"Barncitat", en underbar Facebookgrupp!

Hihi... jag bara älskar citat från barn. De har så härliga tankegångar ibland, sådana som bara barn kan ha.

Här är ett exempel på det och som jag gillade skarpt:


Ingela Viola Svensson
Jag tog med mig barnbarnet ut i stallet. Hästen hade gjort sig illa och jag skulle byta bandage. Jag förklarar ingående vad jag ska göra med hästen, allt för att hon inte ska bli rädd eller tycka det är otäckt. Hon lyssnar under tystnad...när jag till slut tystnader säger hon....det är tur att du har mig Farmor så du har någon att prata med....:)


Men den bästa var nog den här...:

Maria Pellborn Hanna 4 år roffar allt i "godisskåpet" då mamma kommer på henne... Hanna säger; Godiset ropade på mig så jag skulle gömma det i ett annat skåp.

Hihi... måste erkänna att jag tänker sno och använda detta citat mycket och ofta! =)


I söndags var vi ute på en liten bilutflykt och svängde förbi gamla U.S. Icecream i industriområde vid Tynnered. Mycket glass för pengarna och som vanligt är man ju inte måttlig när man beställer. Vi tog var sin tre kulors glass i hembakt rån. Men tänkte inte på att en kula innebar i princip tre (!) normala kulor när expediten fyllde upp rånet. Det blev helt enkelt mycket glass.

Strax efter oss kommer det in en pappa med två barn, en kille och en tjej. (Tjejen verkar vara till låns). Vi som sitter och har fullt upp med att mumsa på våra glassar, kan inte motstå att tjuvlyssna lite på dem.

Medan även pappan och barnen sitter och mumsar på sina glassar, så kommer det in en herre som beställer två glassar och de är rejält stora. Sen går han ut ur affären med dessa, och följade dialog uppstår:

Killen: - Oj, vilka stora glassar han fick! Men varför hade han två?
Pappan: - Ja, han kanske hade en fru ute i bilen som han skulle ge den ena till.
Tjejen: - Då blir hon nog inte så glad när hon tycker att han har tagit för mycket...!

Hihihi... jag minns hur man i bamba alltjämt fick höra att man inte skulle ta mer än man orkade äta upp, med den ständiga förmaningen att "det är bättre att du hämtar två gånger istället". Med detta i minnet och det kvävda fnisset från nyss berättade dialog, så vågade man inte annat än att tryckta ner hela glassen i magen... med rån och allt. Men jag kan lova att jag var mätt för resten av dagen sen!

Med april kommer regnet...

Snön har vi sluppit sedan en tid tillbaka nu. Men det har varit ganska så fint väder trots allt och vårsolen får allt mer kraft för var dag som går.

Men det märks att april närmar sig... det regnar! Grått och trist heldagsregn.

Jaja, man får väl plugga då istället... snart dags för omtentor igen.

Segerns sötma smakar bra till kaffet!

Utan att vara allt för kaxig och att sticka ut hakan för mycket, men jag tror att jag börjar få kläm på det här med databaser... hjälpligt i alla fall.

Jag kan inte påstå att jag direkt haft någon tur i pluggandet av denna kurs. Först har man fått leta med ljus och lykta för att hitta gamla tentor med lösningsförslag. Gick till och med bakåt i tiden så långt att kursen inte ens hade samma namn längre, allt för att få uppgifter att öva på med lösningar till.

Sen började jag tappert att ge mig an en sorts uppgifter med E/R-diagram. Efter att har löst de som fanns i övningarna så gav jag mig modigt på en tenta med lösningar. Kämpade länge och hårt med uppgiften tills jag kände mig klar med den och skulle rätta den... då finns just detta lösningsförslag inte, utan det hänvisas till någon snarlik labbuppgift. Morr!!!

Jaja, jag lät mig inte nedslås fullständigt utan kämpade vidare och letade igenom alla tentor och hittade till slut ett par med lösningsförslag på sådana här uppgifter. Men nu hittar jag istället fel i dem. Efter att ha dubbelkollat med min trogna personliga hjälplärare tillika hejarklack, så konstaterades det att det faktiskt var fel i facit.

Nya utmaningar med nya uppgifter i form av SQL queries. Återigen hittar jag fel i facit. Facitförfattaren har helt enkelt glömt att ta med saker, använder sig av fel attribut men framför allt hittade jag en uppgift som faktiskt var felaktigt skriven. Återigen med hjälp av min personliga hjälplärare, som drog igång ett program och testkörde det och så såg vi därmed att facitförfattarens kod gav fel svar och min lösning gav rätt svar. Gissa om jag var nöjd och kände en personlig seger mot denna kurs.

Tentan är imorgon och jag har inte hunnit trassla mig igenom alla bitar än, men det tänker jag ägna resten av dagen åt. Hur svårt kan det vara liksom??! Med friskt humör, en fjäder i hatten och en stor kopp kaffe till det, ska jag nu rikta min uppmärksamhet mot pluggandet igen. Håll nån tumme för mig imorgon förmiddag, för då jäklar ska pennan glöda i 4 timmar... =)

Ps. Till min personliga medhjälpare tillika hejarklack... jag hade aldrig klarat det utan din hjälp och ditt tålamod, sötnos! =)

Vårsol och inre kyla

En sak mindre på att-göra-listan. En inlämningsuppgift i Teknikhistorian är inlämnad, tjoho! Bara en uppgift kvar på hemtentan nu och ett seminarie, också den med en inl.uppgift. Jag hoppas på 2p på den uppgiften som inlämnades igår, för då tror jag att betyg 4a i kursen är säkrad.

Nu får det bli fokus på tentapluggandet i Databaser. Har faktiskt börjat få lite kläm på det där med E/R-diagram nu. Men så har jag ju också en personlig hjälplärare och hejarklack som pushar mig frammåt.
"Go Maggan, go Maggan!" =)

Det har blivit ett par sena kvällar och nätter med alldeles för lite sömn i rad här nu. Men trots sovmorgon både igår och idag så har jag en inneboende kyla som jag inte kan förklara. Det känns precis som att man är kall ända in i benmärgen, så där som när man varit ute i kylan och kommer in och håller på att tina upp. Jag trodde först att det berodde på trötthet, men det vill inte släppa. Och frysa det borde jag verkligen inte göra! Sitter i en varm lägenhet och har inte varit ute i kylan och rört på mig. Just nu sitter jag fullt påklädd med en gosig morgonrock utanpå och ändå så är det som att det kryper kyla inne vid benen. Hoppas inte att jag håller på att bli sjuk, för det har jag inte tid med.

Jag var hos sjukgymasten igår och kanske till och med för sista gången. Vi pratade om att det har varit lite jobbigt med den här rejäla vintern. För min del har jag konstaterat en aning tillbaka gång i fotleden, eftersom jag inte rör lika mycket på foten. Sen frågade hon mig hur det gick i skolan. -"Jodå det börjar närma sig tentadags igen", svarade jag. -"Ja, det längtar man ju inte tillbaka till", svarar hon och minns att den värsta tiden var i maj, "då var det tungt att plugga"!

Ja, jag kan inte annat än hålla med... visst längtar man till våren  och sommaren. Men det sista man vill göra då är ju att plugga när det är sol och varmt och alla celler i kroppen bara spritter av glädje och lycka. Inte så mycket att göra åt det. Jag har satt mig på en fönsterplats på tåget av studier som precis har lämnat perrongen "Vinter" och så sakterliga börjar få upp ångan och tuffar sakta men säkert mot slutstationen "Sommar". Får se framemot att se mellanstationer med "Påsk", "Ohmtentaperiod", "Valborg & Cortège" och hoppas att få några mellanstopp på dessa och hinna ta en bensträckare och njuta lite av tillvaron under vägen.

Vin, infiltratör och mord... och så en kaffe till det också!

Hej igen... det var visst ett tag sen! Som vanligt när det närmar sig tentor så faller bloggskrivarlusten automatiskt in. Jag förstår inte denna symbios... :P

Jag gömmer mig för tillfället i grannkommunen som erbjuder en varm och stillsam lägenhet, långt bortifrån Linsens ständiga surrande och alla som vill prata med mig. Det är ju inte så att jag inte vill prata tillbaka, för det är så många som man inte träffar dagligen längre. Men även jag har börjat inse att de där "bara 5 minutrarna" blir sammanslaget en ganska stor del av dagen om man faktiskt vill vara effektiv och få någonting gjort.

Dessutom så kan man brygga sitt eget kaffe här, i precis den mängd som man vill ha. Precis som hemma! Fast hemma är en farlig plats. Där finns det så mycket andra saker som man kan "roa" sig med. Jag tror att min lägenhet är en enda stor urkälla till prokrastinering. Bara genom att sitta här och tänka på den nu, så kommer jag på minst 10 saker som borde göras. Det gjorde ju inte saken bättre att jag fått en stor platt-tv och ett fint barskåp som jag egentligen inte har plats med, och vilket innebär att jag måste möbelera om. Dessutom har IKEA slutat sälja den färgen som jag har mina bokhyllor i, vilket gör det ännu mer besvärligt att flytta runt och dona... :(

Ommöbleringen hemma får bli ett senare problem. Idag har jag varit på skolan och lekt med printarna. Det är alltid lika roligt. Eller inte! Trots allt gick det ganska bra idag. Jag behövde "bara" bära en kartong papper från 5:e våningen till bottenplan och behöva gå utevägen med det för att kunna skriva ut det sista. Men jag hade tur, ingen printerkö och tonern var inte slut. Studion FTW!

Något annat som jag starkt gillar just nu är solen och dess allt mer ökande makt. Det är så att man börjar längta lite efter våren. Men som den sanna pessimist jag är så är det alldeles för långt kvar till att våga hoppas på den än. Jag har hellre en månad till med rejält mycket snö, än hela mars och april full med slask och regn.

Efter alla ärenden och uppdrag idag, så satte jag mig på vagnen och styrde kosan återigen till grannkommunen för att söka lite pluggro. Ett sista uppdrag på vägen var att slinka in på bokrean och köpa ytterligare två böcker som jag ville ha och det kom jag ju självklart på efter att ha bläddrat i de tre som jag köpte igår. Så nu sitter jag här med en stor kopp kaffe och bläddrar lite förstrött och längtansfullt i dem, och förmanar mig själv att inte börja läsa innan tentorna är skrivna!

Och nu är det dags att sätta igång med pluggandet av databaser och teknikhistoria!Min skörd från årets bokrea:

Slaskjobbet - Christina Larsson (deckare)

Infiltratören -den smutsigaste härvan inom svensk polis - Lasse Wierup
(ena sidan av historien)

Hanteraren -Uppdrag: Infiltrera svensk maffia - Dick Sundevall
(andra sidan av historien)

Vin till maten - Christer Berens

Allt du behöver veta om Vin - Christer Berens