Tack för den fina komplimangen!

Idag på jobbet så muttrade en av killarna till en av de andra och undrade varför tjejer har rätt vara så griniga. (Han hade precis ringt till sin tjej...) Då han inte fick något vettigt svar så slänger han över frågan till mig: - Det kanske du kan svara på..!? Var på den andra killen säger: - Det kan la inte hon svara på, hon e ju alltid glad! =)

Åh, vad det värmde! Visst har jag också mina griniga stunder. Men det är ju jättetrevligt att få höra att man ger ett positivt intryck. Jag stod där och tänkte att den kommentaren ska jag spara tills nästa grinighetsattack anfaller. ;)

Trevlig midsommar!

Jösses vad fort man glömmer...

...sitter och bråkar med integraler, knep med dubblavinkeln...! Och vilka egna matematiska fulknep man hittar på för att lyckas lösa problemen... Fast riktigt så här lågt har jag inte sjunkigt än! ;)


image15 image21 image17


Båda mina webbaserade sommarkurser har dragit igång, med fullt tempo. I MATLABkursen så ska man redan nästa fredag (notera att det är på midsommarafton!) ska den första av fyra inlämningsuppgifter in. Och mattekursen kör jag fast i uppgifterna... Jag hade på ett sätt gärna önskat att inte jobba hela denna veckan för att komma igång och plugga lite mer. Det är segt att komma hem, laga mat, handla, tvätta och allt det där och sen komma igång att plugga utan att frestas av att sätta sig vid tv:n. Men samtidigt är det ju skönt att få in lite pengar till räkningarna som jag varit orolig för hur det skulle lösa sig. Vi får väl se hur det blir här framöver... hittills vet jag att jag har jobb fram till tisdag, kanske onsdag nästa vecka.

Idag har vi inventerat. Nytt lagersystem, nya artikelnummer och produkter uppmärkta med gamla artikelnumret... det var lite rörigt innan man fick till ett bra system att jobba efter. Men det gick bra. Stolpe tyckte lite synd om mig... "det måste ju vara runt 40-50 gånger som du har inventerat här!" =) Nja... kanske inte riktigt så många men det lär väl ligga runt 30 gånger i alla fall... huh...bara tanken. =)

Idag har jag ätit lunch för över 100kr!! Bra när företaget har "Företagslunch" och chefen betalar! =) Vi var på Jungman Janssons restaurang ute vid Önneröds brygga. Bara lunchen kostade 85 och då ingick salladsbuffé och bara vatten, men vi tog lättöl. Sen var det kladdkaka till kaffet för 20 eller 25 kr. Men det var riktigt god mat!!! Jag åt dagens fisk... Kolja med kokt potatis och en kallsås med äpple och pepparrot. Vilken tajming och vilken lyx.

Imorgon ska jag åka ut till Sandsbacka och hälsa på mor och far och missarna. Tänkte att jag behövde lite miljöbyte och lantluft =) Tänkte att jag kanske behöver lite ro för att sitta och plugga också.

Det blev lite jobb i alla fall...

...och troligtvis blir det hela veckan, sen får vi se hur det blir framöver.

Igår fick jag leka "den lille vaktmästaren" och byta lysrör och glimtändare i stort sett hela dagen. Upp..ner..upp...ner för en stege och gissa om det känns i benen om man går upp eller ner för en trappa. Rätt så mör i nacken är man också. Dessutom cyklade jag för första gången på ett halvår... det var inte den skönaste upplevelsen att sätta sig på sadeln idag igen. ;)

Idag har jag blivit uppgraderad till PC-byggare... fick rycka in och hjälpa till att bygga datorer som skulle upp på test idag. Imorgon kommer jag att få hjälpa till att ta ner och packa dem för leverans och sedan fortsätta med nästa laddning också.

Efter det så blir det dags för nytt uppdrag, att leka "den lilla grovstäderskan". Huh...det ser jag inte riktigt framemot. Ska städa ur ett duschrum som använts som lackeringsverkstad. De har beställt något riktigt, riktigt starkt rengörningsmedel. Så det blir till att få jobba med full skyddsutrustning... mask, skyddsglasögon, grova hanskar m.m. Vi får väl se hur det går... förhoppningsvis ska det inte ta så lång tid.

Jahapp... nu har man precis kommit hem och vilar ett par minutrar... sen är det dags för kvällspasset. Jag har ju två sommarkurser att jobba med också...så man är inte sysslolös. =)
Den ena har jag inte fått lösenord och sånt till användarkontot än... så där kan jag inte göra så mycket än. Skulle kunna läsa lite i boken i och för sig. Men det känns som om jag hellre koncentrerar mig på den andra och kanske kan ligga lite före där tillsvidare.

Men innan dess så ska jag äta lite jordgubbar! Mums... de hade två askar för 40kr på torget igår, så jag passade på att köpa det, lite mjölk och grädde.

Tänk vad skönt att det äntligen är sommar...inte så mycket ledigt just nu, men ändå... =)

Eftertanke före???!

Jo, en sak till som är så underbar så att den måste hamna här...

Jag var ju ikväll på en fest (med togatema... fast det hör inte till berättelsen)... ett litet gäng på 3-4 personer anländer något senare. En av killarna kilar raskt in i huset medans de andra står kvar på altanen. Någon minut senare kommer killen som gått in ut igen och säger något i stil med följande:
-  Jag undar varför gick jag in för att ställa in ölen i kylen, när det är du som har ölen? Men det roliga var att när jag står där vid kylen... så läser jag på en lapp på den, där det står "Hur tänkte du nu?"!

Såååå klockrent!

På tal om ohmtentor...

...så när jag stod och pratade med en av Sannas vänner nu ikväll så kom vi in på ämnet "vilken klass går du i?". Så fick jag en sån skön kommentar som bara måste hamna här! ;)

Jag sa nämligen att jag precis gått ut trean men jag har ju lite kurser efter mig... varpå tjejen jag pratar med säger:
"Jaha... näe ohmtentor sysslar vi inte med...det är ju så tråkigt!"


Hihihi... underbar inställning... den får man försöka ta till sig... för vad finns det som är värre än tentor...jo, ohmtentor!

Togaparty... för första gången i mitt liv ;)

Japp... då har man varit på togaparty... mycket trevligt!

Jag vågade inte riktigt att ikläda mig denna utstyrsel redan hemifrån och åka så på spårvagnen. (Nån måttta får det ändå vara på det hela.) Så det blev till att ta med ett lakan och byta om på plats. Hur skulle detta gå...? Hur gör man för att få till en bra togautstyrsel...? Vad gör man om det ända vita lakanet som man äger ligger i smutskorgen...?

Frågorna var många men rätades efterhand ut till utropstecken. Jahapp...ont om vita lakan hade jag gott om...så vi improviserar med ett rosa! Kommer se ut som en mashmallow eller spunnet socker... men vad f-n... det var ju togatvång! Så jag beger mig iväg mot festen men partypåsen i högsta hugg... några öl och ett rosa lakan.

När jag kommer dit så möter jag en till lika förvirrad kompis, med samma problem... hur ikläder man sig en toga? Efter lite improvisation, goda skratt och en bunt med säkerhetsnålar, så var det ett faktum... vi hade förenat oss med festens tema och smälte in bland övriga gäster. Måste ju passa på att nämna att visst var vit eller benvit den mest populära kulören bland togorna...men det hade även smugit sig in några blåa, ytterligare ett rosa, ett grönt och ett mönstrat i bruna nyanser.

Nu kan jag ju inte min antikens historia tillräckligt väl för att kunna uttala mig om det var rommare eller greker... men några grekiska gudar hade minsann valt att förgylla denna tillställning med sin närvaro... trevligt att ha något att låta ögonen vila på! ;)

Efter ett gäng timmar med mycket trevligt umgänge... så var det nog ändå bäst att runda av och pallra sig hemmåt. En liten kul detalj var att när jag klev på spårvagnen så ser jag en reklamskylt för just Västtrafik med texten: "Alla vägar bär inte till Rom"