Kaxig och morsk = ont i näsan!

Efter en hel vinters träning och massor av olika stilar, skulle jag idag vara kaxig och bjuda upp en viss kille som jag känner sedan tidigare men som alltid fått en att känna sig urkass för att man inte dansar just hans stil. Jodå, jag fick två låtar på mig, sen var han uppbokad. Check på den... det var alltså två bugg som gällde. "Nu dj**lar", tänkte jag, "nu ska jag minsann visa att jag har blivit mycket bättre på att även hänga med i hans stil". Det tog kanske sex steg... eller kan det till och med ha varit åtta... sen hade jag redan gjort första "missen". "Äsch, vad f**! Det var bara ett "komma-ihåg-och-hitta-samspelet-fel"", tänkte jag morskt. Men näe, dansen fortsätter i lika miserabel stil. Ändå jag känner att han inte kan lura bort mig helt totalt. Det nöjet fick han inte... jag kämpade på, men det gick väl så där och självförtroendet åkte jojo under hela tiden.

Men det fick ett raskt slut. En något överförfriskad herre som dansar framför oss, slänger iväg sin tjej och schmabang säger det rätt i mitt ansikte. "H**ete min näsa! Nu är den banne mig bruten!" tänker jag och känner tårarna stiga i ögonen och att jag nästan att jag ser stjärnor. Jag har den där känslan att någon har smällt ihop två cymbaler med mitt huvud emellan, så som de gör i tecknade filmer. "Ojdå, vartifrån kom hon?" frågar min danskavaljer mig, sen vänder sig till den andra tjejen och frågar henne(!): "hur gick det?" Jag kände hur det kokade i mig, men bet ihop och med tårfyllda ögon kämpade jag mig igenom de sista takterna som var kvar av låten. Sen tackade jag för mig och sa att de två låtarna var över och gick av golvet. Jag hade ingen koll på om vi verkligen hade dansat två låtar, men där gick gränsen.

Vad är då sensmoralen i detta lilla inlägg..?! Jo, man ska inte vara kaxig och sticka ut näsan, för det är inte alla som anpassar sig och tar hänsyn till man inte dansar på elitnivå och det kan resultera i en rejäl knäpp på näsan och sitt självförtroende kan man se sig om i stjärnorna efter.


(Ps. Det var ingen bruten näsa och den mår fint nu, men jäklar vad det small till i mitt huvud.)

Kjam på dä'! =)

Annika sa något igår som jag inte kan släppa... och visst är det konstigt hur olika man är.

När vi var på polketten igår träffade vi på en tjej som vi känt genom dansen i över ett och ett halvt år nu... hon hejar ibland, men oftast inte och igår var uppenbarligen en sådan dag då man inte hejar. Hennes pojkvän däremot är alltid trevlig och ler och hejar på en.

Sen så träffar vi på en kille som jag dansat med en gång (i lördags) och som Annika precis hälsat på, då får vi minsann de varmaste kramarna.

Att man kan vara så olika... facinerande!

Daydream beliver

Läste för några dagar sedan ett inlägg på Fröken K's blogg. En kul grej där musiken ger svaret på frågorna om dig och din personlighet. Prova gärna själv... galet kul.

Gör så här:
 1. Kör shuffle på din mp3-spelare/musikspelare i datorn.
 2. Första låten är svaret på första frågan.
 3. Tryck på Next och du har svaret på andra frågan osv.

Här kommer mitt resultat, alltså det här är jag: =)
 1. Om någon säger "Det är okej" vad säger du då?
  Du ska va’ president
  - Imperiet
 2. Vad beskriver din personlighet bäst?
  Gotta leave my troubles behind
  – Miss Li
 3. Vad tycker du om hos en kille/tjej?
  Patience – Guns and Roses
 4. Vad är meningen med ditt liv?
  Tubthumping
  - Chumbawamba
 5. Hur lyder ditt motto?
  Den långa vägen hem – Martin Stenmarck
 6. Vad tycker dina vänner om dig?
  Kan inte säga nej – Veroncia Maggio
 7. Vad tänker du på ofta?
  En blick, en dans, en kyss
  - Scotts
 8. Vad tycker du om din bästa vän?
  Relalalaxa
  – Just D
 9. Hur lyder din livshistoria?
  Hands up - Ottawan
 10. Vad vill du bli när du blir vuxen?
  Generation X - Kent
 11. Vad tänker du på när du ser en person du tycker om?
  Things can only get better – Howard Jones
 12. Vad tycker dina föräldrar om dig?
  Bad reputation
  – Colbert Hamilton
 13. Vad kommer du att dansa till på ditt bröllop?
  Du kan alltid lita på pojkarna över 35 – Mats Rådberg & Rankarna
 14. Vilken låt kommer att spelas på din begravning?
  Av ingen annans frö – Lars Winnerbäck
 15. Vad har du för hobby/intressen?
  Ge mig en öl – Kenneth & the Knutters
 16. Vilken är din största hemlighet?
  Nån annan – Lars Winnerbäck & Hovet
 17. Vad tycker du om dina vänner?
  Nothing’s gonna change my love – Glenn Medeiros
 18. Vad är det värsta som kan hända dig?
  The Night
  - Scooter
 19. Hur kommer du att dö?
  Svärföräldrarna – Galenskaparna & After Shave
 20. Vad ångrar du mest av allt?
  Det blir aldrig som man tänkt – Black Jack
 21. Vad får dig att skratta?
  Studentliv – ? (omskriven text på Galenskaparnas ”Bara sport”)
 22. Vad får dig att gråta?
  November rain
  – Guns and Roses
 23. Kommer du någonsin att gifta dig?
  Goda dagars magi - Petter
 24. Vad skrämmer dig mest av allt?
  My parents hate him
  – Drowsy
 25. Tycker någon om dig?
  Lunchtime kind of guy
  – The Refreshments
 26. Om du kunde resa tillbaka i tiden, vad skulle du ändra på?
  Jag är hos dig igen
  – Lars Winnerbäck
 27. Vad sårar dig just nu?
  Stay – Maurice Williams & The Zoodiacs
 28. Vad kommer du att döpa det här inlägget till?
  Daydream beliver
  – The Monkees
Haha... ja, det var en hel del som blev klockrena! 11:an är bra och 16 måste syfta på att många känner mig mest som Maggan och inte vet mitt riktiga namn... Sen säger jag bara nummer 13... om/när jag gifter mig, så får ni banne mig se till att denna låt spelas... haha... så klockrent!

Se så... gör nu detta test. Det gav i alla fall mig en hel del skratt under vägen.

Dags att sluta dagdrömma och sätta näsan i böckerna igen!

Modig och stolt!

Fyra danskvällar i rad på Liseberg, kan det bli mycket bättre??! Kunde kanske varit något lite varmare, om man får vara svensk och gnälla lite.

 • Onsdag: Scott på Polketten... alla (som vi kände) var där! =)
 • Torsdag: Streaplers... väldigt, väldigt många (människor) var där!
 • Fredag: Date/Face-84... en gråmulen och blåsig kväll, och gott om plats på dansgolvet
 • Lördag: Wizex/Titanix... lite fler än dagen innan, men fortfarande så att man kunde ta ut svängarna lite extra.
Eftersom en del av våra danskompisar inte var där en del av dagarna eller aldrig var lediga, så blev det till vara aktiv själv om man inte skulle bli uppbjuden av de mindre socialt begåvade herrarna (om man uttrycker det någorlunda snällt).

Jag tror nog aldrig att varken jag eller Annika har varit så modiga som dessa dagar. =) Okej, att vi kanske hetsade på varandra lite för att vi skulle våga... men till slut så. Vädret gjorde också lite till det hela, att det var bättre att komma upp och dansa än att stå och frysa.

Det började med att hela det yngre gänget från Digg-kurserna var på Scotts. En av killarna vågar jag bjuda upp om han ser hyfsat tillgänglig ut. Så det gjorde jag... i pausen. Det var inget som jag tänkte på mer att nu är det ju lite mer plats. Han lät lite tveksam först:- "Nu? Det är ju paus!" -"Ja, men det är ju NU det är gott om plats", menade jag. -"Men jag har ju aldrig dansat i pausen...men okej då". Han hade lovat bort sig till en tjej så fort Scotts började spela, men vi hann allt med två danser där i pausen, och han såg inte ut att lida över det. =) En annan kille ur samma gäng tog jag mig också mod att bjuda upp när de spelade en rivig extralåt i slutet av kvällen och jag såg att han stod själv. Trodde aldrig att han skulle le och se så glad ut när jag bjöd upp, så det blev en positiv överraskning. Jag hade väntat mig att bli nobbad, eller minst en liten surmulen min.

Sen tror jag att det var under fredagen som det mesta av modet satte fart. Det började med att jag såg en herre som jag dansat ett par gånger med på Lenas, som jag tog mig mod att våga bjuda upp. Haha... där var det verkligen att öppna slussen. Nu bjuder han tillbaka och tar inte nej för ett svar! Men han dansar bra, så det gör jag gärna. En annan herre, också från Lenas, som fått mig att lita mer på mig själv och hålla hakan högt i dansen, vågade jag också bjuda upp... och oj,oj, vilka mysiga foxar. Och han har inte sagt åt mig att lyfta hakan en enda gång längre, så det tar jag som en komplimang.

På lördagen ser jag en kille som lagt till mig på ett danscommunity, som jag ser lite här och där på danser men vi har aldrig pratat och aldrig gett oss till känna för varandra. Till saken hör också att han bor i närheten av mig, så jag har sett honom i förbifarten några gånger hemmavid också. Men åter till saken, så ser jag honom stå och hänga vid ett träd lite bortanför dansgolvet och folket, med en mycket skeptisk min. Han har dessutom tidigare på dagen skrivit i dansforumet att han var tveksam om han skulle dit, då fredagen inte hade varit så lyckad. Eftersom han står så väldigt för sig själv, så kunde jag inte med att gå fram till honom även om jag sagt till mina kompisar att jag banne mig skulle ge mig till känna. Till slut hetsade min skolkompis mig att du kan ju gå och fylla på vattenflaskan! Bra idé... blev en väldig omväg, men passar på att gå fram till honom på tillbakavägen. Han verkar trevlig men säger att han inte gillar musiken och att han ska gå och ta en fika en stund, men att vi kanske kan ta en dans senare. Tjoho, tänker jag. Det var kul att jag vågade till slut. Men det blev aldrig någon dans, även om jag såg honom ledig ett par gånger under kvällen. Så vi får väl se om det blir nån dans framöver någongång. Kände mig lite som att jag kanske skrämde i väg honom. Hehe... skitsamma. Fler än jag som inte är modiga kanske.

Slutligen fick jag äntligen tummen ur att våga bjuda upp en kille som jag sett nästan alla gånger jag varit ute och dansat och som jag hade fått för mig vara grym på att dansa. Dessutom är han kompis med en eller två andra killar som vi har lärt känna lite nu under dansandet. Så nu var det dags. Vi småpratar lite under dansen och pratar om hur kul det är att man lär känna så mycket nytt folk när man är ute och dansar. Jag passade på att fråga hur länge han hade dansat. "Sen i september med buggandet och foxen gick jag kurs i januari". Ojojoj, det hade jag aldrig trott, han dansar jättebra och okej att foxen kanske var lite "skolaktig" men ändå. Det blev fem danser och jag var helnöjd och stolt över mig själv som vågat bjuda upp. Hoppas det blir fler danser framöver, skulle vara kul att se om han vågar bjuda upp mig nurå. =)

Det är lustigt det där med att det nästan finns tusen olika anledningar varför man inte ska gå fram och bjuda upp, när man står där och velar. "Han står ju med en tjej", "Han verkar vara tillsammans med den eller den tjejen", "Han står ju och pratar med sina kompisar om nåt", "Jag kan ju inte bjuda upp när det är en fox"...

Tack Annika för att du pushade mig, klart att man kan bjuda upp när det är en fox, även om det är första gången som man bjuder upp just den personen.

Får man citera sig själv??

Ja, det får man... hehe... det är ju min blogg!

Häromdagen satt vi ett gäng och tentaflyktade som mest. Vi diskuterade hur det nya Lisebergskortet såg ut. Jag slängde upp mitt och sa till en av grabbarna: -"Så här ser det ut, se till att skaffa ett nu så att du kan hänga med och dansa nu i sommar."

Sen visade jag mitt Casino Cosmopol kort och sa: - " Ett sådant här borde ni ha också!" En annann kille som satt med oss tittar konstigt på mig och undrar varför jag har VIP-kort till casinot, så jag lägger snabbt till: -"Ja, alltså jag är inte spelberoende! Jag är bara...dansberoende!"  =)

Grattis Streaplers, 50 år på scenen!

Var på Liseberg i torsdags då Streapler firade 50 år på scenen. Det var otroligt mycket folk och en fantastisk upplevelse. Tänk ändå, 50 år... då var jag långt ifrån påtänkt! Det var en häftig show med alla bandmedlemmar från början tills nu, förutom Lasse Larsson som inte längre är i livet.

Kan inte låta bli att tänka hur häftigt det måste vara för de fansen som varit med från början. Att få se gubbarna stå där 50 år senare och fortfarande köra järnet och stortrivas på scenen. Tråkigt att nu Göran Liljeblad slutar, men han kan ju verkligen gå stolt av scenen. Att klara av 50 år är ju något enastående.

Sen var det också kul att Lasseman från Arvingarna också var med i showen. Han sjöng "Bara 15 år" som var hans pappas låt. Och han är ju såå söt... ;) Även om bilden inte är så bra, så kan man ju inte tro att han faktiskt är äldre än jag.

Bilder från kvällen hittas här på
http://www.streaplers.se/index.php?menu=Galleri&sida=Galleri_090521_1


Bilder från igår

Kom ju på att jag tog lite bilder med mobilen från igår... here they come!

Mycket folk var det...

Svårt att få någon bra bild på snygga Scotts-Henke...
Fullt med folk och scenbelysning... och med mobilkamera...
Men här är i alla fall ett litet bidrag.


Får väl peta in en bild som istället gör rättvisa åt hans smeknamn,
Snygg-Henke!

Förresten, en bekant var där med sina två barn.
De tänkte att de skulle ta sig in och titta/lyssna på Scotts,
nu när de ändå spelade i närheten.
Dottern hade lite skeptiskt sagt:
-"Får väl se om han är så snygg i verkligheten då".
Efter att ha vart in en sväng framme vid scenen, kommer hon ut och säger:
-"Japp, det var han!" =)
Näe, dags att återgå till pluggandet. Fika rasten är slut.
Tack Basse, för att du definierat fikarasten till 15.00! ;)

Kjaam på dä'!

Nu är det sommar!!!

Nja, inte riktigt än tänker du kanske nu. Inga varma sommarnätter, har inte hunnit få någon solbränna än, semestern har inte börjat,  skolan har ju inte ens slutat.

Näe, men igår var jag på Polketten och dansade till Scotts. Polkettenpremiär för i år för min del. Som själv klart avslutades med att jag och Annika hänge en stund och tjôta med en kompis som skulle med en vagn på Korsvägen, och sen traskade upp till Avenyn och eniga tyckte att denna premiärkväll måste firas med en cheeseburgare på McDonald's för att göra den total. För att strax därpå möta upp några andra dansvänner som smitit före upp till nattcafé för mat och gött tjôt.

Jag var först lite motsträvig (Du!? När det gäller dans!?, tänker nog de flesta nu.) Men ja, det var Scotts som skulle spela på Polketten och det kändes som att det skulle vara fullt med fjortisar som ville dregla på Snygg-Henke och att eftersom det bara varit dans där två gånger tidigare i år och folk är långlediga i helgen, så var det nog många som ville gå dit. Dessutom är det ju tentaplugg som gäller nu och framåt. Men Annika lyckades övertyga mig, så jag kom i alla fall dit en sväng.

Åh, så fort man bara klev innanför grindarna till Liseberg, så kom alla minnen rusandes emot en! Nästan småspringades skyndade jag mig bort till Polketten och såg att det var som jag gissat... mycket folk. Men jag trodde faktiskt att det skulle vara mer folk än vad det var. Kanske hade det överhängade regnet skrämt bort några. Jag letar efter lite bekanta ansikten men antar att de är uppe och dansar. Så jag ställer mig och tittar en stund. Oj, där var ju den och den som man inte sett sen förra året. Det var ju givitvis många av de som man träffat under vinterhalvåret också. Men det var kul att se så många man nästan glömt bort. Eller en var det väl kul, medan andra var det väl mindre kul att bli påmind om.

Många Diggare var där också, det var kul. Man kan ju hoppas att trenden fortsätter. Men något säger mig att det inte kommer vara så. Men det var kul att "Lilla farbrorn" och "Lilla farbrorns bror" var där. Annika blev uppbjuden av "Lilla farbrorn" och fick sig en tillsägelse att "vad är det för dumheter att vara med hos Digg. Du får komma tillbaka nu till höst!" Haha... "Där ser du", sa jag sen när hon berättade det. "Han har ju saknat dig! Han frågar alltid efter dig!"

Ja, nu är alltså sommarn igång. Hela helgen är det danshelg på Liseberg. Men nu är det tre dagar med dansband på Stora Scenen och de lär ju ha byggt ett dansgolv för oss danssugna också. Ikväll är det Streaplers, som firar 50 år på scenen. Imorgon är det Date och Face-84 som delar scenen och slutligen på lördag är det Wizex och Titanix. Det kommer bli kalas! En tjejkompis i skolan har sagt att hon vill ha sällskap ner och dansa nån timme som avslutning på dagens tentapluggande... tycker jag låter som en sund idé. Även om jag sa: -"Vara där en timme... det finns inte i min värld. Det skulle vara om jag kommer dit en timme innan de slutar spela!"

Så, så får det bli. Plugga flitigt på dagarna och sen ner och dansa sig trött och koppla av en stund!

Annika påminde mig om...

... ett fantastiskt roligt citat från förra sommarn!

Vi träffar på en gammal kompis, som vi inte sett på många år, och som för att utelämna några namn, har en viss tendens att skela så fort han druckit lite berusande drycker.

Han hejar på och kramar om Annika. Sen vänder han sig till mig, ger mig en stor kram och utbrister:

-"Jag har alltid vetat vad du heter, men aldrig förstått varför!"


Haha... tackar för den. Det är en underbar fras som jag själv tänker använda när minnet tryter om någons namn. =)

Ja,... aber nicht so gut und nicht so schnell!

Efter en fullknôkad vecka, kommer en...
ännu mer fullknôkad helg!


Det är galet mycket nu och egentligen har jag inte ens tid att sitta här och blogga. Men vill skriva ner en liten lustig händelse.

Jag satt på vad man kan kalla ett litet trivsamt ställe i lugnan ro och bläddrade igenom veckans nummer av NyTeknik. Som vanligt så tar det längre tid än man räknat med och tanken på dagens alla sysslor är som bortflugna.

Men då helt plötsligt är det som att någon bara tittar ut genom tidningen och säger: - "Hallo där! Sätt lite fart nu, gå och gör det du ska nu!" För helt plötsligt möter min blick en helsides annons från MathWorks om det matematiska programeringsverktyget Matlab, som jag just ska sysselsätta mig med hela helgen.Hehe, det var som en liten ögonöppnare och det är en hat-kärlek till detta program som faktiiskt får bli mitt umgänge för ett antal timmar framöver nu. För nu har jag bloggat klart och dags att kavla upp ärmarna och hugga tag i uppgifterna. Matlab är redan startat och nu bara står och väntar på mig.

Trevlig Matlab-helg!


Oki... För att inte få allt för mycket klagomål, så erkänner jag att jag använt mig av "författarens frihet". De som läst veckans NyTeknik kommer kanske att säga att det var inte den tyska verisionen av annonsen som var där, utan den kinesiska. Men jag tyckte det blev lite roligare att lägga till en rubrik som jag kunde svara på, så jag valde den tyska versionen.

Errata! Minnet sviker...

Som Mr 99 mycket riktigt påpekade så var minnet inte helt friskt när jag bloggade om mina Cortègevanor.

Det verkar som att jag lyckats kasta om årtalen. Jaja, inte lätt att komma ihåg. När jag tänkte efter så var det ju faktiskt 2006 som Värsttragik var. Minns så väl hur nerkyld och blöt jag var efter att ha gått med Elektrofanan på mössbytet och i tåget ner till Trädgårdföreningen, vilket också var anledningen till att jag skippade att vara med på vagnen när själva cortégen avgick.

Jag passade på att leta upp bildbevis från vagnarna, som är tagna av CFFC (Chalmers Film- & fotocommitté):

Jag syns knappt bakom Chataue De Dunk... men står med röd keps, go ölmage i vit tröja och en öhl i handen!

Som sagt, så var jag inte med på vagnen... det skötte mina medbyggare så mycket bättre ;)


Sådär nu är ordningen återställd igen. Det hjälper ibland med en återställare... =)

Utmanad!

Jahapp, då har man blivit utmanad också... hmm...jaja.

Utmaningen är att skriva ner 5 saker som ska göras under år 2009 samt 5 personer som vidare ska utmanas.

Hmm... vad ska jag välja... lättare att välja fem saker som inte kommer bli utförda under året... ta examen, gifta mig, få barn...

Näe, men ska man ge sig på ett seriöst försök då. Under år 2009 ska jag...:
 1. ...söka (och förhoppningsvis börja på) exjobb 
 2. ...bättra mig på att säga ifrån och tacka nej
 3. ...ta vara på och stötta mina goa vänner
 4. ...ha fler "ta-hand-om-mig-själv-tillfällen"
 5. ...fylla 36 år
Nu till den riktigt svåra delen... vem ska jag utmana? Jag känner inte så många som bloggar...
 1. Me tired you Jane
 2. Fotoshattapp
 3. ...
 4. ...
 5. ...
Där tog min bloggar-lista slut, för att inte skicka tillbaka till redan utmanade.

Lycka till!