Tentaflykt, brôte och nostalgi...

Tänk vad man kan få saker gjorda när man ska plugga... och det innebär allt annat än just plugga! =)

Igår var det riktigt fint väder för första gången på länge den här sommaren... och jaa! äntligen kan jag ta fram min elgrill och grilla på balkongen, tänkte jag.

Men nu är det så här, att allt som oftast har man snabbstädat och bara slängt in en massa saker i klädkammaren och längre in finns elgrillen...undanstuvad sen förra sommaren. Hmm... skulle man orka flytta runt på allt för att ta fram grillen eller skulle man strunta i att grilla??! Näe, nu jäklar... här står ju bara massa brôte och saker som antingen skulle flyttas upp på hyllan ovanför (som redan är överfull) eller upp på vinden. Är det inte lika bra att försöka slänga ut lite saker??!

Sagt och gjort... det blev utrensning utan like... gamla datorprylar samlades ihop i en hög för att gås igenom och se vad som är värt att sparas. Gamla jackor och väskor sållades bort, utan att bilda en kanske-bra-att-ha-hög. Julsaker som om inte orkat flyttas upp till resten av julsakerna på vinden, samlades ihop i en egen hög.

När jag började rensa uppe på hyllan för att få plats med diverse kartonger till nyinförskaffade apparater, så tog jag fram min "Muck-hatt" från nian och studentmössan!... Hihi... vad kul det var att läsa vad alla hade skrivit. Så många snälla saker... tänkte att det var synd att de skulle ligga undanstuvade sådär längst in i en garderob. Så nu har jag tagit fram dem och ska lägga dem i prynadsskåpet i vardagsrummet istället.
Här är några roliga och fyndiga saker som folk har skrivit:

9:ans Muck-hatt
 • Lennart (datalärare): Hur ska det gå, ingen att ingen mera data få!
 • Annmarie (skolsyster): Sköt om dig!
 • Renate (engelskalärare): Good Luck!
 • Elisabeth (bildlärare): Lycka till i livet och med ditt bildskapande!
 • Peter (skolkompis): Hej hopp och salut, nu är helvetet slut. Men av dig får vi aldrig mer njut!
 • Ullis (klasskompis): Må Allah vara med dig och ständigt ge dina kameler vatten!
 • Erik (klasskompis): Du e god
 • Martin (klasskompis): Ha det bra, Rödtott!
 • David (klasskompis): Låt mig få stanna i ditt minne, inte vara som en isbit som smälter och försvinner!
 • Björn (klasskompis): Sup inte ihjäl dig!
 • Daniella (parallellklasskompis): Allt väl, lev väl, må väl, far väl...
Studentmössan
 • Bosse (parallellklasskompis): Nice to träffa dig!
 • Kalle (klasskompis till Anders): Daniels rygg är knotig!
 • Peter (klasskompis och bänkkompis i spanska): Spanska-partner, vi grejade skitbra betyg!
 • Björn (klasskompis till Anders): Du är värd mer
 • Anna (klasskompis): Ring mig sen (telefonnummer), ha det gött!
 • Peter (Anders klasskompis): Lycka till med allt, inkl Anders!
 • Magnus (parallellklasskompis): Vem är väl Christina, om inte den rara och fina.
 • Harald (Anders bror): Stackare, som får stå ut med Anders!
 • Leif (klassföreståndare, samhällskunskapslärare): Grandeamus igitus (?? Vet inte vad det betyder och vet inte om det är rättstavat, svårt att läsa... men kul! Och jag tror(!) att det står Leif...)

.... samt en massa lyckönskningar till livet och framtiden.

Dessutom hittade jag ett campingbord, som jag trodde var försvunnet. Så det har jag plockat ut på balkongen nu och har det jättemysigt nu.

image17

Näe, jag får väl försöka göra lite nytta med matten igen... fastnade ju här i skrivandet nu istället. =)
Och behöver jag säga att det inte blev något grillande igår??! Det tog ju sin lilla tid, så det hann både bli mörkt och kallt och därmed för sent att grilla... men idag kanske... nu har jag ju redan plockat fram den! =)

Goa öhl, trevliga killar och besannade fördommar... ;)

Hihihi...igår var jag ute och drack några öhl med Annikan. Oj, vad kul vi hade!
Vi gjorde nästan en pubrunda på Avenyn ;) Började med en go kall i lung och ro på Bishop Arms, sen gick vi ned till Babar, vidare till Rockbaren och till sist hamnade vi på ??? (Gamla Bubbles, kommer inte ihåg vad det heter nu...)

Åhh... äntligen fick jag en riktig Guinness! Som jag har saknat dem... Jag gjorde ju ett tappert försök med en folköl tidigare i somras, men det var ingen höjdare... och de som görs från DaughtMasters duger ju... men inget går upp mot en riktigt högklassig Guinness på fat!!!

Jag tror jag börjar med den sista fördommen... om stället Bubbles! Det är ett ställe som jag verkligen inte tycker om. Åldersgränsen är 30 för att komma in och som oftast så är det hård leg.kontroll på killarna medans yngre tjejer oftast inte har några problem att komma in. Det är ett av de ställen som har öppet till 5 och jag kan ju säga att det är ett av de ställen som jag själv inte skulle välja att gå till. Nu var vi ett gäng som inte ville att kvällen skulle vara slut så det var några som tyckte att vi skulle gå dit och därav så hamnade vi där. Som tjej att vara där känns som att kasta sig ner i ett hav fyllt av pirayor eller nåt... Herrar i alla åldrar som näst intill dreglar över allt som är av den kvinnliga sorten. Jag har inte varit där mer än en eller två gånger tidigare...men gillade inte stället. Att det nu hade bytt namn och troligtvis nya ägare, var inget som verkade ha gjort någon märkbar skillnad... Usch, näe..nu klarar jag mig från lusten att gå dit igen på ett tag ;)

När vi kom till Babar (tidigare på kvällen) så var det fullt med folk... det var fortfarande två för en i baren. Vi började prata med ett gäng trevliga killar som var vänliga att släppa fram oss till bardisken så att vi kunde beställa. Det var ett spritt gäng som jag aldrig fick något grepp om hur de kände varandra. Två dalmasar och en göteborgare. De var trevliga att prata med så vi stannade kvar där och fortsatte att prata med dem. Killen som jag pratade mest med var från Falun och hade en sån där underbar äkta dalmal-dialekt. Det roliga var att han berättade hur han hade hamnat här i Göteborg, hade flyttat hem ett tag men sedan flyttat tillbaka ner till Göteborg. Sen kom det en kommentar som jag inte har kunnat låta bli att småskratta åt hela dagen. Han berättade att han var äldst i syskonskaran och att hans yngre syskon bodde kvar i Falun och redan hade familj och barn, medans han var här nere, singel och utan barn. Han hade fått lite smågliringar från sin mamma som gärna ville ha fler barnbarn och undrade när det skulle ske, men som sedan sagt: "Näe, du är ju sån där storstadsbo, du!" (på bred falunska) Ja, jösses efter att ha sett filmen "Masdjävlar" har man väl fått lite fördommar om livet i Sveriges mindre samhällen... och det här var ju som pricken över i:et... jisses, var det var svårt att hålla sig för skratt, men jag lyckades! =)

Jo, sen när vi var på Rockbaren... så hör jag bara mitt i allt vimmel någon som skriker "Maaaggan!!!". Jag tror ju inte att det till mig, men kisar ändå bort åt det hållet som jag tyckte det kom i från...och ser Flygarn som sitter och viftar med armarna och ett stort, brett leende! Det var kul att springa på honom. Han hade visst gått och blivit med flickvän... spännande! Hon verkade väldigt trevlig.

Nu har jag jobbat klart för denna sommarn på Capax... om det inte blir någon akut planändring och de ringer in mig igen. Så nu blir det hårda tag med pluggandet framöver. Har slarvat en del nu det senaste och i dag har det inte blivit mycket gjort på den fronten. Har tvättat lite tvätt, min jacka och badrumsmattorna... sen kom jag på att det inte var någon idé att lägga in de nytvättade mattorna igen utan att göra en rejäl och välbehövlig städning av badrummet... så det har jag roat mig med idag.

Men imorn...då blir det optimering, extremvärden m.m... =)

Frölunda, Göteborg, Sverige...

Så här i Gothia Cup-tider delas det goa Gôtet i åtminstone två delar... de som gillar vad allt med Gothia Cup innebär och de som hatar det.

Om man inte är intresserar sig för fotboll är risken överhängande att man faller in i sist nämnda kategori och två sommarveckor som borde vara underbara smolkas med att behöva trängas på spårvagnen, behöva stå ut med tjo och tjim kring ställen där ungdomar nu inkvarterats samt inte minst att man undviker att besöka de centrala delarna av sin stad.

Nu låter jag säkert som en gammal surkärring som bara gnäller, men jag tycker faktiskt med stolthet i mitt Gôteboska hjärta att det är ett fantastiskt evenemang och att det är roligt att det har lyckats få så många länder, människor och framförallt de fotbollskickande ungdomarna engagerade. Det är kul att det har blivit ett sånt stort evenemang som återkommer från år till år. Det bidrog till ett av mina första sommarjobb som "bambatant" under ett Gothia Cup för ett icke-nämnvärt antal år sedan.

Om man bara bestämmer sig för att inte från början ha en negativ inställning till det hela och är beredda på att "låna ut" vår stad under dessa till trots få dagar, så kan man faktiskt få ett par tillfällen där det är svårt att inte dra på läpparna.

I år har hittills två små självupplevda händelser fått min mun att bli lite bredare och ett par glada minnen.

Först ut är en liten konversation mellan ett gäng pojkar på Frölunda torg som gick bakom mig:
En av killarna säger medans de går förbi toaletterna: -Jag skulle behöva gå på toa..
En annan svarar: -Men det kostar ju 5 spänn!!
Ytterligare en ur gänget kläcker ur sin ekonomiska tanke: -Då får man fan vara där länge!
Jag var glad att jag gick framför dem så de inte såg mitt odöjbara leende som spred sig från öra till öra.

Den andra lilla episoden utspelade sig på en spårvagn som jag klev på i den bakre delen av vagnen och där satt ett gäng tyska killar. Tre mer eller mindre alkisar, som på samma hållplats klev på lite längre fram i vagnen, satt och diskuterade. Plötsligt blev en av de tre sur på de andra två och bestämde sig för att lämna dem och gå längre bak i vagnen. Under tiden som han går försvinner hans dåliga humör och han börjar nynna och med smådansande steg tar han sig bakåt i vagnen. Han stannar upp framför en av de tyska killarna, utan en tanke på att de kanske inte var svenska, så säger han till honom: -Stenmark, det är fina grejer!!!
Eftersom allt han får som reaktion är en oförstående, häpen blick från killen han pratat med, och småfniss från de andra (och övriga som hört och sett vad som hände) så stegar han vidare och slår sig ner på en plats längre bak. Den tilltalade killen vänder sig bakåt till sina kompisar och säger: -Echt Schwede! och de börjar alla skratta.
Ja, det var inte lätt att inte visa att man förstått vad de sa!!! =)
Är det verkligen den bilden de har av oss svenskar...??!? ;)

Vi får väl se om det blir fler minnen från årets Gothia Cup, eller om jag måste vänta tills nästa år... =)

Idrott förenar människor på de mest besynnerliga sätt! =)