Överlämnat och stafettpinnen vandrar vidare

Igår kväll hade vi överlämning med TGE.

Det var en trevlig kväll hemma hos Maria där vi åt och gôtt mätta på tacos och glass. Det ska bli spännande att se vad de nya kommer att hitta på under året. De verkar väldigt förväntansfulla och ivriga att komma igång.

Planering på en första aktivitet har börjat gro fram och jag ska sitta ner en kort stund idag med Perla och reda ut lite rättig-
heter och sånt.

Sen kommer den stora samvetsklumpen... att skriva ihop en liten kontinuitet. En erfarenhet rikare under året (bland många andra) är att det bästa är att skriva några rader om de avklarade arren kort tid efter och inte att sitta med allt nu så här långt efteråt. Att sitta med ett tomt papper framför sig kan ta död på vilken kreativitet som helst.

Jag önskar dem all lycka till och ser framemot årets roliga arr.

En lååång vecka med lite sömn som genomgående tema!

Jahapp.. då var jullovet slut på riktigt och en hel läsvecka gått till ända.

Trots att tiden bara flyger iväg så kan jag inte förstå att det bara var en vecka sen jag satt och njöt av de sista timmarna av jullovet.

Kurserna har dragit igång, som vanligt i full fart på högsta växeln. Denna period hade jag ambitionen att läsa en extra kurs...men igår tog jag till mitt sunda förnuft och beslöt slutligen att jag skulle lägga ner den kursen innan det går för lång tid och att det går utöver andra. Kändes som att det kunde bli lite för mycket att läsa 150% och ha två föreningar den här perioden.

Föreningar ja. Arbetet fortgår med Rickard Wilson Sällskapet. Nu har vi äntligen fått till en arbetslista att jobba utifrån. Dessutom är det dags att ta tag i att få ut information om att söka årets stipendie. Vi hade styrelsemöte i onsdags och ska ha ett arbetsmöte under nästa. Blir spännande att se vad vi kan lyckas åtstadkomma.

I måndags hade vi vårt första möte med Elektra. Oj, vad spännande det ska bli. Vi åkte under tisdagseftermiddagen till Myrornas och lyckades att hitta kavajer till studentvänliga priser. Vi gjorde en mall och har målat ELEKTRA med gul textilfärg på ryggarna! Oj vad fina de blev. =)

I torsdags var det dags för årets första pubrunda! Killarna hade städat på rummet och köpt in ett par bibbar med vin. Så det blev lite förkör med diverse människor. Jag lyckades att lura Annikan att hänga med också. Efter nån öl tyckte jag och Andreas att det kunde vara en god idé att stoppa nån mat i magen. Så Andreas, Annika och jag gick till Gibraltar och käkade pizza. Det blev sen en sväng till Elektra, E6, Kajsabaren, Basen, TT och på väg mot M-winden....men då insåg vi att det ingen idé att gå in eftersom vi snart skulle ner och hinna med sista bussen.

Som ofta när jag varit på galej... så kunde jag inte sova ordentligt,. Så jag vaknade efter fyra timmar och kunde inte somna om, så det blev till att slötitta på en film innan det vad dags att gå upp när väckarklockan ringde två timmar senare. Så fredagen blev något seg. Hade en föreläsning 10-12 sen var det mest slappande i Linsen och försökte läsa lite förläsningsanteckningar och material. På kvällen var Annikan här och vi skulle fixa Indesign på hennes dator, som vanligt ska ingenting vara enkelt. Men det blev bra till slut. Vi hade i alla fall en mysig kväll med Lets Dance på tv´n, chips och godis och en massa snack om ditt och datt och livets stora frågor... =D

Igår lördag vad det dags för IFFE (Informationsdag För Föreningsaktiva på Elektro). Det var bara att pallra sig till skolan för att vara i skolan lagom till 9 då bussen skulle gå. Vi samlades allihopa i Herkulesgården i Mölndal(?), där vi fick information om kåren, sektionen, styret och föreningarna. Förra och nya programanvariga kom dit och hade lite gruppövningar med moral, etik och sunt förnuft. På kvällen när vi kom tillbaka så var det sittning med en grymt god sparrissoppa till förrätt, fläskfilé med ris och spenat till huvudrätt och en smarrig kladdkaka till efterrätt. Efteråt var allmänt kalas i korridoren, och något senare så kom de "gamla" från Elektras ohmsits och hälsade på oss. Det var otroligt kul, det var några få äldre som var med som aldrig har träffat. En som satt någongång på 70-talet. Oj, vad spännande... hoppas att vi också kan få till en bra ohmsits under året. =)

Kvällen fortsatte även med en sväng i CCC Källarn. Massa folk man kände var där, så det var riktigt trevligt! Det sämsta var att de bara hade drinkar så det gick inte så bra med min önskan att bara dricka nån öl. När det sen var den tid på dygnet då morgonvagnarna äntligen hade börjat gå, så bar det av upp till Elektro igen för att hämta mina grejer. En prommenad som tog minst den dubbla tiden på grund av att vi försökte invänta Jonna under vägen. Sen när vi kom upp till korridoren igen så hittade vi några tappra själar som var kvar där. Så det blev att man tjötade lite här och där med dem. Till slut när jag insåg att klockan fraktiskt var 07.00 tyckte jag att näe...nu får det vara nog. Jag hade ju varit uppe i 24 timmar! Första bästa vagn hemmåt och krascha i sängen för att få några timmars sömn.

Veckan som kommer ska vi ha överlämning med TGE. Det ska också bli kul att höra vad de har tänkt med kommande året. Ska också bli kul att kunna gå på TGE-arren igen och inte vara den som arrar dem ;)

Matlådor, tentaplugg, kaffe och sova...

... är det som är känns som om det är enda som för tillfället fyller min vardag.
Äta matlådor, laga matlådor, diska matlådor... och däremellan antingen tentaplugga, dricka kaffe, ladda kaffebryggaren med en ny omgång kaffe eller sova. Tänk vad skönt det vore att inte ha några ohmtentor!

Egentligen har jag inget vettigt att skriva om, så det kanske kan vara värt att gå och lägga sig och för en gångs skull kanske lyckas med att komma i säng innan 00:00. Förhoppningen att lyckas somna innan dess är nog ungefär lika stor som sannolikheten att morgondagen skulle förgyllas med en halv meter snö och solsken. Fast man kan ju alltid drömma och hoppas på en sanndröm. Men.... borde man inte sova då??? ;)
God natt!

Tequila e farliga grejer... =)

Under den gångna hösten hade jag en liten tillställning hemma hos mig där vi samlades några stycken och gav oss in i flaskornas förtrollade värld... eller snarare deras innehåll.

Det dracks både öl och sprit, men roligast var nog alla underbara drinkblandningar som med varierande tillfredställelse avnjöts. Speciellt en av de sista drinkarna med ingredienser som tequila, is, lime och kokosmjölk som faktiskt var helt odrickbar, då den hade en touch av mögel i sin karaktär.

Men vad har nu detta med citat att göra nu då?
Jo, min gode vän Niklas tyckte nämligen först att han inte ville ha någon tequilashot/drink med gamla minnen i åtanke, men ändrade sig till slut efter detta underbara uttalande:

"Jag har ju aldrig gjort något dumt efter bara 1 tequila...!"

Behöver jag säga att det inte bara blev 1 den här gången heller?! Och att dessutom ett galet avslut på en galen kväll (utan att gå in i detaljerna) inte heller denna gång kunde bevisa kraften hos 1 tequila. =)

Niklas, jag hoppas inte att du tar illa upp att jag hänger ut dig här... jag får väl bjuda dig på nåt gott som kompensation nån gång... en tequila kanske ;)

Då var jullovet "slut"

Idag var det dags att ta sig till skolan och börja med omtentapluggandet. Det var segt att komma igång. Har lyckats vända på dygnet något så jag försov mig ett par gånger och lyckades väl inte komma dit förrän runt 13-tiden.

Efter att ha jobbat duktigt med att lösa ett tal ur övningshäftet =), så var det dags för lite förberedelser och sen gå på möte. Vi hade ett litet protokollrensningsmöte med RWS idag, där vi gick igenom årets protokoll och gick igenom vilka idéer som kommits på men som inte har avhandats och gjorde upp en handlingsplan. Det gick snabbt och smärtfritt, så det var skönt att få det ur världen.

Annars... tja, det är fortfarande kall och även lite blåsigt och det singlar ner lite snöflingor då och då... men det lägger sig inte. =( Men jag går och håller tummarna... vill ju ha lite snö nu!

Snö!!! =)

Idag skulle egentligen mitt jullov ha tagit slut... ja inte rent bokstavligt men jag hade satt som mål att börja plugga till omtenta redan från 2 januari. Dagen är förvisso inte slut än och jag har i tankarna att sätta mig så smått med reglertekniken under kvällen. Det var helt enkelt alldeles för lockande med att försöka lösa korsordet som låg där och retades med mig.

Men lite andra nyttigheter har jag trots allt lyckats med. Tog mig till skomakaren och fick äntligen lämnat in mina skor för att laga en tappad klack. Sen, glad över de stora snöflingorna som föll och den härligt friska luften när jag ändå hade tagit mig ut, så bestämde jag mig för att ta en promenad. Laddade med ljudbok i öronen och så lät jag bara benen gå av sig själva.

Tänkte jag skulle gå och handla innan allt annat folk kommit hem. Men tji fick jag kl.16 var tydligen rena rushen i affären. Antingen var det fler än jag som tänkt den tanken, eller så slutar folk jobba tidigt. Jaja, det var väl lika bra att få det gjort.

Till mitt stora förtret så har det slutat snöa nu... och det som föll hann aldrig att lägga sig ordentligt. Så jag får nog vänta ytterligare på min snö. Men det är ganska kallt nu så man kan ju bara hoppas...