Vill backa tiden...

Ett påsklov ytterligare lagd till historien. Började kasst med att bli sjuk, var nästan bra... ut och shoppa med mamsingen... något som jag skulle få ångra. För förkylningen tog 2-1 till Maggan och slog tillbaka denna gång ännu mer. Så omtentapluggandet gick sådär, vilket resulterade i att det bara blev en tenta skriven och den var ingen rolig historia.

Men en historia som är rolig... är en magisk kväll i lördags. Det var nämligen TGE-omsits, med temat Rockabilly! Eftersom det var så få anmälda så samlades alla "tanterna" (The Golden E-ladies) hemma hos mig på lite förkör och fix-fix. Hårspraysdimman låg tät i lägenheten och fnissiga små fina flickor tog sig slutligen iväg till Vasaplatsen där vi skulle mötas upp.

Påsar med fiffiga tillbehör till kvällen delades ut. Pucko (kanske inte riktigt helt originalversion), Jenka-tuggummi, tatoo, cherry- & polkagrisgodisar och ett par jättefina popcorn-örhängen och allt detta i fina lila påsar. Vidare bar det av hem till Emma där vi blev mottagna med skumpa och gruppfoto i solskenet.

Väl inne blev vi sysselsatta med att göra egna fluff-tärningar... självklart i lila med gula prickar. Vissa valde limtaktiken och andra valde sytaktiken... så kul att få pyssla lite. Vi satt där med klister över hela fingrarna, ett och annat felstygn och tungorna i rätt mun med leenden som gick från ena örat till det andra.


Mycket god mat, gott vin, rockabillymusik, "gissa-vem-jag-är"-lekar och massa mer därtill, men framför allt väldigt trevligt sällskap så hade vi en riktigt, riktigt trevlig kväll. Under kvällen byttes det även frisyr på mig. Emma var så sugen på att göra "victorian curls" och jag är grymt nöjd över resultat.

Vid tolvslaget ringde vi upp och sjöng vackert för en skolkompis som fyllde år. Strax därefter började det klia lite i benen... klart vi skulle ut på stan och visa upp hur snygga vi var. Så de flesta av oss begav oss iväg till Ritz och hängde där tills de stängde. Några av grabbarna från skolan kom också dit och mötte upp oss.


Jag hade lite problem med min kjol som gärna ville flyga upp av vinden i tid och framför allt otid. Speciellt vid ett tillfälle när vi klev av spårvagnen och jag upptäcker att vinden får tag i kjolen och blåser upp fram... jag parerar snyggt och täcker ner den fram... tillföljd av att den blåser upp bak istället...haha, säkert en vacker syn. =)

Alla är vi eninga om att temat var riktigt kul och att vi kommer säkert ta upp det vid senare tillfälle igen...  Jag hade gärna kombinerat detta med dans.. men det är väl för mycket begärt. Det är kul att bara få spöka ut sig lite i alla fall.

Försökte behålla min frisyr till söndagen, men lockarna baktill var svårt att behålla snygga. Däremot så funkade luggen fortfarande och jag lyckades borsta till resten lite försiktigt och göra min vanliga dansfrisyr av det (vrängd tofs). Det funkade riktigt bra, så jag på med scarf och kofta igen, dock valde jag jeans istället för kjolen... för det skulle bäras av till avslutningsdans (fridans) på dansklubben.


Lite nervös och obekväm kände jag mig först när jag kom dit, eftersom alla redan hade börjat dansa när jag kom dit. Ställde mig lite försiktigt i ett hörn och kolla vilka herrar som var där... kanske var det någon som jag kunde med att bjuda upp så där direkt. Många långa blickar över min annorlunda frisyr och outfit fick jag... hjälp! Det var ju bara jag där som inte var bland de äldre. Två lite yngre tjejer var dock där, men de var inga jag kände. Men det dröjde inte länge förräns flera av min goa gubbar kom och bjöd upp. Och nervösitet släppte snabbt... dessutom fick jag fler och fler kommentarer och leenden. Men den absolut bästa kommentaren var när jag dansade med "lilla-farbrorn", som jag vågade mig på att bjuda upp. "Åh, vilken fin frisyr du har!" "Ja, jag var på 50-talsfest med rockabilly igår och passade på att behålla den tills idag..." Vi dansade vidare... "Hade ni 50-tals musik och kläder då också?" "Ja, kläder...prickiga kjolar och sånt. Musik också..men ingen dans, det var bara tjejer..." "...jag blir alldeles nostaligisk nu, man minns ju själv hur det var... ja, det är nästan så jag blir lite kär på nytt!"

Man kan inte annat än bara tycka så mycket om dessa underbara "gubbar" =)

Kommentarer
Postat av: Annikan

"lilla farbrorn"han är ju för söt :), hihi

Synd att jag sov när ni var ute på stan och härjade hade viljat se er ju :).Hoppasdu får kul på Casinot.

Kram!

Postat av: Kirsi

Verkligen himla snygg frisyr!!!

2009-04-27 @ 09:49:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback