Ingen medalj denna gång heller...

...fast det hade jag väl inte riktigt väntat mig! Fick reda på under lunchen, på väg mot lunchhäfvet att MAK skulle ha medaljhäfv på kvällen. Jisses, det hade ju varit påsklov och ohmtentavecka...inte direkt så att man var på formtoppen.

Efter att ha pluggat en del under eftermiddagen, gjort lite andra nyttigheter och efter lite övertalning så bestämde jag mig för att jag kunde ju gå dit och titta, kanske bara ta flaskgrenen.

Det finns silver- och guldmedalj. För att få en silvermedalj så krävs det en totaltid på 20 sekunder och minst 1 rätt av 5 i öhlprovningen. Totaltiden grundar sig på att man tar tiden för sin bästa flaska och multiplicerar med två samt lägger till tiden för bästa 0,5 litersejdeln. För guldmedalj är det samma sak fast totaltid på 15 sekunder och minst 2 rätt i öhlprovningen.

Öhlen kändes snabb idag och i min iver så drällde jag bort den första flaskan vid nedstället. Andra flaska försökte jag säkra lite mer så att jag kunde satsa på sista flaskan, så jag fick 5,2 sekunder på den andra. Sista flaskan gick bra men det blev lite tillägg på den så den hamnade på 4,8. Gött, då fick jag ha 10,4 sekunder på mig på sejdeln, inte helt omöjligt... fast jag kan verkligen inte häfva sejdel! Min bästa tid ligger på dryga 15 sekunder, så det skulle innebära en jätteförbättring om jag skulle lyckas med medalj. På öhlprovningen som det brukar gå bra på klantade jag till mig lite... men fick trots allt 2 rätt till slut. Prickade in Falcon och TT, men blandade ihop Pripps, Åbro och Carlsberg. Jag skyller allt på MAK... öhlen man fick smutta på och lära sig komma ihåg av de olika öhlen var ju mer avslagna än blindtesten där man fick och skulle avgöra vilken som vad vilken.

Jag fick en del tips inför sedeln...andningsteknik, klunka mindre ofta men större klunkar... men det hjälpte tyvärr inte. Den är verkligen inte god. Den första sedeln var nog egentligen lite för varm, om jag hade fått den sist så kanske jag hade kunnat få en sluttid men jag avbröt alla försök. Sista gången gick det trots allt bäst, men då tänkte jag bara på medaljen och gav upp när jag såg att tiden passerades... jag tänkte ju aldrig på att kolla om jag kunde fått ett bättre personbästa. Klant!

Bättre lycka nästa gång! Det kommer ju att bli lite häfv nu framöver. EKAK ska ha SM i cortegeveckan och Häks kommer ha medaljhäfv också under cortegeveckan. Dessutom kommer EKAK att ha ett jubileumshäfv under Elektros jubileumsvecka. Man kanske kan få till nåt bra då. Får gå in i hårdträningsfas med vatten här hemma och se om jag kan få bättre sejdeltid...så kanske jag hinner förbättra mig till Häks medaljhäfv (samma regler som MAK´s men utan öhlprovning).

Näe, nu ska jag ta och göra lite nytta istället  ;)

Tolkningsfråga?

Måste bara ta med den här lilla konversationen mellan två killar som utspelades i Eskilstuna nu när jag var där i helgen.

Ena killen har sms-konversation med sin tjej och har lite problem att veta vad hon egentligen menar. Så han läser upp det högt till den andra killen: "Vad menar hon egentligen när hon skriver så här: "ibland är du bara så..."" (Det bör påpekas att han uttalade punkterna!)
Varpå den andra killen svarar: "Punktlig, att du är så punktlig!"       =)

Tjejen kanske inte hade uppskattat skämtet i det ögonblicket, men det gjorde vi som hörde det!
Tack Annika för att du tjatat på att jag skulle komma upp och hälsa på!

Lite bilder att komma ikapp med...

... jag vet att jag har varit dålig på att lägga upp bilder. Så kan det gå när man bara har en webbkamera inbyggd i datorn och kamera i telefonen. Har ju ingen blixt så kvaliteten blir sä där på korten... men bättre än ingenting kankse...

Först en bild från premiärfikat i TGE-rummet...
F?rsta fikat p? TGE-rummet
Från vänster: Carl (Flygarn), Kristoffer (Bonden, Britta) och Maria (Skalman II)

Sen EKAKs häfvresultatlista (33cl flaska) från Chalmers SektionsMästerskap CSM, där jag kom två på Emila-flaska (tjejgrenen) och totalt 14:e plats i flaskgrenen.
Flaskresultat fr?n CSM 2007
Bilden är väldigt dålig... tagen med mobilen från anslagstavlan med ruta framför... men kan kan precis uttyda att på 14:e plats står det Maggan, E, 5.0 (som var min tid).

Slutligen en bild från tentapluggandet nu senast, när jag pluggade Elteknik.
Tentaplugg i Linsen (Elteknik)
Så här mysigt kan man ha det när man pluggar i Linsen.
Det bästa med den här bilden är att jag faktiskt klarade tentan!! ;)


Jahapp... det var väl det jag hade att komma med för tillfället. Sitter på balkongen och försöker plugga på ohmtentor. Det är inte lika varmt idag men det är skönt när det är vindstilla och solen inte går i moln.
Helt underbart att man kan sitta ute och ändå göra lite nytta.

Äntligen har jag hälsat på hos Annikan!!!

Efter 2,5 år hittade vi äntligen ett tillfälle för mig att åka och hälsa på i Eskilstuna. Jag har ofta haft nåt som skulle göras och när jag var ledig så var inte Annika det, eller så var hon här i Göteborg... så typiskt. Men nu så...

Förra veckan var en fruktansvärd förvirrad och stressad vecka. Två inlämningsuppgifter och en massa stress.
I fredags så hade vi ju lite labb med kandidatarbetet. Det var roligt och nu börjar vi snart bli färdiga med labbandet. Det bestämdes att de skulle göra om en del av mätningarna idag, men då kunde inte jag vara med. :(

Sen hade Eltekniktentan kommit upp! Det var med viss tvekan som man tittade igenom listan och fann sitt resultat... Jag klarade den!!! och det gick oförväntat bra också. Fick 33p, vilket är bara 2p från en 4:a! Jag som var osäker på om jag hade klarat den eller inte, och tyckte att tentan var svår. Konstigt hur det kan vara ibland.

Sen på eftermiddagen var det dags att ta sig till tåget, som kl.17.00 rullade ut från Göteborgs Central. Detta tåg skulle gå direkt så det var inga byten. Fick en kanonplats, fönsterplats med bord och gången på andra sidan, men sen var ju stolen trasig, så att man satt halvt snett. Men det gick bättre än jag väntat mig. Läste lite i en tidning och lyssnade på musik, slumrade till en liten stund men sen tog jag upp datorn och var duktig och pluggade lite på "Sustainable energy futures"-kursen.

Tåget var lite försenat men tillslut så hoppade jag av i Eskilstuna och Annika mötte upp mig. Vi gick hem till Annika och lämnade mina grejer och tittade på Let's Dance-finalen, tog oss en öl och gjorde oss i ordning för utgång. Annikas sambo Tess tittade in och hälsade. Sen gick vi till Harry's och trängdes med en massa gamla gubbar i baren för att få oss varsin öl och väntade på att Yellow Mike skulle börja spela.

De var grymma, Yellow Mike! Annika hade pratat om dem innan och de var verkligen jättebra. Annikas kompisar Danne1 och Possan och hans tjej var där också. Sen gick vi upp och dansade lite på discogolvet och träffade några av Annikas klasskompisar. Efter andra spelningen med Yellow Mike så pratade vi hårdrock med Åke och hans kompisar. Oj, det var kul.

På lördagen skulle Annika ner till Kåranen (deras kårtidnings lokal) och prata lite om en layoutgrej tillsammans med Tess och Madde. Det tog inte så lång tid, så sen gick vi på stan och kikade lite här och där, i affärer och så var vi en sväng på skolan också. Vi lunchade tillsammans med Tess tillsammans på ett ställe i närheten av Kåranen som jag tyvärr har glömt vad det heter. God mat var det i alla fall, jag åt bakad potatis med skagenröra med sallad och bröd till. Vi hade även varit på systemet och handlat lite för om vi eventuellt skulle hitta på något på kvällen. Det föll sig inte bättre än att Danne1 och Danne2 undrade om vi skulle ut, så de bestämde att vi skulle förfesta lite hemma hos Annika. Så efter att vi varit och hämtat kinamat från Spicy Hot och ätit hemma så dök grabbarna upp. Annika och jag turades om att hoppa in i duschen och göra oss i ordning på nytt. Danne1 och Danne2 gick iväg för att försöka övertala Possan om att hänga med ut. Så blev det och de gick hem till Danne2 och så gick vi dit också när vi var klara. Vi satt där en stund och velade om vi skulle se YellowMike idag igen som spelade på ett annat ställe, eller om vi skulle gå till Harry's. Harry's blev det och större delen av kvällen tillbringades på schlagergolvet! =) När det återigen var stängningsdags knatade vi till Phenix (vet inte om det stavas så) och köpte nattamat...kebab! Mums.

Vi sov länge på söndagen och tog det bara lugnt. En stund senare gick vi ut och gick en lång promenad och gick runt omkring i hela stan. Jag fick se Gamla stan, parken där Winnerbäck spelat, Myntverket och lite annat. Vi köpte var sin glass och satte oss och njöt av vårsolen. Jag köpte GB's nya glass Pepe, som TipTop fast med lakris. Den var jättegod! Rekommenderas om man tycker om lakris! När vi kom hem så slappade vi och tittade på tv. Åt lite av våra rester sen gårdagen. Sen tittade vi på "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" som gick på tv.

Så idag var det då måndag. Annika hade kursstart och skulle till skolan på upprop vid 9.15. Men hon var klar innan jag hade hunnit gå, så hon kom hem igen och vi satt och pratade lite. Sen skulle hon på ett möte med sitt exjobb. Då passade jag på att låna nyckeln och strosade runt lite på stan en stund. Köpte en liten söt påskkruka med blomma och ett påskkort till Annika som tack för helgen. Mötte upp Annika på Kåranen när hon var klar med mötet och sen var det dags att bege sig till stationen. Tåget gick 12.00. Denna gång var det ett byte i Arboga. Läste lite och sov en liten stund. Sen orkade jag inte plocka upp datorn när vi var i Skövde eftersom jag tyckte att vi snart var framme... så det blev inte så mycket pluggande idag.

Så nu har jag kommit hem igen. Har varit ute och slängt lite skräp, handlat inför veckan eftersom man har påsklov.
Imorn blir det nog att tvätta lite, kanske även lite städning men sen är det dags att ta tag i pluggandet igen.