Paket i januari!

Idag fick jag ett spännande paket. Nämligen paket från vinsten av pepparkakshustävlingen som jag vann. Alltid kul att få paket och det här visste jag verkligen inte vad det skulle kunna tänkas innehålla. Grymt spännande!

Jag öppnade postpaketet och i det låg det ett nytt paket inslaget i fin julpapper. Klämde och kände och skakade en stund. Fortsatte att öppna och där i låg ett doftljus i burk med doft av vaniljkakor och en nyckelring med en nalle som håller ett hjärta i sin farm. Gulligt.

Mätt!

Idag har jag gjort något som jag aldrig har gjort innan. Jag har gjort klimp och grönsakssoppa. Jo, soppa har jag ju gjort tidigare men inte klimp. Blev inspirerad av en skolkompis som gjorde det någon gång innan jul. Då googlade jag lite efter recept och hittade detta på Tasteline:

http://www.tasteline.com/Recept/Kottsoppa_med_klimp!

Senast när vi handlade hittade jag en färdiglåda med blandade soppgrönsaker och recept och då blev jag påmind om att göra soppa och klimp. Idag var en passande dag att ta tag i detta. Jag blev positivt överaskad av klimpen och skulle väl kanske ha börjat lite tidigare så att jag inte var så vrålhungrig samtidigt. En och annan klimp var ju tvunget att provsmakas. Sen en rejäl portion med soppa och mer klimp och vitlöksbaguette till det.

Nu ligger jag har och päser i soffan... helt utslagen. Jag är för mätt.  =)

Dessutom har jag återigen en del träningsverk i ryggen idag. Det var ju dans igår igen. Man känner av det när man vrider på sig. Men det är roligt att ha kommit igång igen. Gårdagens garv var när en kaxig herre som tycktes tro att han själv är guds gåva till kvinnorna försöker "lära" mig att dansa. Sen att han själv hade så fullt upp med att knuffa till en med höften i "promenadsteget" så att han själv kom ur takt verkade inte bekomma honom. Denna gång höll jag tand för tunga, vi får väl se hur det blir i fortsättningen.

Däremot är det väldigt kul att se hur nybörjarna utvecklas. För visst är det ganska trist att bara dansa grundsteg, damsnurr och nu sen igår fritur och "karsuelltur" (den som Lenas kallar för kramen). Men jag passar på att öva på att dansa mjukt så ofta jag kan. Samtidig är det nyttigt för mig att försöka hitta orsakerna till varför det inte funkar och kunna förmedla det på ett smidigt sätt. De herrar som jag har hjälpt hittills har verkat uppskatta det än i alla fall. Det är oftast bara något tips om tydlig förning. Men de blir ju själva glada när de märker att det blir mycket bättre direkt.

Näe, jag är för mätt... kan inte tänka kreativt ens. Får päsa vidare och glo på lite tv så länge.

Igår effektiv, idag slö...

Igår gjorde jag en himlans massa saker. Åkte med David till jobbet och tog spårvagnen därifrån (sparar en kupong på det viset). Sen åkte jag upp till Chalmers för att hämta en bok som jag får låna av en klasskompis. Hämtade upp den på tryckeriet och fick en trevlig pratstund med Emma som jobbar där och som också hängt med i danssvängarna. Så vi pratade lite om dans och ditt och datt.

Vi (jag och pojkvännen) var ju på nybörjarkurs i bugg igår. Och jag skäms nästan för att säga det... jag har träningsverk i skuldrorna, i anklarna i vaderna och idag har det smugit sig upp på baksidan av låret. Pojkvännen då... känner ingenting alls. Bah, tror bara han säger så när jag går och ojar mig. Hur gick det där till liksom... Fast jag känner av att jag är otränad i det benet jag bröt. Jag var jättestel i höften och får känslan av att ett av benen liksom är något kortare än det andra. Men det är väl bara att få tränat upp det igen med lite dans. Kanske ska försöka hitta några bra inläggssulor för det känns som att jag behöver stöd för hålfoten, när jag har mina platta dansskor.

För att återgå till gårdagen igen, så skulle jag lämna mössan till Tomas (äntligen!). Men han skulle först dyka upp runt 9.30 och hade inte svarat på mitt sms. Så jag satte mig i en datorsal och fyllde i kursregistreringslapparna med rätt koder osv. Så var det bara att lämna in dem också. Pratade lite med Annika och vi bestämde en preliminär tid nere på Vasaplatsen där vi skulle träffas för en catch-up-fika.

Fortfarande inget liv från Tomas... jaja, jag går väl till Studentcentrum och lämnar in lapparna. Det var lite kö och medan jag står där så trillar Uffe in. Han skulle också lämna in kursregistreringar och av en händelse hade han med sig min bok han lånat också. Tajming. Sen ringde Tomas och sa att han var på väg upp till skolan och han trillade dit så vi bestämde att gå till Bulten alla tre och ta en fika. Gött.

Sen åkte jag ner till Vasaplatsen och fann att caféet som vi bestämt hade slagits igen. Typiskt. Sen dök Annika upp och vi bestämde att vi skulle gå till TinTin istället. När vi kommer dit så blev vi lite förbryllade... de hade tydligen bytt namn. (Ingenting är sig likt om man inte är ute i svängen så ofta). Men inuti så det likadant och de verkade ha det som det alltid varit. Det blev en Toast med pesto och mozarella och en kopp kaffe.

Sen satt vi där och tjötade. Efter ett tag så tänkte jag ta påtår och vi tittade på klockan. Det hade gått tre timmar (!) sen vi kom dit. Hur gick det till? Vart tog tiden vägen? Men det var trevligt och det var alldeles för länge sedan sist. Nåväl, vi stannade kvar med påtåren en stund till. Det var skönt att bara sitt och snacka ikapp en massa skit om ditt och datt.

Sen hängde Annika med mig till Deisy Design nere på Avenyn för att köpa garn. De har introduktionspris på två av Drops nya garner och jag hade sett ut ett av dem för att sticka en sjal/halsduk/scarf... vad det nu kan kallas. Mamma hade lovat att jag skulle få garnet om jag köpte det. Så det var bara in och bestämma sig för vilken färg. Jag glömmer ju alltid av färgkoderna och färgnamnen som finns på hemsidan står inte där inne i affären. Valde till slut en vad jag tyckte var lite beigeaktig och ganska neutral färg. Trots att jag visste att det inte fanns någon som hette beige på färgkartan. När jag kom hem upptäkte jag att det var den som de kallade ljuslilagråmix. En av de färgerna som jag funderat på men hade aldrig kunnat gissa att det var den. :) 

Vi avslutade dagen med att gå till MacDonken och köpa oss ett par cheese... det hör till. :D

Även om jag inte gjort så mycket så gjorde jag trots allt ändå hunnit med ganska mycket. Det var en trevlig dag helt enkelt. Idag gick jag upp och körde David till jobbet, han skulle dricka öl på något afterworkande efteråt så att jag ska hämta honom. Jag såg igår kväll inte alls framemot att gå upp tidigt, hade ju sett framemot att få sovmorgon idag. Men visst är det inga problem. Lite taskig tajming bara, men jag kunde ju gå hem och somna om om jag ville... och det gjorde jag. Skulle bara blunda och sen slog nån mig hårt i huvudet med en träklubba. Så nu är hela dagen förstörd istället. Kommer ju bli intressant att se hur trött jag (inte) är när jag ska gå och lägga mig ikväll istället.

Sista dagen på jullovet.

Idag är det rent generellt sista dagen på jullovet (eller omtentaveckan om man så vill). Skrev min tenta i Mikroelektronik i torsdags och kuggade den hårt. Den kursen är en av de tre "evil-tentorna" som de flesta brukar kämpa med. Efter att på kort tid ha lyckats med de två andra "evil-tentorna", så kunde jag ju med all säkerhet vänta mig att jag skulle stöta på patrull med denna. Efter att ha sett facit till tenta är jag ganska säker på att poängen inte regnar över just min tenta denna gång... heller.

Detta om inte annat förväntade nederlag lägger vi bakom oss och tar nya tag för den nya, kommande terminen. Som inte helt har hunnits planerats i detalj ännu.

Vad som är bättre planerat är vårens danskurser. Imorgon är de dags för kursstart av nybörjarkursen i bugg hos DIGG (min hemmadansklubb). Denna gång i sällskap av den medlurade pojkvännen, som kanske börjat ångra sig något nu... ;) Vi får väl se hur det går imorgon. Jag är helt övertygad om att det kommer gå jättebra, för han kan mer än han vill erkänna. Men det kanske inte är det roligaste att börja om från början även om det är nyttigt att få ordning på grunderna.

På stickorna har jag bytt till nya sockar, nu till pojkvännen, eftersom sockrna till pappa verkar bli för stora. Så testar jag att testa om denna storlek funkar bättre på pojkvännen. Men vill inte riktigt reva upp allt från pappas socka förrän jag har provat på honom. Och jag vill inte riktigt heller börja på hälen eftersom jag inte tror att måtten stämmer. Eftersom jag stickar dem på ett lite annorlunda sätt, så blir de inte riktigt som den provsocka jag fått med mig för att jämföra med.

Har idag också roat pojkvännen med att bli helt överlycklig över att få stycka granstammen i småbitar genom såga för hand medelst en fogsvans. Sticksågen var framtagen, men jag tyckte det var så kul att såga så det blev fogsvansen för hela slanten. Tror knappt att jag har sågat sen träslöjden... jo, jag har nog sågat nåt mer nångång... men inte som jag minns nu. Kul var det i alla fall. De lättroade lever lyckligare. :)

Har städat bort det sista av julen idag också. Det känns redan mörkt och trist att inte ha ljusstakarna och stjärnorna i fönstret. Det här är nog den värsta tiden. Kan det inte bli ljusare snart och dessutom har ju all snö nästan töat bort här nu. Det regnade hela dagen igår. Så passande att den försvann lagom tills att man har lite mer tid över. Typiskt!

Imorgon är det måndag igen, spännande att se vad den har att erbjuda denna gången...

Måndag!

Usch, idag är det inget roligt!

När jag vaknade och skulle gå upp var jag helt färdig och förstörd. Hade sovit jättekonstigt inatt. Låg kvar i sängen en bra stund för att samla lite kraft att gå upp.

När jag väl går upp känner jag att jag utöver det vanliga snorandet, nysandet och ögonkliet också har dragit på mig en rejäl huvudvärk. Jag kan dessutom meddela att det är inte kul att ha nysattacker på 4-5 nysningar när man har ont i skallen.

Vad är det för skit jag har dragit på mig? Jag har börjat käka Sinova för att se om det kan få bukt på snorandet. Med tanke på färgkartan jag kan måla upp så är det inte allergi, i alla fall inte enbart. I och med att jag känner mig så där precis aningens lite febrig så gör det ju också sitt till att ögonen känns torra... vilket inte hjälper till att bli av med kliandet.

Det var ju inte så här jag ville börja denna vecka! :(

Kan ju inte hålla mig...

Har allt provat att sticka lite trots allt. Det går ju inte att låta bli. Direkt när man sitter och tittar på något på TV så trillar de små ögonlocken ihop och man missar allt...

Om man däremot stickar under tiden så missar man kanske lite, speciellt textningen av andra språk. Men då håller man sig i alla fall vaken. :)

Det kliar fortfarande lite i ögonen men det blir inte värre av stickningen och det har blivit mycket, mycket bättre. Försöker att få tillbaka den lilla fukthållningen jag tidigare hade i huden kring ögonen. Det är så fort det blir torrt som det börjar klia. Men det är svårt, har försökt med babyolja, vatten, hudlotion... Men det ska tydligen vara torrt på den här modellen... Längtar lite efter våren och värmen.

Ohoy Pirate-mates!

Har just suttit och tittat på Göta Kanal 3. Hade väl inga större förväntningar men var till skillnad från många andra, beredd att ge den en chans. Den hade sina poänger och kunde faktiskt ha varit bättre än den blev. Tyvärr lite väl patetiskt överdriven om man frågar mig. En stor anledning till att jag tittade på den var att jag letade efter en dubbelmastad segelbåt. Den ägs av ett par bekanta och de hade slussat tillsammans med "Kronofogden" under inspelningen av en av scenerna. Men det verkade inte som att de hade fastnat. :( Men lite kul kuriosa i alla fall.

Det har inte blivit så mycket pluggande de senaste dagarna som jag hade hoppats på. Ämnet är urtrist och jag hittar ingen motivation alls. Men vad värre är att jag har drabbats av något i ögonen. Antagligen bindhinneinflammation, men det kan eventuellt också bero på någon allergisk reaktion.  Har vid ett par tillfällen nu på kort tid fått sånt enormt kli i ögonen, då speciellt i det ena.

Igår bara kliade jag och kliade jag... försökte lugna ner det hela med några av Davids ögondroppar... som hade ett alldeles för länge sedan utgånget bäst-före-datum. Det hjälpte lite men det kliade fortfarande. När jag sen tittade i spegeln så såg det värst kliande ögat helt geggigt ut. Blev lite småskraj och kände att det här var inte riktigt så bra. Som tur var så hade  David kommit hem tidigt och vi insåg att sitta på akuten var inte riktigt vad som kändes hoppfullt en trettondagsafton.

Så vi tänkte att vi skulle gå ner till optikern och be dem titta lite och göra en förhandsbedömning om det var något som behövde åka in akut med. Första optikern hade helt stängt och hänvisade till systerbutiken någon gata längre bort. Där var det öppet men så klart inga optiker där. Assistenten som var ensam i butiken vågade inte säga något men rekommenderade att gå och kolla om det var någon optiker i de konkurrerande optikerbutikerna eller ringa sjukvårdsupplysningen. Givetvis så var ju även de två andra också helt stängda. :(

När vi gick där i den iskalla snövinden, så kom jag på att vi kunde gå till apoteket och kolla om de hade sådan där ögonlapp, så att ögat kunde få vila lite i alla fall och kanske några nya ögondroppar. Dessutom brukar receptarierna där vara riktigt duktiga och hjälpsamma. Mycket riktigt så var hon den trevliga tjejen där och hon gjorde en snabb bedömning att det var en irritationsreaktion, antingen av inflammation eller en allergisk reaktion. Hon tyckte att jag skulle prova med en lugnande och återfuktande ögonsalva och avvakta. Men om det inte hjälpte eller blev värre skulle jag absolut uppsöka läkare.

Bara efter ett klet med ögonsalvan och en liten stunds vilande så blev ögat mycket bättre. Det geleaktiga som jag blev så förskräckt av hade försvunnit och nu var det "bara" lite blodsprängningsrött och svullet kring ögat. Så det kändes väldigt lugnade. Så en stund senare begav vi oss ut på stan, vi hade ju redan bestämt träff med vänner på Bishop's Arms vid Domkyrkan. En "snabb öl på stan för att ta oss hem tidigt" slutade inte alls tidigt utan med en grymt god middag på Taras (en turkisk restaurang på Södra Vägen). Så god mat och mycket så vi rullade därifrån. Fast jag kände mig rätt så skabbig. Var ju bara klädd för pubbesök, inga linser, inget smink och svullna ögon. Inte någon skönhet direkt. Men vad skulle jag göra.

När vi kom hem så kom jag på att jag var tvungen att busa lite med David. Smög ut i hallen och hämtade en galgkrok, höll den i näven och drog tröjärmen över. Satte mig lugnt i soffan brevid honom igen och sa: "Aaaaarrrr..." och viftade med "krokhanden". Hihi... när vi traskade runt halva Mölndal efter optiker och jag nämde ögonlapp så sa han nämligen: "Det verkar som jag har en pirat-flickvän, med träben och ögonlapp". Så här fick han för pirat-flickvän! :D