Snö!

Då var ytterligare en tentaperiod över! Får väl se hur det gick...men tror inte att det gick så bra på nån av de två tentorna jag skrev.

Men nu är det skönt att ha en helg helt ledig innan skolan börjar på allvar igen. Jag har tvättat idag så jag var uppe och sprann klockan 8.00 i morse. Men hade lite sömn att ta igen så vädret och TV'n gjorde sitt till och jag har sovit istort sett hela eftermiddagen.

När jag tittade i morse så hade det snöat inatt, för det låg ett vitt snötäcke överallt. Under morgonen så snöade det ännu mer, men under dagen så verkar det som om det har töat lite så det ligger bara kvar lite här och där. Det är inte första snön den här vintern för det har snöat en gång tidigare i höstas men sen har det ju nästan varit vårväder, så det ska bli spännande att se om vi får någon riktig vinter. Nu verkar det som om det kanske ska börja blåsa på igen. Det kom nyss en kastvind som skakade i balkongen.

Det verkar som om jag får pengar från CSN redan på måndag och sen får jag min lön från Capax på tisdag... ska bli skönt att få lite pengar igen. Har inte så mycket kvar och dessutom så har jag ju hämtat ut min nyckel till TGE-rummet, för vilken jag skulle lägga 500kr i deposotion.

Men nu ska jag gå och fixa nåt att käka...och sen bara njuta av helgen och ledigheten. Kanske ska man orka börja bråka med mitt nätverk igen...vi får väl se.

Anksnack...

Hihihi... ett nytt citat som får hamna här.

Ankan-05 funderar... "och hur många stackars ankor går det egentligen åt till ett duntäcke!!?!"


Några nya citat...

... hehe... har ju glömt att skriva ett citat från tentapluggstiden innan jul.

Nya Ekak är invalda men har inte gått på ännu... men det hindrar dem inte för att så fort som möjligt iträda sina nya roller... Sara, som numera kommer vara mer känd på skolan som Pärla, sitter och tentapluggar i Linsen tillsammans med sina vänner. Hon får ett glas med must (har jag för mig...det kan ha varit cola också)... varpå en liten reaktion sker i kroppen och ut smiter en rap... Helt ursäktande kommer det snabbt på bred skånska: "Ursäkta, men jag är Ekak!" =)

Ibland kan man ifrågasätta huruvida man verkligen blir smartare eller dummare av att plugga...! Jag och Göran sitter i Linsen och pluggar MatteD och har kört fast på en uppgift med ytintergral. Vi försöker lösa hur själva figuren ser ut och åstadkommer mycket ritande fram och tillbaka... Göran försöker att förklara hur han tänker och ritar samma figur flera gånger fast från olika vinklar för att jag ska förstå...när jag tillslut klämmer ur mig följande dumma kommentar: "Ja, men den är SÅ platt!" samtidigt som jag ritar enbart ett "rakt" streck. Jag menade ju att jag förstod att ytan var platt på det hållet som jag ritade, vilket jag inte riktigt fick klart i mitt ordval och att jag dessutom ritade ett streck som inte var ens någorlunda rakt gjorde att vi helt enkelt bröt ihop av skratt och det tog oss 5-10 minuter innan vi lugnat ner oss och kunde fortsätta plugga. Det är svårt att förklara så här i efterhand... men jag kan berätta att det var ett välbehövligt skratt och avbrott i tentapluggandet!

Som avslutande passar jag på att ta med ett par citat som jag hittade i mina anteckningar från MatteD lektionerna som passar in i sammanhanget. Vi hade en dag Ville som vikarie... det tog ju inte många minuter innan flosklerna bara hoppade ur munnen på honom...  Bland annat som bara Ville kan säga: "Nu var jag nära på att säga ett fult ord... ...svinenkelt, menade jag!" Så här i efterhand kommer jag inte ihåg vad det var Ville skulle förklara, men jag kan ju säga att MatteD är en kurs som många har svårt för och som många har efter sig... Ville försöker i alla fall att övertyga klassen att det inte är så svårt genom detta yttrande: "Det är jättelätt, det bara låter krångligt när jag säger det!" 

Då har man klantat sig igen...

Har skrivit min ohmtenta i Matte D idag. Det gick åt pipsvängen...nu igen. Vet inte om jag har börjat få dåliga tentanerver?! Tycker att även om jag kan saker när jag går till tentan så blir jag jätteosäker på allt när jag väl sitter där. Så var det ju inte förr. Men de här dagarna har jag faktiskt lärt mig en hel del av MatteD, så nästa omtenta borde kunna gå vägen tycker jag. Nu ska jag sätta mig och plugga stenhårt på MatteC också...den ohmtentan går på fredag... undrar om jag hinner komma ikapp med den genom att plugga i kväll och hela morgondagen samt fredag förmiddag. Vi får väl se...det är värt ett försök. Jag vet ju att jag har lagt all fokus på MatteD för att försöka lära mig det. MatteC är ju lite av förkunskaperna till MatteD så man kan ju hoppas att man fått lite "gratis" på det viset.

Jullovet börjar närma sig sitt slut nu.... det är som sagt ohmtentavecka och nästa veckan drar det igång på allvar igen. Ska bli spännande att se vad de nya kurserna har att ge och hur det ska gå med kandidatarbetet.

Läsperioden drar igång med rivstart med föreläsningar. Dessutom på måndagkväll ska det vara någon sorts överlämning med TGE där vi nya går på, tisdag kväll är det styrelsemöte med RWS. Det blev ju framflytttat först till igår, men eftersom vi var minst två som skulle skriva tenta idag så flyttades det fram ytterligare en vecka. Det ska bli spännade att som om det dyker upp lite fler folk deh här gången. Har ju inte träffat alla i styrelsen än... och vi har suttit ett halvår redan.

Näe, nu ska jag ta tag i MatteC... Greens´ sats, potentialer och en massa annat kul som ska betas av...

Fångad av en stormvind...

Oj, vad det har blåst här idag. Stormen Per var här och härjade en stund. Det har varit orkanstyrka i byarna och knakat ordentligt både i balkongen och i fönstrerna. Skulle egentligen ha åkt ner till skolan för att plugga men eftersom myndigheterna hade gått ut med en varning till allmänheten att inte ge sig ut i onödan, så blev det till att stanna hemma och avvakta. Men det är först nu sedan ett par timmar tillbaka som det har lugnat ner sig ordentligt. Så då var det lite sent att åka ner till skolan.

Och så mycket pluggande har det inte blivit... Har mest suttit och uppdaterat mig om väderläget och sen suttit och tjötat på Msn. Så det får väl bli till att åka ner tidigt till skolan imorgon och plugga järnet. Dessutom ska jag sitta här hemma och plugga under kvällen.

Man ska vara glad att man har värme och ljus i alla fall. Det är många som är utan el nu när stormen dragit förbi. Bland annat så sitter mor och far hemma i stearinljus med eld i kaminen. Tur att de har kaminen och gasolkök, så de klarar sig. Men det är ju jobbigt om det varar i flera dagar. Får väl se hur snabbt de kommer ut och röjer bort nedfallna träd. Det är ju fortfarnde inte helt undanröjt sedan stormen Gudrun drog fram för två år sedan.

Näe, nu ska jag gå och fixa lite käk och sen är det dags för lite Gauss' och Stokes' och de andra smart gubbarna...

Idag har jag äntligen fått tummen ur...

...och börjat plugga lite...men det går trögt! Mest för att jag inte har ro att sitta still och en massa andra saker som lockar. Men nu har jag lovat mig själv att sitta hela kvällen med matten.

Förra veckan var jag och shoppade med mammsen på tisdagen när affärerna hade öppet som vanligt igen. Fick handlat lite prylar som jag hade planerat, exempelvis en billig kaffebryggare till TGErummet, en pedalhink till badrummet, nytt duntäcke och kudde (välbehövligt!) och en massa annat smått och gott. Vi var och tittade runt i det nya köpcentret 421 i Högsbo. Trevligt att ha en ICA Maxi så nära nu och jag såg att det fanns en busshållplats alldeles utanför så man kanske kan ta sig dit och shoppa med jämna mellanrum.

Sen på onsdagen var jag och gästspelade på Capax. Hjälpte till att inventera. Så jag jobbade 7 timmar, inte så mycket men lite extra pengar i alla fall.

På fredagen kom mammsen och pappsen in och hälsade på mig... de hade en liten försenad julklapp... en väggfäst sminkspegel till badrummet inklusive montering ;) Jag hade sett en i ett reklamblad men hittade inte den när vi var på Silvan. Äntligen kan man slippa stå i badkaret för att kunna sminka sig och se ordentligt. Det är inte lätt när man är kort och närsynt. :D

Göran var här och hälsade på fredagkvällen också. Han fick sina julklappar som jag som tur var precis hade hunnit att införskaffa tidigare på dagen. Sen igår (söndag) kl.13 gick han på CCC. Spännande att höra sen vilken post han har fått.

Jag har också fått igång mitt trådlösa nätverk till den bärbara i alla fall. Det tog sin lilla tid och det var tur att pappa var med och hjälpte till. Men sen krånglade det med DC++ och fick jag försöka lösa det på egenhand...efter mycket letande och många suckar, så fick jag äntligen ordning på det. Det visade sig som vanligt att det var mycket enklare löst än jag hade trott. Men som pappa säger: ... det är nyttig träning! ;)  Han var inte lika kaxig när jag sa det tillbaka till honom när han har problem att lösa en sudoku som jag lyckades lösa. :D

Jag har fått en skiva med gamla bilder som mina fastrar har scannat in från farmor och farfar. Jag tittade igenom dem härom dagen. Faster Konny har gjort powerpointbilder med datum på födelse-, döds- och vigselsdatum på en del. Enguldgruva för min släktforsknng, så igår tittade igenom dem igen och har fört över de datum och personer som jag saknade hittills i mitt anträd. Hade lite frågor om farfar och farmors halvsyskon och "plast"syskon samt deras barn som jag idag fick klarhet i efter att ha pratat med pappa. Ska bli kul att lägga in alla bilderna i forskningen också. Men det får bli ett senare tillfälle...troligtvis till sommaren om det inte lugnar ner sig lite på helgerna efter omtentaveckan. Fast den risken är väl inte så stor. ;)

Idag fick jag reda på att Capax behövde extrahjälp i morgon och på torsdag. Bestämde att jag kunde jobba heldag i morgon och fram till lunch på torsdag. Då kan jag ju ändå plugga på torsdagen. Kanske kan jobba någon mer halvdag. Rätt så skönt att komma upp och göra något annat i början av dagen. Om jag känner mig själv rätt så hade jag nog inte börjat plugga innan dess i alla fall. Svårt att få tummen ur och börja. Men jag får väl ta och börja åka ner till skolan och sätta mig och plugga igen. Men det är inte alltid att man får mer gjort där heller. Blir mycket prat runt omkring en.

För att runda av här... så vill jag sända en tanke till min mammas morbror Poul som fyller 88 år idag, samma dag som Elvis som han själv skulle sagt!  ;)  Grattis och hoppas du har det bra!

Gott Nytt År!!!

Då var det dags att börja vänja sig vid att skriva 2007. Nytt år, nya äventyr. In med det nya, ut med det gamla. Jag hoppas i alla fall att det blir ett toppenår.

Idag fick mig ett riktigt skrattanfall som jag inte fått på länge. Satt här vid datorn och "pratade" med mamma via msn. Vi hade så roligt så att det slutade med att det var omöjligt att sluta skratta, man skrattade åt ingenting, fick kramp i magen och andnöd och att tårarna bara rann så att man inte kunde se varken skärmen eller tangentbordet. Fick ta av mig glasögonen för att överhuvudtaget kunna se något. Ja jösses, vad kul det var...! Det går inte att återberätta vad det var som var så roligt, det var bara mitt i stunden. Men det är skönt att få ett sånt där riktigt anfall ibland.

Såg en gullig dokumentär från Danmark idag - Den sista dansen. En dokumentär från Strandvejens plejehjem (för dementa) i Middelfart (stan där min mormor bodde). Det speciella med just det vårdhemmet är att de försöker göra roliga saker med de gamla och att de ska vara vad de vill som bestämmer hur det ska vara. Att det ska vara ett hem med betoning på just hem. Det kom så mycket roligt från de gamla så man höll på att kikna av skratt ibland. Men visst var det ibland sorligt och att man önskar att man inte blir sån när man blir gammal och skröplig. Det verkade i alla fall som att det var ett väldigt trevligt hem och att många av de gamla verkade pigga och skojfriska trots demensen.

Näe, nu ska jag gå och göra det jag är bäst på.... ingenting och ändå ha fullt upp!  ;)
God fortsättning på det nya året!