Livet är hårt som reklamutdelare...

Haha... idag var jag med om en upplevelse som jag sent ska glömma. Först vart jag jäkligt sur över det, men nu med lite distans så var det faktiskt väldigt kul.

Det hade återigen strulat med leveransen av reklamen... den kom sent under fredagen och sen saknades det lite så jag var tvungen att ringa jourtelefonen under lördagen. När det sen väl kommer extraleverans av det som saknades, så var det för lite och då var det för sent att ringa jouren igen. =(

Men så idag skulle jag gå ut med allt... vilket var mycket mer än vanligt. Tungt var det så det gick inte att speeda på som vanligt, eftersom det var både reklam samt samhällsinformation och vilket innebar att det skulle delas ut nåt i alla brevinkast. Det var bara att ha tungan i rätt mun och se till att det blev rätt i lådorna.

Första grejen som hände under vägen var att jag möter en dam när jag ska in i andra trappuppgången av rutten, vilket innebär att jag kommer med en ölkärra verkligen fullastad med reklam. Varpå  hon utbrister: -"Oj, vad du måste läsa!". -"Ursäkta, vad sa du?" sa jag och tog ur lurarna från radion i mobilen ur öronen och trodde jag hört fel. -"Ja, vad du måste läsa... eller är det reklam kanske...?!! Jag tänkte att här kommer det någon som håller på att läsa ihjäl sig!" -"Näe, riktigt så illa är det inte. Jag ska dela ut reklam." Hehe... kärran var verkligen lastad till en höjd av ca. 1,20 m... Tror nästan inte att jag kommer upp i så mycket papper under hela min Chalmerstid ens om jag skulle stapla alla dem på hög.

Vidare i rutten så springer jag i en annan uppgång. Reklambunt här, endast lokaltidning (som skulle i de med "Ej reklam") där... värst flytet och det rullar på. Tills en våning när jag är på väg ner i trappan då dörren till sista lägenheten på våningen jag lämnar plötsligt öppnas och en dam i "klimakterieåldern" hojtar på mig. -"Det här vill jag inte ha!" och hon börjar samla ihop allt och sträcker ut det till mig. Tankarna snurrar i huvudet på mig... hade jag lagt fel??? Tills hon säger till sin vänninna som står lite innanför: -"Ja, jag borde kanske ha satt en lapp på dörren... men det här vill jag inte ha!" -"Näe, okej, inga problem... sätt bara upp en lapp på dörren så slipper du få det mer", säger jag med ett leende och serviceminded samt  lättad över att jag inte gjort fel trots allt. -"Jo, men man vill ju ha vissa saker... men inte sånt här!" Hjälp, jag blir helt ställd och tänkte... ja,ja..hon får väl skylla sig lite själv då... men tar emot hennes bunt utan knussel. Sen kommer chocken när hon säger skrattandes -"...men vad söt du är!" Det lät så nedvärderande och jag trodde nästan att mitt tålamod skulle brista. Det lät verkligen inte som att hon menade att jag var gullig eller snäll som inte käftade emot. Men jag bet ihop och tackade för mig och gick vidare.

Vad fasiken tänkte hon med???! Finns det nån stereotyp för hur reklamutdelare ska se ut?? Det är inte roligt att slita hund för i princip inga pengar och sen få sådana påhopp. Men jag får väl vända på det och säga: "Tack för att jag inte föll in under stereotypbilden!"

Nu ett gäng timmar senare, så är det faktiskt en ganska rolig händelse... jag skulle velat ha se min egen min när jag stod där. När jag berättade nyss för en kompis via MSN om dagens händelse, så skickade han snabbt en länk till en sketch på YouTube http://www.youtube.com/watch?v=tdIjbFjfZNU Så klockren! Titta på den! Jag skrattade gott när jag såg den! Nu vet jag vad jag kan vänta mig i framtiden... haha. =)

Och för att inte råka ut för onödig reklam, så finns det fina "Reklam, nej tack"-skyltar som någon tagit sig tid att göra. Men även sådana av den roligare varianten som kan göra den mest rutinerade reklamutdelaren förvirrad! Haha... så varsågoda, här kommer en länk till dessa också... Roliga "Reklam, nej tack"-skyltar. Jag lovar att jag ska göra mitt bästa om jag delar ut hos er och ni har satt upp en av de roligare... haha! =)

Jag funderar  själv på att sätta upp en sådan skylt... men om man inte får någon reklam, så får man ju bara räkningar och ingen rolig post alls! Och sen kan jag ju dessutom inte själv hoppa på den stackars reklamutdelaren och fråga vilka listor jag finns med på och säga att jag inte vill ha nån jäkla reklam. =)


Omtentapluggandet går som en dans...

... eller är det dansen som går som en omtenta? Förhoppningsvis ska väl båda gå bra. Men just nu är det segt att komma in i pluggandet. Men det är bara att bita ihop.

Denna vecka drog Kulturkalaset igång... med dansband live varje kväll...tjoho! De har nämligen bokat in dansband varje dag på Polketten och dessutom två dansband som varvar och spelar på Storans parkering, där de har byggt upp en dansbana. Så moroten för att plugga flitigt är nu att om jag varit duktig så kan jag gå ut och dansa på kvällarna med gott samvete... haha. Det kanske inte alltid är lätt... men man kan ju försöka lura sig själv lite. Dansen ger sån energi så att man kan faktiskt, komma hem och varva ner med ett litet tentatal.

I tisdags var jag och dansade till Streaplers och Casanovas på Storans parkering. Det regnade och det var blött... =) Dansgolvet var inte lika blött som på Polketten när det var blött där, men tillräckligt för att man skulle halka till ibland och ibland såg man någon som druttade på ändan. Varför har de inte gjort någon form av tak över??! Vem tänkte där egentligen??! Det är Göteborg vi pratar om... "Blôteborg", änna! Här öppnar sig himlen om vartannat i små eller stora störtskurar...hahaha! Men det var faktiskt häftigt att de hade byggt den kring ett träd! =)

Igår blev det Polketten eftersom det var överhängade regn och tänkt att gå bort till Storan senare... men Blender på Polketten var grymt populära och det var jättemycket folk där. Det var nog bland det värsta jag sett hittills. Det blev att vi stannade där hela kvällen... Fick dansat med några nya herrar som var grymt bra, så det var en kul kväll.

Ikväll blir det förmodligen ut en sväng också. Men man kunde ju önska att vädret vill hålla i sig idag. Just nu skiner solen... men hur länge varar det??! Det var likadant igår. Sol på eftermiddagen och lagom tills man ska iväg så öppnar himlen sig! Och vad det har blåst...

Är det hösten som knackar på dörren och vill komma hit nu tro?!
Näe, jag vägrar! Det ska vara sommar ett par veckor till! =)

Ordvitsande ovetandes...

Haha...
Igår fick jag allt till det i ordvitsandet. Helt utan att jag tänkte på det...
Det var inte förräns jag såg vad jag skrivit hann jag se det dubbeltydiga i det hela.

Pratade med en kompis på MSN om någon fysikalisk tankenöt.
Tyckte jag hade en bra teori, men blev sen osäker när den i frågasattes.

-"Ja, fysik är ju inte min starka sida!"

=)


Jag uppstämma vill min lyra...

...fast det blott är en gitarr!

Tack Tomas för din inspiration! Nu har min gitarr stått och samlat damm i alldeles för många år bara för att jag inte har vågat mig på att försöka stämma den. Jag har ju trots allt ett piano... så hur svårt kan det vara egentligen??!

Så fram med gamla gitarrböcker... hur stämmer man en gitarr? Vilka toner är det det på strängarna? Första boken som tydligen skulle vara pedagogisk á la "Lär dig spela gitarr för Dummies" vägrade använda sig av sådana begrepp. Men jag lät varken mitt hopp eller min inspiration nedslås av det... Nej, fram istället med en riktigt gammal bok, som nästan såg ut att inte ens vara från förra århundradet... men den var bra! Där stod allt som jag ville veta. Efter lite plinkande och plonkande både på pianot och gitarren om vart annat, så tror jag att jag fick till något som liknade en stämd gitarr. Dags att börja öva...! =)

Från förra gången jag gjorde en ansats att försöka lära mig spela, mindes jag att "Balladen om den kaxiga myran" innehöll just de tre första nybörjarackorden. Letade raskt fram denna lilla visa som även fick bidraga passandes som titel och inledning till detta lilla inlägg.

Ett annat nyväckt intresse är Photoshop. Tänk vad mycket finnesser och jox det finns där. Vad man kan ändra och greja med sina bilder. Och nu har jag ju inte vågat mig på ens en liten bråkdel av allt än. Blev inspirerad av någons foto just med en gitarr som var publiserad på Facebook, och började ju givetvis att leka lite med kameran och gitarren. Sen var det kul att leka med dessa bilder i Photoshop. Svartvita bilder är häftiga på något sätt... kan inte förklara vad det är som gör det. De ser helt enkelt nästan lite proffsigare ut. Här är några av mina alster.
       

Tänk vad mycket man lär sig när man ska tentaplugga... just allt annat är så spännande utom just det man ska plugga! Idag har jag till exempel lärt mig att Nansen var mannen som tog intiativet ett bygga skeppet Fram som hjälpte norrmännen att upptäcka Arktis och Antarktis. Sånt kan man få reda på via Wikipedia om man kör fast i korsorden...

Ledtråden var "Förde fram" och ordet blev då såklart "NANSEN"... tänk vilket huvudbry jag hade med det innan jag googlade och kom fram till den givande Wikipedialänken... =)

En drottning har gått ur tiden...

Äntligen kan jag våga mig på att hoppas på att striden är över!

Illbatting på väg in till boet...

I torsdags var det en kille från ohyrebekämpningsföretaget här och besprutade ventilen, eller luftintaget eller vad det nu kan heta, som jag har på min balkong. Det flög först omkring några förvirrade illbattningar... getingar alltså, men sen när de inte ville flyga in i ventilen, så försvann de så sakterliga. Nu har jag inte sett några på hela helgen. Förhoppningsvis så har giftet även nått ner till drottningen och utrotat hela kolonin. Skönt!

En liten rolig händelse i det hela var att på ondagen, alltså dagen innan de skulle komma, så får jag ett telefon samtal där de kollar om jag är hemma på inbokad tid och allt sånt stämmer. Sen säger han något som får mig att tappa hakan och nästan börja att stamma. -"Jo, det är så här att TV4 undrar om de får vara med och filma. De skulle göra något reportage. Du får ju givetvis säga nej, om du inte vill." Haha... jag trodde nästan att han skämtade med mig först. Ja, jo, det går väl bra och jag skulle vara hemma hela dagen om det nu skulle passa dem bättre med en annan tid. Killen säger att han ska återkomma när han har pratat mer med journalisten och det kunde ju tänkas att det kanske skulle bli en liten intervju också, och så avslutar han skrattandes med: -"Ja, då får du kamma dig tills imorgon nu då!" Var på jag skrattandes lyckas klämma ur mig: -"Ja, nu fick jag då allt att göra i alla fall."

Oj, vad spännande... nu får jag mina 15 i rampljuset, tänkte jag! Men jag måste städa! Vilken tur att jag gjort i ordning så fint på balkongen...eller, vänta nu! Kan man ha en balkonglåda med ogräs??! Hur ser det ut egentligen?! Näe, den får vi gömma undan för stunden och flytta ner mina kryddor och ställa dem lite snyggt där så länge eller nåt. Ja, ni kan förstå att hjärnan gick på högvarv en stund...

...tills killen ringer upp igen en liten stund senare och säger att det tyvärr har blivit ett missförstånd mellan honom och TV4redaktionen. Reportaget var tydligen redan gjort, veckan innan. Så det skulle inte bli något filmande hos mig och undrade om det gick bra att det kom någon på den från början utsatta tiden.

Haha... där fick jag långa näsan! Snopen över att inte få bli kändis denna gång heller... =(
Men man får ju se det positiva i det hela... jag slapp att gömma en balkonglåda med växande mossa, gräs och annat ogräs i klädkammaren... haha! =)

Hela Sveriges befolkning som inte jobbar samlades på ett ställe idag...

...nämligen Gekås i Ullared!

Mamsingen undrade om jag inte ville följa med på en liten utflykt till Ullared idag. Det funkar ju inte att vara ledig hela sommaren utan att ha varit minst ett besök i Ullared.

Trots brist på pengar och att man borde sätta igång att plugga... så kan man ju inte låta bli att följa med. Skulle ju dessutom köpa min vardagsparfym... har ju nästan snålat nu när flaskan börjat sina och man inte visste när man skulle komma iväg för att köpa ny. Mamsingen var snäll och betalade för lite strumpor och underkläder som också var välbehövligt. =)

Sen blev det en sväng förbi Sandsbacka och kvällsfika med Papsingen också. Mammas hembakade vaniljsnurror slank ner en efter en i stora flockar! =) Tack för kaffet och åkturen!

Annars... jo, gårdagen var blöt! Jobbade mitt första pass på Kungsportsplatsen med att dela ut tidningar. Upp tidigt i ottan... det var ovant. Det var stört omöjligt att gå och lägga sig på kvällen innan, så det blev ju inte så många timmars sömn. När jag väl kommer fram så börjar det så smått att regna... jahapp... Det regnade typ konstant de tre timmarna som jag jobbade. Sen ringde jag Annikan och hon kom intill stan och fikade med mig en stund. Efter det åkte jag hem och tog igen mig lite. En liten powernapp kom också väl till pass, så att man kunde orka med en danskväll senare.

Hela eftermiddagen regnade det i stora eller större mängder... och inte ville det sluta upp till kvällen heller. Nästan snarare tvärtom. Så man blev ju ganska blöt bara av att ta sig in till Polketten... men det dansar man väl sig snart varm. Däremot så regnade och blåste det så pass att det regnade in på golvet på dansbanan, vilket ledde till att det blev snorhalt på sina ställen. I alla fall om man hade gummiskor! Men som att det skulle hindra oss... nej, nej. Det gällde bara att hålla sig längre in mot mitten... så det blev dans hela kvällen. När vi sen gick hem, så gav till och med regnjackan upp och det började sippra in på kläderna... När väl spårvagnen kom, så var jag tvungen att ta av mig jackan och sitta halvfrysandes i bara kortärmat för att hålla värmen något. Blöt ända in på skinnet på flera ställen var jag när jag kom hem... usch, vilket väder! Men idag har det i alla fall varit uppehåll.

Nu ska jag slappa med en film, så att jag kan komma i säng tidigt idag. Imorgon måste det bli pluggande av...