Oj, jag hade ju såå mycket att blogga om...

...men nu har jag ju nästan glömt bort allt.

På dopparedagen fick jag min frihet tillbaka. Äntligen fick jag tillbaka mitt Internet och min telefon igen. Det var faktiskt ett fysiskt fel och en tekniker var här och bytte uttaget i min lägenhet, Han höll dock på att ge mig hjärtsnörp, när han tittade upp allvarligt på mig från sin obekväma arbetsställning halvliggandes på golvet och säger: - "Jaha, det här tar ju då en månad att fixa!"  Vilken lättnad det var när han snabbt svarade: -"Näe, jag skojar bara... jag ska hämta en ny i bilen!"

Dubbeltentamen har man nu också provat på nu då. (Dubbeltentamen är när man har två tentor förlagda på samma tid,  och man får be om tillstånd att skriva den ena  före eller efter den andra. Så man har heldagstenta med övervakad rast.) Sista fredagen innan jullovet, vad det dags. Tydliga instruktioner hade skickats hem att man borde ta med sig mat att intagas mellan tentorna. Hehe... när jag kommer dit på morgonen så är det en hel tentasal avsatt för dubbeltentander. Tydligen var det något alldeles ovanligt många denna gång. Bänkarna var uppmärka med våra namn så man fick leta upp sin plats. När jag hittat min plats och började packa upp alla grejerna så säger tentavakten: - "Jasså, du hittade din plats. Bra, då har du klarat tentan! Eller kommit ett första steg mot det i alla fall...!"  Haha, vad skulle man göra utan alla roliga tentavakterna?!! Antingen är de störtsköna och goa, eller så är de så sura eller dumma så att bara det har en roande faktor. =)

Hur som helst så var det inte så farligt. Vi fick välja om vi ville börja tidigare istället för att ha hela lunchrasten. Och först sa det att vi var tvugna att göra samma allihopa. Hjälp, jag som tänkt att skriva mitt hjälppapper på rasten, eftersom jag inte hunnit med det innan och eftersom jag bara skulle chansskriva den andra tentan. Men det löste sig i slutändan. Det var en kille till som ville börja i normal tid. Så vi fick sitta och plugga lunchtiden ut, medans de andra började på sina tentor. Det var snällt, tack och lov för snälla tentavakter!

Några dagar senare, efter julklappshandlande så bestämde jag och Annika att jag skulle åka och hälsa på henne på kvällen den 22:e och se hur hon hade det i sin nya lägenhet. En jättemysig lägenhet! Och vi hade så trevligt och mysigt. Massor att prata om och så tittade vi på "Anne på Grönkullen" och "Prison Break". För ovanlighetens skull så kändes reklampauserna för korta, så man fick pausa i pratandet i väntan på nästa reklampaus. =)

Vi pratade lite om hur hon skulle möblera och vilket rum som skulle användas som sovrum eller vardagsrum. Jag filurade lite på hur hon tänkt ha sängen i det ena rummet i sådana fall, eftersom det skulle bli en liten glipa längs en bit av sängen om hon ställde den intill väggen. -"Vad ska du göra med glipan som blir då?" Annika svarar: - "Det kan väl bli en liten Zimba-säng!" och vi brister ut i asgarv båda två. Zimba är hennes katt och jag förstår tanken...  Men uttala det högt själv en gång, så förstår du själv hur tokigt det blev! =D

Vad har mer hänt... det har varit julafton och julfirandet begav sig som sedvanligt hemma hos mor och far och katterna. Lugnt och skönt som vanligt. Fast nytt för året var att jag och Annika tog en sväng till Boråsparken på juldagen och dansade bort lite av julmaten. Det var himla kul, roligt att se lite nya dansställen. Det kändes lite annorlunda än i Göteborg, dessutom var det överskott av herrar för ovanlighetens skull. Så dansat fick man allt.

Näe, nu ska jag forstätta med mitt projektarbete igen. Var bara tvungen att pausa med något annat en liten stund. Jag har ett projekt som ska lämnas in innan tolvslaget imorgon... och just nu retar det gallfeber på mig. =) Varför ska man alltid ta tag i sånt i sista stund. Men det ska nog lösa sig. Har kommit en bra bit på vägen nu... mesta delen är att skriva ihop det hela lite halvsnyggt nu också. Mycket fusk... men lite får man väl unna sig när det är jullov och allt.

Efter nyår är det dags att återigen börja ta tag i ohmtentapluggandet... ingen rast, ingen ro! =)

Avstängd från omvärlden...

Nu får de ta och fixa det här snart! Jag har varken internet eller telefon hemma för tillfället =(

Jag upptäckte det i torsdags, men felanmälde inte förräns fredagkväll i tron om att det kanske gick över under natten. Vilket det faktiskt har gjort tidigare. Men inte då!

Och trots att felanmälan är gjort på telefonen (som har högre prioritet än internet) så skulle det ta 3-5 arbetsdagar! Suck... det är ju skitjobbigt en hel helg som inte räknades. I dag är det torsdag och fortfarande har ingenting hänt.

Det är ju helt hopplöst att sitta och plugga hemma om man inte kan fråga via MSN om man kör fast, att inte kunna ringa långa samtal på kvällen till bara en uppkopplingsavgift... suck... jag hatar det.

Med andra ord så har jag tillbringat all tid på skolan i stället. Tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg i kvadrat... Men... fördelen är att John är här också. Ett stort tack för att du står ut med alla mina idiotiska frågor! Du är den grymmaste, grymmaste på att hjälpa! Vad hade jag gjort utan all din hjälp... lånat någons lösningar och skitit i att förstå??! Du förstår vad jag menar,  eller hur John! ;)

Fri som en fågel!

Hej hopp och galopp!

Nu har jag blivit en fri människa från slavandet av reklamutdelning. =)

I söndags gick jag ut rundan för sista gången och igår så var de och hämtade den gigantiskt stora vagnen som aldrig använts och de sista returerna.

Så nu äntligen slipper man bry sig om att man måste göra något på helgen... i alla fall i avseende på att dela ut reklam. Det har varit ganska så kul om det inte hade varit så mycket strul och dåligt betalt. Man har fått sig ett par steg extra motion och lite frisk luft.

Det som är det skönaste att slippa är ändå ångesten att råka stoppa ner något i fel brevinkast... eller när man hade utdelning till alla hushåll och att någon suris stod på lur på andra sidan dörren och skulle titta och hävda starkt att de inte ville ha reklam på bråkdelen av en millisekunds reaktionstid.

Nu är det i alla fall över... helgen är min, bara min nu fram över! =)

Layout och kreativitetet...

... jag spyr! Jag tar en paus... på sådär en livstid!

Sista nummret av Elektra skulle vara klart för länge sen... men nu är det inte det. Jag sitter här och våndas över de egna texterna som måste skrivas och som jag inte hunnit med på grund av allt jox med att tjata på alla andra och pilla med layouten.

Sitter här och har en kreativ paus och smuttar på en kopp hett, svart kaffe och lyssnar på gamla klassiker på radion. Snart har jag samlat på mig lite ny inspiration. Dags att ta tag i det sista. Varför ska det vara så svårt att få klart de sista få procenten?

Men sen... då är det över. Min tid som Chefsredaktör börjar ebba ut... trist men sant. Det har varit väldigt lärorikt och roligt, men också väldigt jobbigt. Känns som att paddla uppströms utan karta och kompass... men för varje delmål är man grymt stolt över sig själv och sin prestation! Men nu är det dags att lämna över till en ny och oförstörd Chefredaktör fullproppad med idéer och tankar...

Julfin i munnen... =)

Usch vilken start på denna veckan! Satt uppe sent igår och höll på med sista numret av Elektra. När jag sen skulle gå och lägga mig kom jag ju på att jag glömt att jag skulle jämföra min version av bok med den rekommenderade som jag lånat, så att jag kunde se vad som eventuellt saknades innan jag ska lämna tillbaka den idag... så det blev som sagt lite sent.

Klockan ringer 06.00 och jag snoozar på ett tag... drömmer om att jag försover mig... vaknar skräckfyllt av att klockan faktiskt inte har ringt på ett tag! 07.36... två minuter kvar tills vagnen går som jag skulle med för att åka till Tandvårdsgruppen. Hade ju tid hos tandhygienisten kl.08.00. Hjälp...! Slänga på sig första bästa man bara hittar, snabb titt i spegeln och några snabba drag med tandborsten över bissingarna. Rusar ut till hållplatsen och hinner precis med nästa vagn som skulle vara framme några minuter i 08.00. Yes, jag hinner med någon minuts försening bara!!!

Väl i händerna på tandhygienisten... som förövrigt är väldigt trevlig och inte alls lika "ond" som de tidigare jag haft... så ligger man där och lyssnar på Morgongänget på Mix Megapol, som läser upp en mängd saker om dagen. Historiska händelser och såndant och rundar av med någon form av horoskopiska inslag. Att jag inte sätter i halsen när man ligger där och gapar duktigt stort med en massa verktyg i munnen då de säger: "...ingen bra dag att gå till läkaren eller tandläkaren..."! Både tandhygienisten och jag skrattar till lite halvnervöst och känner att stämningen blev en aning mer obekväm. Bara en liten, liten stund därefter slinter hon till rejält när hon håller på att skrapa bort lite tandsten. Var det till följd av detta eller var det bara en slump...??! Jäkla Morgongänget! Hade de inte sagt det, så hade man inte tänkt så mycket på det... men när man ligger där i en tandläkarstol och inte har så mycket annat att göra än att ligga och lyssna och fundera...

När man kommer ut i receptionen och ska betala, så träffar man på den alltid lika trevliga och glada receptionisten Gunilla som säger: Jaha, så nu har du blivit julfin i munnen. =) Haha... det var ett uttryck som jag aldrig ens skulle komma på tanken att säga själv. Men det var himla gulligt sagt och plåstrade på såren lite när man såg räkningen som man skulle betala... 700kr!!! Jösses, tur att man fått lite pengar nu och ... jaja, man är ju i alla fall julfin i munnen nu! =)