Ibland lönar det sig att vara Vetgirig

Jag är med i ett kunskapstest, www.vetgirig.nu och får en fråga varje dag att svara på. Utöver dessa kommer det ibland en utmaning från en annan deltagare och då får man fem frågor ur blandade kategorier att svara på så snabbt som möjligt.

Nyss kom det just en sådan utmaning, som jag tog mig an med största nöje. Men vad paff jag blev när jag i svaret såg ett recept... men jag hann ju inte mer än reflektera över det eftersom jag ville få en bra tid, och hoppade vidare till nästa fråga.

När de fem frågorna var besvarade så var jag ju tvungen att gå tillbaka och se vad det nu kunde varit för recept till svaret som var rönnbär. Min gissning var att det var rönnbärsgelé och det kunde kanske vara kul att göra någon gång.

Men lite överraskande så var det det här jag hittade...

Recept på Rönnbärsbrännvin:
Plocka mogna rönnbär.
Lägg i frysen ett dygn.
Rensa.
Fyll sedan en flaska till 3/4 med bär.
Fyll upp med renat brännvin eller vodka.
Låt stå i rumstemperatur en vecka.
Häll upp på ny flaska.

Låter ju intressant... man kanske skulle prova. =)

Snodda kloka ord

Har sprungit på ett par kloka ord/citat det senaste. Och min tanke är att jag snor dem, för kloka ord kan inte skada att spridas...


Gräset är bara grönare på andra sidan om man glömmer vattna hos sig själv!

Kunskap är aldrig tungt att bära...

Kärleken går dit den vill och inte dit den ska...

Är du stressad o har det jobbigt,ger sagor en stund av stillhet o vänlighet...

Goddag yxskaft

En helt vanlig morgon i köket hos oss:

David:  -"Oj, det var otippat att när jag öppnade kylskpåpet så lät det som en moped."
Jag:     -"Ja, men det var ju en moped som lät..."
David:  -"Ja, fast det var ju otippat att den var i kylskåpet!"

Hahaha... den var jag inte beredd på! :)

Ska försöka lägga in lite fler roliga citat.

Just nu tryter det med de från folk omkring mig. Men här kommer ett roligt från serien "Haven":s första avsnitt:


"You should see him use the Google-machine"


Storstädningen fortsätter...

... i datorn alltså. Jag har tröttnat på att den är så seg hela tiden. Lånar en "liten" plats på Davids server och flyttar över allt som jag vill spara. Sen jäklar blir det en urblåsning av hårddisken. Inte systemåterställningspartionen då, men annars.

Funderar även på att uppgradera till Windows 7 eftersom vi har tillgång till en studentlicens via skolan. Så den får jag ju ha så länge jag är inskriven... och det lär ju vara ett tag till. :D

Sen vill jag passa på att tacka min vän som varit mig behjälplig under den här storstädningen. Om du funderar på att göra en själv, så rekommenderar jag denna varmt.

http://www.bjorlandakile.se/fonsterputs.swfNy look #2


Fortsättning på den produktiva improduktiva dagen...

Som ni kanske ser så har min blogg fått ett nytt utseende. Och jag måste säga att tilläggsapplikationen "Firebug" till Mozilla Firefox är en liten vän som jag ska lära känna bättre.

Det är jättelätt att fixa och dona själv i kodningen på stilmallarna nu. Jag har ju varken ork eller lust att sätta mig och bygga upp en helt ny sida själv. Därför utgår jag från en av de stilmallar som blogg.se tillhandahåller och ändrar själv friskt i den.

Och äntligen så börjar man se hur det hänger ihop och eftersom man med Firebug kan klicka sig igenom hela sidan och så visar den vart i koden man är och då med den lilla befintliga html-kunskapen jag har så kan jag lyckas lura ut vad som ska ändras och hitta roliga färgkoder att byta mot.

Så så här blev resultatet... det kommer att göra några finjusteringar inom kort men dessa kommer knappt att märkas. Jag är supernöjd i alla fall. Nu har jag verkligen en sida som ingen annan har. =)

Annars har dagen ägnats åt att rensa, sortera och mappa i min mailbox. (Det var faktiskt nödvändigt och nu finns det ett bra system att hitta i igen.) Har dessutom tittat igenom Platsbanken efter jobbannonser och hittade en del som ska sökas. Kanske inte de mest roliga, men ändå.

Jag är nu för kvällen PF (= pojkvänsfri), så man kanske skulle ta och sätta sig en stund med pluggandet. Eftersom jag ändå funkar bäst på kvällen. Ett tal gjort idag är ett tal mindre att göra imorgon.

Ny look #1


Har varit ganska produktiv för att vara improduktiv idag. Skulle väl kanske ha pluggat lite idag eftersom det inte blev så mycket pluggat igår.

Igår hände det nämligen grejer. Jag lyckades gräva fram en liten blå bil under allt damm och smuts som var i garaget. David har hjälpt mig att få fart på batteriet. Det krävdes en superduper-laddare och att ladda batteriet baklänges (för att slå sönder sulfateringen) och sen ladda normalt igen för att få det att funka. Det var med stor spänning som vi åkte till garaget för några dagar sen för att stoppa i batteriet och se om det skulle orka med att starta upp bilen... och det gjorde det.

Igår när vi åkte till garaget ånyo, så startade bilen på ett litet kick. Inte kunde man tro att den stått helt stilla och avställd i dryga sju år. Nästa bekymmer var huruvida vi skulle behöva slita som små djur med bromsar som satt sig. Men icke! Visst hörde man att det var rost och skit på skivorna, men den rullade själv. Slutligen var det ju det där med problemet som gjorde att jag ställde av bilen från första början. På senaste besiktningen (ett tag innan jag ställde av bilen) så påpekade besiktningsmannen att min koppling var väldigt trög. Jag var ju van vid min bil och min koppling så jag hade ju inte tänkt på detta innan, men efter att han påpekat det så låg det ju och surrade i bakhuvudet. När jag sen tyckte att det klonkade väldigt och kändes som att jag eventuellt hade lite svårigheter att lägga i ettan och backväxeln, så kände jag att jag inte vågade köra och bli stående någonstans för att hela växellådan hade rasat.

Men så nu när vi testade så verkade det inte vara så farligt som jag då hade trott. Något är knas med kopplingen för den är väldigt trög. Vi fick ställt in själva vajern (som verkade ha slappat till sig rejält) för att få ett bättre spel i pedalen, så nu funkar den fint igen. Däremot upptäckte David att backväxelspärren inte längre funkade. Det gick att lägga i backen även om man inte trycker ner växelspaken som man borde.

I det stora hela så ser det faktiskt riktigt bra ut trots allt. Efter att ha pillat lite och testkört lite fram och tillbaka på gatan. Tyckte vi att det var en bra idé att spola av den från all smuts och skit. Och vips... jag hade visst en liten blå fin bil. Inte alls ett grått och trist bilskrälle. Dessutom gjorde jag storröjning av garaget och fick spolat av även det. Så nu är det om inte rent så i alla fall ganska så städat och minde smutsigt.

Nu är det bara att slänga på sommardäcken (som sitter på de finare lättmetallsfälgarna) och se hur de ser ut. Sen kanske man skulle kunna skicka i väg "Lilla Blå" till besiktningen. Jag kollade upp vad det skulle kosta att ställa på bilen igen. Årspremien för skatten låg på 1080 kr, men eftersom jag är en bit in i året så skulle det landa på ca 955 kr. Sen var det ju det där med försäkring också. Jag har idag en avställdhetsförsäkring (som grundar sig i en halvförsäkring) som precis förnyades för ett år. Eftersom bilen är 22 år (!) gammal så känns det som att man kanske borde nöja sig med en trafikförsäkring. Den skulle gå på 3090 kr, medans en halvförsäkring kostade 3763 kr (konstigt nog). Men det är för mig fortfarande väldigt mycket pengar så länge jag inte behöver ha bilen, så det blir till att fundera på vad jag ska göra.

Tittade lite på blocket igår efter Golf-II årsmodell -88... huh... det var så man blev gråtfärdig. De flesta låg runt 1500 kr. Det fanns till och med en annons på en för 100 kr! Men jag var beredd på det. Nu är den ganska så fin, den har inte rullat alltför många mil och den är en 5-dörrars med taklucka. Kanske kan få upp priset något. Såg några fina som låg runt 2500-3000 kr. Så fråga är ska man pusta upp och fixa till den och sälja den, eller ska man behålla den? Det man får ha lite i åtanke är att om jag skulle behöva ha bil för ett jobb, så kommer jag ju aldrig att hitta en så billig bil att ha råd att köpa i första läget. Men som sagt, det är fortfarande många frågor som behöver rätas ut innan jag kan ta någon ställning till vad som är bäst.

Så tills vidare så passar jag på att njuta av att jag till synes har en liten fin blå bil som fortfarande vill vara mig en trogen vän. =)