Inga ord i hela världen!Det finns inga som helst ord som jag kan hitta nu som passar för att uttrycka sig.


Jag låter GT/Expressen får berätta det istället:

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2192664/josefin-blev-bara-27-ar-dog-i-bilkrock

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2191432/maken-sag-sin-familj-dodskraschaMina tankar går till "Lilleman" och hans två små barn...


Oktober 2010... lägges snart till handlingarna

Ny läsperiod och nya tag. Jag har precis börjat på en ny kurs som verkar ganska rolig: Cryptography.

Så här säger Wikipedia om det:
Inom kryptologin studerar man kryptografi (metoder för att förvanska meddelanden så att obehöriga inte kan läsa dem) och kryptoanalys (metoder för att forcera sådana meddelanden). I modern tid låter man även metoder för autenticering vara en del av kryptologin då dessa använder liknande metoder och har liknande syften som kryptologin i övrigt.

Så det är helt enkelt lite av en pysselkurs. Eller ja, pyssel och pyssel, men lite knep & knåp fast med metodiska och vetenskapliga tillvägagångssätt. Det är ju inte riktigt som att rita "från-prick-till-prick-bilder", fast nästan. :P

Det är i alla fall inte alla kurser som man gladeligen sätter sig och läser i boken innan nästa föreläsning och sätter sig med uppgifterna långt i förväg. Ska bli spännande att se om det fortsätter att vara lika kul hela läsperioden.

Appråpå pyssel... jag har fått sånt himla sug efter att sticka. En tjej i skolan kom och visade sina vantar och sa att hon hade stickat dem. "Sådana här får du sticka, Maggan. Det tar bara en dag per vante!" "Yeah right", svarade jag. "Inte med så mycket färger och pill. Så avancerat kan jag inte." "Men det är ju bara ett garn som är färgat så att det blir mönster och färgskiftningar när man stickar det. Och ett nystan räcker till ett par vantar och det kostar inte mer än 30 kr."

Där gjorde hon nåt ovetandes, hon tryckte på rätt knappar för att trigga mig... Bara ett nystan blir ju inte så dyrt. Stickor kan jag säkert låna av mamma. Så nu kan jag ju säga att jag har helt snöat in mig på att börja sticka både vantar och mössa i det garnet. Dropps Fabel, är det för den som är intresserad och det finns i jättemånga fina färgkombinationer.
http://www.garnstudio.com/lang/se/visgarn.php?garn=Fabel


(Klicka på bilderna för att få dem större.)

Eftersom jag hade tänkt att det skulle passa både till min vanliga vinterjacka och till min duffel/(halvlånga)kappa så tror jag att det lutar åt mixfärgen svart-grå-natur som färg. Annars blir det nog mixfärgen som kallas ljung.

Jag tänkte att jag skulle försöka komma iväg idag och köpa två nystan, det ska ju räcka en bit på vägen. Men så har jag bokat in tvättid 12-16, så jag får väl se om det kan bli klart lite tidigare.

Annars så sitter jag mest och väntar på en massa besked... tentaresultat och anslag om sökta stipendier. Ett stipendieanslag borde komma upp vilken dag som helst. Sen har jag sökt ytterligare två, det en är jag nog inte behörighet och det andra kommer nog inte anslag om förräns i december.

Tentaresultatet kan dröja ytterligare två veckor. Och jag är mycket spänd på hur han har rättat där. Jag vet att jag har gjort slarvfel på ett tal och tänkt lite fel och därmed gjort uppgiften svårare för mig. Det hänger och dinglar på godkäntstrecket hur som och jag vet ju att jag egentligen kan det. Så det är lite surt om det väger åt fel håll. Om man ska tänka lite positivt så bör det inte vara så svårt att komma ihåg allt till omtentan i januari och dessutom behöver jag ju bara skriva tentadelen för halva kursen, eftersom jag klarat den andra halvan. Skönt det i alla fall. Håll tummarna för att jag har klarat den, det skulle vara ännu skönare att slippa tenta den där jäkla kursen fler gånger nu. Jag tycker att jag har kämpat länge nog med den nu och jag kunde det faktiskt den här gången.

Näe, usch och fy vilken dyster månad det här har varit. Visst jag kan inte klaga, jag har haft det fantasktiskt superbra jämfört med många andra. Översvämningar av förgiftat vatten och översvämingar efter jordskalv, kolerasmittspridning pga dåliga förhållande efter jordskalv... osv. Som att det inte vore nog av allt hemskt som händer runt omkring i världen, så har det även drabbat många i min närhet.

En vän miste sin bror för några dagar sedan och en barndomskamrats lillebror miste sin fru i en hemsk trafikolycka härommorgonen. Tur i oturen var att de två små barnen, som satt fastspända i barnstolar bak i bilen, klarade oskadda. Men fy vad hemskt att komma bland de första till olycksplatsen av familjs bilolycka. Samma barndomskamrats och tillika lillebroderns pappa ligger dessutom på centrala intensivvårdsavdelningen och kämpar för sitt liv i en ovanlig sjukdom där tillståndet har förvärrats drasiskt nu i det senaste. Vad ska man säga? Jag kan inte annat än beklaga sorgen och skicka mina varmaste och stärkande tankar till alla drabbade och anhöriga.

Nu får det vara nog på eländet, om några dagar så lägger vi oktober 2010 till handlingarna och börjar en ny månad och hoppas på att den ska vara lite bättre och snällare mot oss!

Citat från Mark Levengoods "Hjärtat får inga rynkor"

Appråpå pinsamma situationer där man gör bort sig
bör veta när man ska lägga av för att minimera skadan.

Marks mamma ger honom följande "ordspråk från Finland":

"Om du har ett paraply uppstucket i rumpan... öppna inte!"

Hahahahaha...
tänkvärt och minnesvärt!

Nya ord och nya uppleveleser.

Återigen har det övergått till tentavecka. Denna gång är min tenta närmare slutet av veckan, så paniken har inte  infunnit sig på allvar riktigt än.

Jag konstaterade häromdagen att man kan vara smart på olika sätt. Att bara säga att någon är smart så tänker man ju direkt på att någon är klok, vis och eller närmast ett geni. Men så finns det ju även uttrycket att vara "street smart", då handlar det ju mer om att klä sig snyggt eller se snygg ut. Men det som jag ville beskriva med ordet smart var kanske närmare åt händig, finurlig, uppfinningsrik... eller kanske till och med lite ingenjörsmässig fast med enkla lösningar eller medel... "Home smart" bestämde jag mig för att vara ett passande ord. Så det tänker jag börja anamma. Finns det inga bra ord, så skapar man dem själv.

Det samma hände för några veckor sedan när Tomas ville ha ett bra ord för att i verbform kunna säga att man går och dricker kaffe tillsammans. Fika kom genast på tal, men jag höll med Tomas där. Att fika är med ett koncept i helhet där det gärna inmundigas någon macka eller något bakverk till kaffet. "Att kaffa" blev till slut allmänt accepterat i sällskapet och nu används det ganska så flitigt. Om inte annat av Tomas själv som behövde detta uttryck från början. Och kaffa det gör han! ;)

Ljudböcker gratis och lagligt??! Man sätter sig vid datorn och surfar in på elib.se. Där väljer man sitt bibliotek och matar in sitt bibliotekskort, sen kan man välja bland lite olika titlar för att sedan streama hem en ljudbok under 28 dagar. Grymt bra! Ibland kan det vara skönt att bara lyssna på att någon läser för en. Men det gäller att hitta dem med uppläsare som motsvarar ens egna förväntningar. Det kan bli väldigt fel om uppläsaren läser mycket mer sakta än vad man själv skulle gjort eller förställer rösten till löjliga röster som man inte kan para ihop med den egna föreställningen av den litterära figuren.

Säkra kort är oftast svenska böcker där författaren själv läser upp sitt verk. Humoristiska böcker  eller böcker med många små berättelser är också ett bra alternativ, där behöver man sällan bilda sig en uppfattning om personer och miljö. Just nu lyssnar jag till Mark Levengood som som läser sin egen bok "Hjärtat får inga rynkor", som är lite lagom smårolig och lagom ansträngande att lyssna till när man samtidigt pluggar matte.

Utöver den så lyssnar jag till en bok som jag egentligen fick nys om i bokaffären här i Mölndal då expediten tipsade en annan kund om denna, då kunden letade efter en liten lagom gå-bort-present. Efter det så läste jag på bokens baksida och tänkte att den här måste jag ju läsa... men så har det inte fallit sig så att jag lyckats beställa hem den trots allt. I fredags var jag så trött när jag kom hem så att jag bestämde mig för att gå och lägga mig redan innan klockan slagit 22.00. Då kände jag att det var för jobbigt att läsa, men ville ändå ha något som rensade dagens mattetänkande från hjärnan. En ljudbok blir bra, tänkte jag och surfade in på eLib och hittade där boken bland de populäraste. "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Den var precis som jag förväntat mig väldigt charmig och rolig. Har inte lyssnat färdigt den än, men kan rekommendera den varmt.