Gott Nytt År!!!

Ytterligare ett år som snart är till ända och med ett nytt som väntar runt hörnet.

Nyårslöften är inget som jag är så stor vän av. Man blir mest så besviken på sig själv om man inte lyckas hålla dem. Bättre att stället under året glädjas och vara stolt över det man faktiskt lyckas med istället. Eller om man känner att man måste avge något löfte inför det nya året, så får man väl ta fram de säkra korten... som i mitt fall är att jag aldrig ska börja röka. Mycket dumt kan jag hitta på men om jag hade börjat med det nu, så skulle jag inte kunna leva med mig själv. Och tänk vad jobbigt DET skulle bli... =)

image18


Det hjälper att vara bitter ibland...!

Hihi...igår natt blev jag till slut lite bitter på vädret. Mitt i natten regnade det minsann inte. Jag släppte ut min frustration i statusen på Facebook. Där jag skrev:" ...is bitter på vädret...varför kan det inte regna på nätterna o vara sol på dagarna, istället för tvärtom??!"

Och nu när jag slog upp ögonen idag så ser jag nåt som får mig att blinka ett par gånger innan jag studsar upp av glädje.... solen! Jomen , solen har hittat till Göteborg idag. Den kanske också facebook:ar och läste min bitterhet??!

Så nu ska jag slänga i mig några mackor och ett par koppar kaffe, skynda mig att dammsuga för att sen kila ut och njuta av de sällsynta strålarna. "Peppar, peppar, ta i trä!" så får jag väl hoppas att jag inte drar fram de tunga skyarna såfort jag sticker ut näsan...

// Med sol i sinne...och i Göteborg =)

Dags för lite nya citat...

... så här kommer en samling från vår "Medicine"-kurs som varat över hela höstterminen.

För att förtydliga lite så bör det poängteras att detta är en kurs med föreläsningar av ett antal gästföreläsare och att det i år var första gången som kursen hölls på engelska eftersom den ingår i ett mastersprogram.


"Shy Chalmerists?!"
En av föreläsarna förvånades väldigt över att denna klass var så oerhört tyst och tyckte inte att det var likt Chalmerister...

"Is it klart som korvspad?...as we say in swedish"
(Föreläsaren ser några förbryllade utbytesstudenter och fortsätter)
"Didn´t you understand that?!"
Ett vanligt förekommande att bara slänga in svenska termer/ord mitt i sammanhanget och hoppas på att de engelsktal-
ande skulle säga till om de inte förstod...

"The mucosa, the slemhinna"
Ytterligare exempel då svengelskan är på topp... plumpar som gjorde att vi svenska elever (i alla fall vissa av oss) aldrig kommer att glömma vad slemhinna heter på engelska =)

"Maybe you heard of that you have a 'bukhåla'...from other sources"
Man kan ju undra om utbytesstudenterna hänger med denna gång...??!

"Blodvärde... in translation it's blood value, but that don't mean anything, so forget it."
Föreläsaren ger sig på ett försök till direktöversättning, men inser visst själv att det går sådär...

"...desmosome. Maybe I should write it down...desmosome, because it's a favorite"
Även föreläsare verkar ha sina favoritord som de vill delge oss oavsett dess betydelse i kursen...

"Instead of puting the meat in the oven, you'll put the oven in the meat"
En föreläsare ger sig på att förklara mikrovågor...

"It's a beatutiful photo but not anything new is going on... like a Bergman movie"
Föreläsaren avbryter en filmsnutt för att spara lite tid...

"Father, Son and the Holy gost...and Sievert and Magnus"
Denna föreläsare kunde inte låta bli att belysa sin beundran till två framstående forskare inom ämnet...

"What if the king had erectil dysfunction? If you could cure it you would end up with half the princess and the whole kingdom!"
Samma föreläsare förklarar på sitt lilla vis att detta är ett kärt forskningsämne som hittills ännu inte har funnit något botemedel...

"You can go here... if you´re very small...!"
Föreläsaren lever sig in och förklarar hur det sammanhängande systemet av hålrum i centrala nervesystemet hänger ihop...

"...it looks like I've drawn an alien!"
Föreläsaren försöker rita en cell på tavlan...
"...now I've drawn an alien again!"
...efter ett försök att bättra på sin cellfigur med en cellkärna, som nu istället gav "alien" ett öga =)

Trött på Göteborgsmonsunen...

...det enda positiva är att det verkar som att sommaren håller i sig =)

När man vaknar och tittar ut så tror man att dagen precis har börjat med tanke på hur mörkt och trist det är ute. Men sen tittar man på klockan och inser att man borde gått upp för länge, länge sedan.

Idag har jag tillbringat några trevliga timmar nere på stan med Tomas och Andreas. Först en lunch på Cappuccino, där det intogs en härlig fisksoppa. Sedan efter att ha zick-zackat oss igenom en skara shoppingglada människor tog vi en fika på Bagatelle, där vi satt och bokstavligen såg ner på folk. =)

Full av energi när jag kom hem och märkte att det faktiskt var uppehåll, kilade jag in och laddade mobilen med en ljudbok och tänkte att nu jäklar ska det bli av med en promenad. Medans jag laddar telefonen så börjar det ju självklart att regna igen...

Tomas tipsade istället om lite Varan TV som jag inte hade sett. Men efter några klipp hörde jag att det återigen var uppehåll och denna gång passade jag på att gå ut. Det småduggade lite men denna gång tänkte jag inte ge mig. Det blev en tur runtom Högsbos nejder med en sväng förbi garaget för att se att allt stod rätt till där.

Gissa om det inte regnade mer innan jag kom hem. Men stoltheten och envisheten tänkte inte ge sig för lite regn, så länge man inte frös i alla fall. Det var skönt att gå där och sjunka in andra tankar och att man äntligen fått tummen ur att komma igång!!!

Min dag idag!

Hihihi...idag fyller man år...igen!
Jag tror att jag ska försöka sluta med de ovanorna ;)

Tiden bara flyger iväg. Hösten har gått så otroligt fort att man knapp hunnit med att blinka. Föreläsningar, inlämningsuppgifter, projekt, böcker, tentor, nya kurser, nya böcker, nya projekt, ännu fler föreläsningar och nya tentor. Den här hösten har jag läst lite blandat av gamla kurser som jag har efter mig och nya som är på det mastersprogrammet som jag tänkte fortsätta med. Man kan väl sammanfatta det med att det finns en anledning till att jag inte klarat de gamla kurserna tidigare...eftersom de inte gick vägen denna gång heller.

Men jag har trots allt lite att fira nu (eller det gjorde jag redan i fredags). Har kammat ihop 104 högskolepoäng nu och tanken är väl att jag ska läsa 200p. Så nu har man kommit halvvägs. Tjoho...! Nu kommer det gå som en dans...

Ett föreningsår har gått och i ett helt år har jag tillsammans med tre heltokiga tjejer försökt göra lite för att hålla sammanhållningen på topp oss Elektrotjejer emellan. Sammanfattningsvis måste jag säga att det har varit kul och tycker att vi har lyckats hålla ställningarna bra, även om det finns saker vi kunde gjort bättre. Men det lämnar vi över på de nya. Tror att det blir ett toppengäng.

Och inte ska man behöva vara sysslolös det kommande året heller... Ska vara Chefredaktör (ordförande) för vår sektionstidning. Det kommer att bli en kul utmaning och något att bita i.
För att ordvitsa lite... så jobbar man ju bäst under press...! =)

Har samlat på mig ett gäng citat under hösten... men just nu är jag strandsatt ute hos mor och far i Härryda och har inte tillgång till dem. Får väl publicerade dem vid ett lämpligt tillfälle. Alltid ska man ha nåt att tentaflykta med... ;)

Om jag inte skriver innan.... så önskar jag alla ett riktigt gott nytt år!