkande kassa resultatet på 12-13 poäng?! =)


Tänkvärt!

Jag tittade på Kattis & Company häromdagen och Eva Röse nämde ett citat som fastnade. Jag var bara tvungen att googla på det.

"Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan. Det besöket glöms och livet fortsätter. Men kostymen sys i det tysta."

Det är tydligen Tomas Tranströmer, en svensk poet är upphovsmannen till detta. Konstigt att jag inte ens kände igen namnet, när Wikipedia säger att han är en av Sveriges mest kända och översatta poeter. Borde man inte ha hört talas om honom i skolan då? Eller har det försvunnit in längts bak i hjärnbalken??

Nu när jag ändå läste på lite om honom så hittade jag fler citat, och här är ett till som jag fastnade för.

"Två sanningar närmar sig varann, en kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att få se sig själv."

A Room with a View

I dag har jag tagit mig ett trevligt avbrott i vardagen. Efter förmiddagens föreläsning åkte jag och hälsade på Maria i hennes och Anders nya lägenhet i Kallebäck. En jättemysig lägenhet med utsikt! Maria lagade jättegod mat och vi satt och pratade mest om allt mellan himmel och jord.

Sen blev det hem och lämna lite grejer för att sen traska ner till sjukgymnasten. Det känns lite sådär med övningarna... fattar inte alltid vad de ska vara bra för. Idag fick jag till och med göra sit up's... vad det nu har med benet att göra. Lär ju i alla fall få träningsverk även denna gång. Hon lyckas alltid hitta några övningar med ovana rörelser. Men hon tyckte i alla fall att det verkade gå väldigt bra med min rehabilitering, så det tog jag som ett beröm även om jag slarvar mer och mer med övningarna hemma.

Helgen blir som tidigare nämnt fylld med dans. Scandinavium fredag och lördag, världsrekordförsök på lördagen och sen steg1-kurs hos Digg på söndag. Det om något lär väl också ge sitt bidrag till att man knappt kommer att kunna resa ur sängen på måndag av ömt och ont här och där. =)

Men först några timmars fredag... och imorgon ska jag ta stygnen från skruvurtagningen. Det är det absolut sista nu och det börjar bli ordning på det hela.

Nu är det dags att vila huvudet på kudden några timmar... man får väl vila sig i form innan en intensiv helg!

Stundar ett världsrekordsinnehavande måntro???... =)

Återigen alldeles för länge sen jag bloggade senast, men nu är jag här igen.

Har haft en riktigt trevlig helg som började med dans på Casinot på fredagen. CC & Lee spelade och det var samtidigt dans på Möllan, men trots allt dök det upp flertalet dansvänner så man fick ta sig en svängom.

Lördagen började mjukt med Melodikrysset som oftast när jag väl orkar upp. Sen blev det full fart och arra till det lite inför förfest med lekmannarevisorsgänget hemma hos mig. Trycker i mig en sen frukost bestående av en skål med yogurt och musli, när förste man dyker upp vid 15-tiden. De övriga droppar in allt eftersom och vi har himla trevligt med öl, skumpa och Glenn Miller.

Därefter bar det av till E-styrets Ohmsits. Trots stränga förhållningsorder om att det gällde att hålla tiden någorlunda så dök vi upp en halvtimma sent och blev ändå bland de första att anlända. Men det gav oss bara äran av att få mingla lite mer med de två äldre gästerna som dykt upp i tid. Ännu mera skumpa... huj. Mycket god mat och dryck serverades under sittningen och det var full fart och väldigt trevligt. Så när det var dags för uppbrott, så var ju kvällen självklart för ung för att gå hem och fortsatte givetvis med mellanfest och gasque.

Det är inte första gången (och förmodligen inte heller sista gången) som man hörde "Säng, säng, säng" spelas i Gasquen. (För icke chalmerister: Det är den låt som spelas när Gasquen ska stänga och det är dags att gå hem."
För att göra en lång historia kort så lyckade jag med konststycket att vänta i 13-14 min på bussen och ändå missa den. (Hata busschaufören!) Givetvis var det så klart också sista bussen, men jag kom lyckligt till slut i alla fall.

Det var segt i söndags hela dagen. Men på kvällen var det dags för buggkurs på DIGG för första gången på länge. Har hoppat in i en steg1-kurs och har ett par vänner från skolan som har börjat där. Det var himla kul, men det var också väldigt mycket folk, så det blev lite trångt stundtals på golvet.

Jag lyckades ju vinna ett Dansdax-paket beståendes av två biljetter till Dansdax i Scandinavium på lördag den 21 november, två Göteborgspass och en övernattning på hotell med frukost för två personer. Tyvärr när jag hämtade ut det rekommenderade brevet så såg jag att hotellövernattnigen var i Surte och från fredag till lördag. Lite segt att ta sig dit utan egen bil, så jag har precis avbokat den. Har även bokat biljetter till fredagen (som egentligen är den bästa rent musikmässigt i mitt tycke), så det blir två kvällar dans i Scandinavium. Sen är det även ett världsrekordsförsöksevenemang på dagen på lördag (13.00-14.00), där det ska försökas slå världsrekordet i pardans som förnuvarande hålls av 1635 dansande par från polska Krakow!. Det tänkte jag också att jag skulle hinna med... Så ja helgen som stundar går i dansens tecken. =)

Nu bär det av till skolan där förläsning och räkneövning i Elektromagnetisk fältteori väntar mig!

Ha det gött!