Det stora fredagsnöjet - Kandidatlaboration

Äntligen fredag igen. Denna gång är det till och med fredagen innan påsklovet. Härligt, även det egentligen innebär ohmtentaplugg.

Veckan som har gått har varit nästintill odräglig. En inlämingsuppgift i Elteknik som skulle in igår och en inlämningsuppgift som ska in idag. Det där med att börja i tid är helt klart underskattat! Nästa gång måste man börja tidigare. Hoppas att man ska slippa sitta i skolan till över midnatt och sen upp tidigt morgon därpå för att vara i skolan igen kl.8.00 och fortsätta innan inlämningstiden kl.10.00, vilket var fallet den här gången.

Det är ett aber att få det att passa ihop när man har olika personer att jobba med i del olika ämnena och dessutom ska ha eget arbete med kandidatarbetet.

Så nu har vi kandidatlabb med hela gruppen. Det blir lite dötid men för det mesta så kommer det en och annan rolig kommentar som livar upp stämningen. Så här kan det se ut när vi roar oss.
Kandidatlabbande

Senare idag åker jag upp till Eskilstuna och hälsa på Annikan!!! Ska bli så kul.

Ytterligare ett citat...

En klasskompis berättade att de hade haft lite förfestande hemma hos honom innan de skulle ut på pubrundan här på Chalmers förra veckan.

Eftersom jag själv inte var med så kan jag inte återge historien så mycket mer av det än att de hade trevligt och att en och annan flaska tömdes... De hade det till och med så trevligt att de bestämde sig för att sjunga lite. Sjunga är ju trevligt i sig, men det blir ju ännu lite trevligare om man även sjunger i stämmor... sagt och gjort så tog sig sällskapet ton och sjung av hjärtats lust i var sin stämma.

Efter en godtycklig stund så tyckte nog hans granne att det var lite väl trevligt, så där på en torsdagskväll och allt... varpå han tröttnar och ropar till det glada sällskapet så att de hör det från den öppna balkongdörren: "Sjung lite tystare!...eller inte alls!!!"  =)

Klasskompisen hade dagen därpå med sig en inspelning från kvällen innan och spelade upp för mig... jag måste nog medge att det nog sjöngs hellre än vackrast. =)

Tack till grannen för det underbara uttrycket. Jag har lagt det på minnet och det kommer säkert dyka upp något tillfälle där det kan komma till användning igen.  ;)

Fredagens citat...

...måste jag nog tillägna mig själv. Att det kan bli så fel ibland när man inte tänker! ;)

Här följer en liten söt men helt sann berättelse från i fredags.


Vår kandidatarbetesgrupp skulle samlas kl. 9.30 för att göra lite labbmätningar. Jag var i god tid till skolan och gick förbi TGE-rummet för att lämna lite grejer där. Tyckte att det var onödigt att släpa med hela väskan upp till det lilla labbrummet. Men jag hade ändå lite grejer som skulle tas med. Typ ett par mackor, en termos med kaffe, en kaffemugg, en vattenflaska, ett block och pennfacket och tyckte att det blev lite mycket att bära bara i händerna. Så jag letade lite runt om mig i rummet, hittade en Systemetpåse och tyckte att bättre kunde det inte bli.

Jag trallar med ett strålande humör upp ett par våningar till labbrummet och hejar glatt på Gabriel som redan är på plats. Han tittar lite knepigt på mig och frågar lite försiktigt "om jag har varit och handlat inför helgen...". "Näe, det bara min frukost!" svarar jag och sätter mig på en stol. Samtidigt tycker jag att Gabriel tittar ytterligare lite konstigt på mig, men jag bestämmer mig för att strunta i det och börjar langa upp min kaffekopp och termos.

Då hörs världens utpustning från Gabriel. "Jahaa, så det var KAFFE du hade med dig...!" och fortsätter något i stil med "Du kommer in med en klirrande påse och säger att det är din frukost... man började ju undra!" =)

Jag hade ju inte en tanke på att andra skulle reagera på en Systemetpåse! De är ju så praktiska i formatet och användbra till mycket. =)

Våren har kommit till Göteborg!!!

Hej!
Nu har det återigen gått alldeles för lång tid sedan jag skrev senast. Men den här gången orkar jag inte att skriva ikapp. Men lite kan jag skriva i alla fall.

Idag har det varit ett helt otroligt vårväder... Har suttit och pluggat i solen på balkongen. Vilken frihet att ha trådlöst nätverk... det funkar ju där med! Visst var det lite ansträngade att se bilden på datorn samtidigt som man kisar mot solen... men det var det alla gånger värt!

Här några kort jag tog...

Plugg i v?rsolen p? balkongen
Plugg i vårsolen på balkongen


Jag i v?rsolen p? balkongen
Jag i vårsolen på balkongen =)


Det blev så varmt att sitta där i solen så jag fick ta av mig och bara sitta i t-shirt. Tror att jag har börjat bygga lite på solbrännan nu också. Fick en liten solrand på ena armen ;)

Det har varit tentavecka och jag har skrivit en tenta i Elteknik. Hoppas att den gick vägen... går och väntar på resultatet som borde komma upp i veckan som kommer.

Innan dess hade vi Chalmers Sektionsmästerskap i öhlhäfvning. Jag kom på 2:a plats på tjejflaskan! Efter lite strul så lyckades jag till slut få till en bra flaska. Sen var jag även med i flaskstaffetten också som vi kom 1:a i och som slutligen gjorde att vi vann hela tävlingen! Så den fina pokalen gick till Elektro även i år och vi i häfvlaget firades med att få dricka ur pokalen som var fylld till bredden med häfvöhl (3,5:or alltså). Det var riktigt kul.
Så nu har jag lyckats få ett andra diplom... får ta och fixa en ram till det också. Men så länge så står det så fint brevid mitt förra diplom, som var det första.

I onsdags i veckan som gått hade TGE sitt andra arr, vilket var Våffelkväll i Kajsabaren! Oj, vad det var lyckat!
Vi sålde ungefär 300 våfflor! Gissa om det var våfflor på löpande band. Vi hade skramlat ihop våffeljärn från här och där, så vi hade igång 3 dubbla järn och 3 enkla järn samtidigt. Vi hade även utlyst en tävling om vem som kunde äta flest våfflor under dagen/kvällen. Det var inte så många som tog det helt på allvar, men några stackare kämpade tappert. Några få tog sig upp till 9-10 stycken våfflor, men vinnaren (Tomas) lyckades att trycka i sig hela 13 stycken! Det värsta är att han kunde nog klämt i sig några till om det hade krävts... men det var inte lika roligt utan någon utmanare. Så det blev helt klart den symboliska summan 13. Han har nu diplomerats som "Årets Våffelätare" av oss i TGE.

Slutligen så måste jag ju berätta att jag nu äntligen har bokat in att hälsa på Annika i Eskilstuna! Det har bara tagit drygt 2,5 år... men den som väntar på något gott, väntar alltid för länge! Jag bokade biljetterna för en stund sedan. Så jag åker upp på fredag och sen hem igen på måndag. Det ska blir riktigt kul.
Jag har ju påsklov veckan efter den som börjar nu och efter det är det ohmtentavecka. Så påsklovet känns bara som en startstrecka inför ohmtentaveckan. Passar ju bra att fördriva tiden på tåget med att tentaplugga lite då.

Näe, nu ska jag gå och lägga mig. Ny vecka i morgon och den blir inte rolig. Jag har en labb imorgon som det är förberedelseuppgifter som ska vara gjorda till, sen en inlämningsuppgift i Elteknik som ska vara inne på torsdag kl.13 och en inlämningsuppgift i Reglerteknik som ska vara inne fredag kl.17. Utöver det ska man jobba med kandidatarbetet också... :(

Näe, godnatt!