Första advent

Jahapp... då var det dags igen. Julen närmar sig med språngsteg! Man hinner ju aldrig med att njuta av julstämningen innan den är över. Som tur är så har vi på Chalmers förskjutit en del sådana tillfällen något, eftersom vi har tentaveckan när det är som mest aktivit i julstöket.

Därför har det redan avverkats Lussegasque (14 nov) eftersom vi firar Lucia den 13 november istället. Det är även från den dag då Adolphson & Falks underbara "Mer jul" spelas oavbrutet i vår föreningskorridor, till mångas glädje och säkerligen många andras förtret. Men mysigt är det... och trots allt så tröttnar jag aldrig på den. Vi har haft glögg och pepparkakstest som aspningsaktivitet i Elektra och efter sektionsmötet då alla nyinval till föreningarna skett så ordnade årets lekmannarevisor Tomas med lekarna kring granen. Klassikerna "Små ankorna" och "Raketen" var givetvis med.

I morgon är det julpysselkväll med TGE i Kajsabaren... julstök och julpyssel och pynta granen...etc. Mysigt. Tur att jag hinner gå dit en liten stund, för senare är det dags för näst sista buggkurstillfället på DIGG.

I dag är det alltså första advent... återigen är det dags att plocka fram adventstakarna och ta fram sina elektroingenjörska kunskaper när det är dags att leta efter vilka lampor det är som är trasiga och vilken sort det var man skulle ha nu igen... Lika kul varje år! Lite glögg och pepparkakor hör väl dagen till också.

Igår var det danstävling i stan, Donnumstegen! Jag och Uffe var där och tittade lite... inspirerande! Haha... det var jättekul att titta på alla stilar. Vi hejade på Linus och Risse som tävlade i BVD-klassen och båda tog sig till finalomgången, men vi var inte kvar så länge, så jag vet inte hur det gick till slut. Sen måste jag ju säga att BoogieWoogie'n lockade ännu mer nu! Har sett det på tävlingar i TVn innan. Kul att få ha karaktärer i dansen också och få ha tidsenliga kläder till rock'n roll musiken. Grymt kul att se dem showa loss på dansgolvet! Sen hittade jag dansskor av en slump på rea... så nu är jag stolt ägare av ett par riktiga dansskor! Så nu är man en äkta dansnörd! =)

Ikväll är det fridans på DIGG och då måste ju de nya skorna dansas in och testas! =) Nu är det snart slut på kurserna... imorgon är det nästsista gången, nästa söndag är det julavslutning och sen måndagen efter det är det sista kurstillfället i steg3-kursen...dvs. sista kursen i ordningen. Hjälp... då har man ju gjort allt! Näe, näe... jag ska minsann gå om de tre fortsättningskurserna under våren. Kanske ska passa på att ta de som innehåller fem kurstillfällen... man kan ju ha missat någon rolig tur. =) Sen får vi väl se vad man ska hitta på... dags att prova något nytt kanske? Fast jag tycker ju fortfarande det är så himla roligt med buggen... vill inte röra till det med en massa annat konstigt än. Vi får helt enkelt se vad som händer. Men först... ska vi fridansa ikväll och kurs imorgon!

Bugga lungt! =)

Dans, dans, dans!

Nu har det varit en riktigt intensiv helg! Dans både fredag och lördag i Scandinavium. Gud vad kul det var! Vi tyckte det var mycket folk på fredagen men ändå gott om plats på dansgolvet. Lördagen small det till och det kändes nästan som att det var dubblet så mycket folk där. Men... det fanns fortfarande en liten plats avsedd åt oss på dansgolvet.

Eftersom jag hört så mycket om att det skulle vara trångt och att man inte skulle hitta varandra om man kom ifrån varandra, så tycker jag att det inte stämde. Bara man hade ett riktmärke att gå till och höll sig där så skulle man lätt kunna hitta varandra igen och lika trångt på dansgolvet som på Polketten nångång  när det var som värst i sommras var det inte heller. Visst hände det att man fick sig en liten knuff här och där ibland, men det fanns ju fortfarande ytor man kunde hitta som var mer öppna.

Det blev väl lite mer kaos under lördagen när Arvingarna och framför allt när Barbados tillsammans med Magnus Carlsson spelade. Tror att det var ett par tusen som bara stod och tittade på dem då, vilket gjorde att det tjockade till sig lite på dansgolvet när man var i den änden... bara att dansa vidare så man kom bort till andra änden igen. =)

Bert Karlsson dök upp mitt i allihopa också... det var kul. Han tyckte att Mix Megapålz (som var där och gästspelade) skulle gå raka vägen in i Dansbandskampen och uppmanade publiken att maila in och tycka så. "Det är ni som kan påverka!" Under Fernandoz andra spelningsheat fick de med Bert upp på scenen i klädd Gitz' rosa fluffiga cowboyhatt och de försökte övertala honom till att sjunga låten "Nej, så tjock du har blitt", men han vägrade att ens sjunga med... tihi.

Många bekanta ansikten man träffade på både under fredagen och lördagen. Mest var det väl folk man sett på Polketten, Möllans och Casinot... den gamla vanliga dansklicken helt enkelt. Men även den del DIGGare hade hittat dit, några på fredagen och andra på lördagen.

Eftersom jag inte ville ha med en massa värdesaker så tog jag inte ens med mig mobilen, så det blev tyvärr inga kort som jag kan visa upp. Det var trots allt mäktigt att sitta långt upp på läktaren och titta ner på dansgolvet och baren med lite bord som täckte hela rinken där det myllrade av folk över allt. Många människor var det. Jag är väldigt nyfiken på hur många det var. Om det kom upp i 10000 på lördagen??!

Jaa, det var en helg att minnas. Man måste hålla med om att Magnus Carlsson är en klass för sig när det gäller sångare i Barbados... men denna Magnus-hysterin förstår jag mig inte på! ;) Då hejar jag hellre på Henrik i Scotts när det gäller Dansbandskampen!

Aldrig mer mikrodatorer...!

Idag fick jag äntligen godkänt på GUkursen som jag läst extra nu i höst.
Så nu får CSN ta och skynda sig med pengarna!

Tack alla som kanske har hållt en tumme eller två... det har hjälpt!
När utbetalningen kommer ska jag köpa grabbarna var sin öl
som tack för hjälpen med att klara kursen i stort sett enbart med deras hjälp.

Hoppas bara att läraren och administratören lägger upp det i Ladok snart...
...och att CSN rappar på lite.

Men nu ska jag sova skönt, inga mer ångestdrömmar om konstiga GUkurser
 som man måste förlita sig på andras kunskaper.

Godnatt!

Ps. Det var var nog en av de knasigaste kurser jag läst.
Kan nog lägga till den läraren som kandidat på min lista
över mest meningslösa lärare genom tiderna...

Hat-kärlek...

Oj, oj, oj... det är mycket nu! Eller rättare sagt, så är det faktiskt lite lugnare nu... för stunden i alla fall. Det har varit så sjukt mycket att göra och nu är man plötsligt lite mindre upptagen och fri att blogga. MEN... vart ska man börja? Jag har ju haft så mycket som jag tänkt att det ska jag blogga om sen. Men nu när man har lite tid för det så kommer man ju inte ihåg allt och dessutom skulle det ju ändå generera ett sådant där mastodontinlägg... och det orkar ni inte läsa.

Så kort sammanfattning av vad jag pysslat med: sova, äta, plugga, äta, plugga, äta, dansa, plugga, sova... etc

Sen skulle jag vilja vädja till alla att hålla en tumme för mig... jag behöver lite flyt nu. Jag tycker det har varit lite väl mycket motgång här länge nog nu. Jag hoppas på att HCI-tentan ska vara godkänd, att vi (läs grabbarna i gruppen som har koll) får ordning på de uppgifterna som är kvar att lösa och som ska redovisas på tisdagkväll, samt att CSN tycker om mitt brev som jag skickade in för ett par veckor sedan. Om något av dessa tre skulle uppfyllas, så skulle mitt liv bli så mycket enklare igen! Så snälla!!! Håll en tumme för mig... jag behöver det nu!

Jag har ett jobb som jag har sådana hat-kärleks-känslor för! Ja, jag pratar om reklamutdelningen! Haha... det är ett underbart jobb där man får jobba i sin egen takt och man är ute och rör på sig... härligt. Men... sen är det ju det där med att man nästan är lite rädd varje gång man stoppar något i någons brevinkast. Det värsta är när man har utdelning av lokaltidningen som ska i allas brevinkast, även de med "Reklam, nej tack".

Förra veckan var ett sådant tillfälle. Då hatade jag verkligen mitt jobb. =) Dels så var det så mycket så att jag fick ta det i två omgångar på min lilla ölkärra. Sen så var det också att det som jag fasar för hände... Man slänger in en lokaltidning i ett inkast, vrider sig till nästa dörr och puttar in vad de ska ha... och då öppnar sig den första dörren och ut tittar en sur tjej som står och pratar i telefon. - "Det står faktiskt Ingen reklam på dörren!!!" -"Jo, men det här är lokaltidningen, den räknas som samhällsinformation...!" Fräsande avbryter hon mig med: -"Ja, men jag vill inte ha nåt!". Bara till att slänga på servicemindsleendet och säga: -"Du slipper!" och ta emot tidningen igen.

Men jag måste ju berätta också att det faktiskt har kommit folk och frågat om de inte kan få en reklambunt... ??! Haha... en gång var det en dam som stod utanför en portuppgång och väntade. Men det andra tillfället så var det en herre som hoppade ut från lägenheten och ropade efter mig när jag var halvvägs ner för trappan. Hehe...ja, man slutar aldrig förvånas. Det kanske faktiskt finns de som ringer och klagar när de inte har fått sin veckovisa reklambunt... ! =)

Näe, nu ska jag inte ödsla mer av denna underbart soliga och vackra höstdag. Jag ska ut på min reklamrunda och sen funderas det på att dra till skolan och låna kameran, för att sen gå ut och försöka fånga dagen och föreviga den.

Ha det så underbart!