Paradiset!

Haha... idag fick jag mig ett par ordentligta skratt. Av en slump så zappade jag förbi kanalerna på tv:n men fastnade på Svt2 som visade någon dokumentär. Det var om ett gammalt par i Kiruna som skulle hjälpas åt att tapetsera en fondvägg vilken de inte riktigt var eniga om. Den timmeslånga dokumentären heter Paradiset och kan ses på SVTs sida via denna länken:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=81516&a=1178179&lid=puff_753707&lpos=lasMer


Gnabbandet mellan genom hela dokumentären är helt underbart. Man sitter med ett brett leende hela tiden. Men jag kan inte låta bli att citera det härliga uttalandet från herrn i huset som fälls någon gång under pågående tapetsering:

"Ska äkenskapet hålla, då tror jag inte man ska ha frun som hjälper till å tapetsera. För då går det åt helvete med äktenskapet. Ska äktenskapet vara lyckligt, skicka iväg kärringen då och så tapetserar du. Låt henne inte komma hem förrän det är färdigt."

Haha... det känns igen så väl! Dels hemmifrån uppväxten och dels från tidigare förhållanden. Det är nog helt enkelt så när killar och tjejer ska göra saker tillsammans... man har sina olika sett och åsikter. Men förhoppningsvis blir det bra när det är färdigt! =)

Men det är inte det som är slutknorren i det hela... för det kommer ett par riktigt bra som jag inte vill avslöja här. Jag rekomenderar er varmt att se denna härligt romantiska dokumentärkomedi själva!!

Ringsignalen live...

Igår var det dags igen för en sväng om på Polketten. Man kunde ju inte låta bli att gå dit, om inte annat för att se och höra Date spela. Det är ju deras låt som nu mera är ringsignalen på min mobil och de är ju inte direkt tråkiga att vila ögonen på om man säger så...


Det var grymt mycket folk där igår. Många dansklubbar som var där och det var nästan lite läskigt bland så många duktiga dansare, inte vågade man sig på att bjuda upp nån i alla fall. Som tur var så dök min danskompis upp efter en stund och räddade mig från att bli panelhöna =)

Date var grymt bra och spelade lite modernare "dansband" med blandning av gammalt och nytt, pop och rock... De spelade på övertid och ändå så blev de applåderade att spela mer och fick tillåtelse att spela 1 låt till... vilket blev Astrid Lindgrens-potpurri med rockbakgrund á la Black Invgars. Inte kunde man väl låta bli att dansa och sjunga med med ett brett leende i hela facet.

Det var bra tempo och fart i låtarna så det skulle inte förvåna mig om jag får ytterligare träningsverk i benen... Jag som skulle träna bort den träningsverk som jag drog på mig i måndags! ;)

Ännu mer vuxenpoäng! eller Ta en kaka oxå... ;)

Idag tog sockerbegäret övertaget och fick mig att
äntligen sätta igång att baka syltkakor!

Världens enklaste recept!
Och man har i stor sett alltid ingredienserna hemma...

                            4,5 - 5 dl Vetemjöl
                            1 dl socker
                            2 msk vaniljsocker
                            200 gr smör
                            Sylt att toppa med
                            Kanterna kan kläs i pärlsocker om så önskas

                            10 minuter i mitten av ugnen som är på 175 grader.


Se så smaskiga de ser ut...
Ska bli gott att avnjuta dem till en stark kopp kaffe sen!
=)Oj, vad med vuxenpoäng!

Jag har lyckats överträffa mig själv flera gånger nu.

Först har jag gett mig på ett par försök med symaskinen. Först med att lägga upp ett par långa byxor så att de blev knäkorta och med ett litet sprund i sidan. Tack och lov för uppfållningsband som man stryker på! Utan det hade det nog faktiskt inte blivit så bra.

Det andra projektet var en idé jag fick... att klippa av ett par utslitna jeans, sprätta isär benen och sy om till en kjol. Ja, ja, det var tänkt som ett långtidsprojekt. Men när klädpaniken infann sig kvällen innan midsommar så gav jag mig bara den på det. Det tog väl halva natten och ett par gånger fick det nålas om, men den blev klar och jag hade på mig den på midsommar.Sen så har jag suttit och varit bitter på det ständiga blåsandet här, eftersom det har totalförstört mina fina pelagorer. Jag har ställt ut dem och tagit in dem om vart annat. Nådastöten blev när jag glömde dem ute under midsommarhelgen. När det regnar som bäst under det kraftiga åskvädret tittar jag ut och ser att min stora (fd. stolthet) pelargonia ligger misshandlad på balkonggolvet.

Efter ett mindre lyckat försök att rädda en kvist i glas med vatten, så googlade jag lite och hittade jag denna käcka hemsida:

Där jag läste att det var bättre att plantera dem direkt istället. Guldtipset jag fick var dessutom att C-vitaminer var ett bra sätt att få dem lite piggare. Sagt och gjort, laddad med jord, krukor, kniv, C-vitaminbrus och vatten så gick jag på mina kära blommor... De lösa små kvistarna stoppades nybeskurna ner i små krukor med jord. Den ursprungliga blev nedskuren och jag pillade bort all gammal jord för att plantera ner den i ny härlig jord. Jag har dock ingen som helst aning om jag gick för hårt på rötterna eller inte. Så om de nu överlever eller inte får väl högre makter avgöra, men nu har jag gjort ett tappert försök i alla fall.

Det sägs ju att man ska ha lite gröna fingrar när man jobbar med växter. Om jag har det eller inte, det vet jag inte. Men bruna blev de i alla fall. =)
Hur ska jag toppa det här nu då? Ja, nästa steg är väl att göra de där syltkakorna som jag tänkt att göra så länge... Men inte ska man väl ta ut sig och göra allt på en dag. ;)

Skitväder...!

Suck... man får väl inte klaga. Det var ju ändå hyfsat väder under midsommar. Men åskan sent igår kväll låg precis rakt över... (usch)... och den tog väl död på den lilla värme vi hade.

Det har varit grått och småregnigt i stort sett hela dagen och snorkallt är det också! Vad har vi sagt om måndagsvädret...?? Det ska vara fint väder när det är dags för en helkväll på Polketten! Å ena sidan kanske det inte kommer så många och det då inte blir lika trångt på dansbanan, å andra sidan kanske de som jag vill ska komma stannar hemma! Ja, ja, vi får väl se ikväll.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för snart är det dags...! =)

En fantastiskt rolig helg!

Regn, kl16-lunchen, öl, kubb, potatis, sill, jordgubbar, sprit, bugg,
övernattning, bakispizza, fore!, trädmagnet, restaurangsjakt,
enmansdansband, skojfrisk kypare...

Dessa ord beskriver klockrent den underbara midsommarhelg
som jag tillbringat med
Maria, Anders, Niklas, Mikael, Patrik och Mikaela.

Tack för en underbart rolig och spontan helg!!!
Jag gillar avslutningen på det hela... Lilla Restaurangen på Olskrokstorget.
Ett minne som jag sent kommer att glömma. =)

Trevlig midsommar eller Varför får man aldrig tvätta i fred...???!


Idag är det äntligen midsommarafton! Som jag har väntat... =) Vädret kunde varit bättre... men än så länge är det i alla fall uppehåll och inte så mörka moln på himlen. Temperaturen ("...är hög ut i kroppen...") ligger väl runt 16-17 grader. Med andra ord... en riktigt typisk svensk midsommarafton! Kan det bli bättre??! =)

Över till andra delen av min tudelade rubrik. Har bokat tvättstugan idag på det tidiga passet (8.00 - 11.00) och det finns en överenskommelse i huset att man får ta över någons bokade pass om det inte är börjat inom en timme. Eftersom jag är mer av nattmänniska än morgonpigg så brukar jag försöka dra på det och börja tvätta strax innan 9.00... det är ju ändå min tid och oftast behöver jag inte hela passet.

För några veckor sedan kom det någon och ringde på och väckte mig... men nyvaken som jag var ville jag inte öppna. När jag ändå var väckt så kunde jag lika gärna börja pyssla med tvätten, så jag samlar ihop allt och sorterar lite, konkar ner allt till tvättstugan där jag möter en mycket förvånad och skamsen dam. Hon som hade passet efter mig, hade börjat tvätta på min tid! Den gången hade jag egentligen velat ha hennes tid men eftersom den var upptagen hade jag tagit den tidiga tiden. Jag var ledig och hade inget planerat så det löste vi snabbt och enkelt genom att helt enkelt byta pass.

Och så nu idag... händer det igen!

Jag var osäker på om man ens får tvätta på en midsommarafton (vi får bara tvätta mån-lör, men har nyckeltavlesystem så att det går att boka alla dagar). Dessutom ägnade jag sen natten till att sy färdigt en kjol, så jag tänkte som vanligt sova lite längre och gå upp och tvätta vid 9-tiden. Vaknar av att det ringer på dörren... var det väckarklockan?... just ja, jag har ju tvättid!... men det var nog allt dörren det ringde på! Tittar ut ur smygtittshålet... hjälp, är det mitt ex som står där? Hmm... ska jag öppna eller inte? Står ju i bara en lång tröja, sömndrucken och håret åt alla håll... ja, ja, han har ju sett mig sån förr.

Jag bestämmer mig för att öppna... näe, det är den äppelkäcka killen, tillika min granne! "Jo, jag bara undrar om du ska tvätta... såg att ditt lås hängde där, men man kan ju ha glömt att ta bort det..." osv.

Sen mal han på om att han behöver tvätta för att han ska bort. Med följande dialog:
-"Mm... det ska jag med" mumlar jag som surnat till lite och vägrar ge bort min tid.
-"Jasså, ska du långt?"
-"Öuhm...
(fortfarnade har inte alla där uppe vaknat till liv)... näe, inte så långt".
-"Ska du till Danmark?"
(varför frågar han det?)
-"Öuhm... näe!"
-"För du kommer väl därifrån??"
(det har väl inte han med att göra...)
-"Nja... mina föräldrar gör..."
-"Jaha... näe, jag ska till Barcelona och behöver verkligen tvätta..."
(doh! kunde han väl tänkt på lite tidigare!!)
och så fortsätter det...

Ja, jösses. Det slutar i alla fall med att jag ska säga till när jag har tvättat mina maskiner som jag behöver tvätta, så att han kan börja tidigare. Men det ända jag står och tänker på är... alla åker ju bort på midsommar (nästan i alla fall), men om man ska åka utomlands... borde man inte planerat och tänkt på tvätt lite tidigare då??!

Jag kan nästan förstår hur det kan bli slagsmål och osämja i tvättstugorna runt om i landet. Jag ska inte klaga, det är hyfsat lätt att få tider förutom på vardagskvällar och ibland helger, då man får planera in någon eller några vecka i förväg. Men jag säger bara:

- Låt mina tvättider och min morgonsömn vara i fred!


Nu har jag dock hämtat upp min (inte helt torra) tvätt och tänker ägna mig åt förberedelser inför ett härligt midsommaraftonsfirande, som ska firas med Maria och Anders, och några gla'a pôjka' från Karlstad. Det blir najs det!

Trevlig midsommar på er!
Drick mycket sill och ät gärna nån snaps till... =DNytt utseende...

Haha... då har man gett sig in i HTML-världen oxå en sväng... det är tur att man kan lösa mycket med hjälpa av mallar, klipp&klistra och goda vänners råd!

Det är alltså min bloggs utseende jag pratar om, för den som inte har märkt det. Måste säga att jag är grymmestolt över bilden i headen. Det blev en del pill med både InDesign och Photoshop innan jag fick ihop det. Förövrigt vill jag tillägga att bilden i mitten är en bild jag tog igår på Polketten för att det var så otroligt mycket folk där igår.


Välkommna till min "nya" blogg!!

Mitt nya andra hem...

... har blivit Polketten på Liseberg! =)

Jösses, vad jag känner att jag bara pratar om bugg och dans. Men det är så otroligt energigivande och lustfyllt så det känns nästan som man är hög på nåt när man han dansat. Det går inte ens att förklara hur kul det är.

Nu har jag nästan hängt varannan kväll nere på Liseberg och fler gånger lär det bli under sommaren.

Måndagar är det kurs. Lenas Dansskola är där och lär ut, först en timme för nybörjare, sen en timme för fortsättningskurs och sen ett par timmars fridans. Först tänkte jag inte gå på nybörjarkursen alls, men sen kom jag på att jag kunde tjata med mig pojkarna i skolan att testa. Vilket jag tillslut lyckades med och... de tycker det är kul! Haha.. ett noll till Maggan! ;) En annan anledning var att på nybörjarkursen så lär man ju känna igen fler ansikten som man sen kanske vågar bjuda upp på fridansen eller andra danskvällar. Nu tror jag att jag äntligen efter mycket tjat har lyckats få dit min basårskompis oxå. =)

Första gången var även Emma med som oxå hade lyckats tjata med ett gäng killar... så det var en hel delagation från Elektro på dansbanan. =) Förra veckan var det bara jag och "mina pojkar" som var där. =( Heja dem! Vi får väl se om de andra kommer tillbaka...

Sen är det liveband där på onsdagar, fredagar och lördagar. Har hittills varit där på Barbados, Face-84, Casanovas och nu senast i fredags, Tonix. Då var jag där själv och dansade. Kom väl dit runt 19.30 och träffade min nyvunne danskompis som genast bjöd upp och sen dansades det nästan i ett med endast uppehåll för bandets pauser. Och då höll bandet på till 23.00! Snacka om motion! Om inte jag tappar några kilon den här sommar så vet jag inte vad...

Till slut vill jag avsluta med att citera vad en från dansen sa. Vi pratade just om hur nyttigt och roligt det är att dansa, varpå han säger detta som jag genast tog till mitt hjärta:

"Vet du vad jag brukar säga om någon frågar varför jag dansar?
Har du någonsin sett en joggare som ser lycklig ut när den joggar?!!"


Så rätt!!! När man dansar tar det inte många sekunder innan man står där med ett brett leende över hela ansiktet och blir medryckt av de glada tonerna så att det bara spritter i benen. Om jag istället hade satt på mig joggingkläderna för att ut o springa en stund, så hade jag för varje steg tänkt: "Fy, vad tråkigt det här är! Fy, vad jobbigt det är! Ska jag vända om och gå hem igen?" Medans istället när man dansar, så kör man bara på låt efter låt och glömmer allt om att borde vara trött.


Jag vill oxå bli pensionär...

Jag måste få berätta om en liten händelse. Det var visserligen ett par veckor sedan men jag har inte haft tid att skriva.

Den lilla episoden utspelade sig för ca två veckor sedan. Jag hade tentavecka och det var lördag. Eftersom det då inte är lika lätt att köpa något i skolan och min egen kyl var tom, så tänkte jag att jag kunde gå till affären på mitt torg och handla med mig något. Jag hade inte riktigt koll på när de öppnade men kilade dit för att titta... jodå, de öppnade kl.10 men jag var väl så där en 10 minuter i. Eftersom grönsaksgubbarna redan var i full fart så passade jag på att döda lite tid med köpa lite frukt där, men det var fortfarande en stund kvar. Jag bestämde mig för att slå mig ner på en bänk brevid en farbror med rullator, stoppade in lurarna i öronen och försvann in i musikens värld och njuter av solen.

Jag märker att farbrorn helt plötsligt far upp med en fart, varpå jag tittar på klockan ja... nästan 10.00. Småleende kan jag inte låta bli att följa farbrorn med blicken i smyg. Jodå, han går fram och ställer sig vid dörren till affären, i startposition. Från affären har inte märkts nåt liv än.

Nu plötsligt hör man att de börjar låsa upp dörrarna och farbrorn står nu så nära det går att komma. Jalusiet börjar rullas upp och när det kommit halvvägs upp så har farbrorn lyckats knö in rullatorn ytterligare några centimeter. Innan jalusiet har hunnit hela vägen upp, så har farbrorn tryckt på dörröppnaren och börjat gå in!

Haha... där stod jag och log stort och brett och kom till insikten att jag önskar att jag oxå fick va pensionär och få vara först in i affären. Trots att de ha all tid i världen så ska de ändå vara där och köa och handlar när det är som mest vanligt att alla andra är där. Det måste vara helt underbart att få gnälla på allt utan någon som helst anledning och få stå i kassan och vända och vrida på vart enda mynt man har...

När jag blir pensionär vill jag oxå ha rullator och vara först in på Ica en solig lördagsmorgon! =)