Töntig? Ragga?...har börjat nybörjarkurs i bugg!

image20

Buggkurs alltså...! Kan det låta mer patetiskt??!
Singeltjej på snart 35 år, som drar med sig sin tjejkompis på nybörjarkurs i bugg med ursäkten att man behöver röra lite på sig. Både töntvarning och raggvarning, för det väl bara gamlingar som buggar eller så är man där för att ragga. Det verkar vara den allmäna uppfattningen och jag ska erkänna att det var inte helt utan fördommar som man gick dit första gången.

Men sanningen att säga, så ångrar jag inte en sekund att vi gjorde det. I måndags var det 5:e gången av 8 och man börjar redan leta efter anslag för fortsättningskurserna till hösten.

Vad är det då som gör att det är så roligt?
Jo, det har ju verkligen allt! Att lära sig något nytt, träffa en rolig mix av andra människor, spänning o drammatik, ett stort leende och nära till skratt, motion utan att tänka på det, att få glömma allt det vardagliga och koncentrera sig på nåt helt annat en stund. Tycker man om att lära känna nya människor och analysera folks beteenden.... så tar samtalsämnet aldrig slut. Mellan kurstillfällena diskutreras snyggingar, gulliga farbröder, taktkänsla eller ej, bitcha danslärare, omöjliga danspartners, när man lyckas med nåt som man egentligen inte kan, sura damer, stegen i olika turer, hopplösa fall... ja, det kan fortsättas i det oändliga. Och eftersom man sällan frår veta eller kommer ihåg namnen på kursmedlemarna, så tas det enkelt till smeknamn som Studsgubben, Han-från-kommunen, Han-som-brukar-ha-svart, Snyggingen, Systern, Lilla-Farbrorn, Hon-med-knät, Plåstret, Han-med-hon och Hon-med-han... =D

Det är väl inte helt utan anledning till att fördommarna finns, för visst är det en hög medelålder, töntiga låtar och folk som verkar vara där för att ragga. Men fördelarna väger över så mycket att man inte bryr sig. För visst är det kul att kunna dans något annat än att stå för sig själv på ett discogolv. Och vad finns det för alternativ? Visst finns det hippare danser som salsa, linedance, wienervals eller argentinsk tango... men hur stor är chansen att man träffar på nån att dansa med på uteställena?? Bugg går att dansa till det mesta, grundsteg och några enkla turer har de flesta lärt sig i grundskolan eller är väldigt lätt att lära sig och det är trevligt att dansa med en partner!

Varför är det oftast tjejer som vill dansa bugg? Killar lyssna inte på töntvarningen och släpp taget om prestigen och börja bugga! Det är roligt, jag lovar! Ser ju bara på killarna som mer eller mindre har blivit ditsläpade på vår kurs, som nu har erkänt att det faktiskt var mycket roligare än de trodde det skulle vara.

Hälsningar från en bugg-biten.... i väntan på nästa buggtillfälle =)

Kommentarer
Postat av: Annika

Hihi, det är ju hur kul som helst! Saknade Lilla-Fabron. Det var säkert därför allt gick lite halvdant. Fick aldrig hans det-går-bra-blick ju. Måste varit därför. Längtar tills nästa söndag!

Kram från bugg-tönten ;)

Postat av: 99

Med "Det är väl inte helt utan anledning till att fördomarna finns" menar du att du egentligen är där för att ragga?
Sen vill jag definitivt förneka att killar inte tycker om att bugga. Vi har bara en naturlig fallenhet för det och behöver inte gå på kurs. :)
Hoppas det går bra med SoS-plugget

2008-03-20 @ 16:51:22
Postat av: Maggan

Hahaha... den där naturliga fallenheten, den känner man igen! =D

Det är den som får oss tjejer att närmare bekanta oss med rummets alla väggar... i höghastighetsfart! Eller näst intill vrider både armar och ben ur led på oss. För att inte tala om när den naturliga fallenheten (inte allt för sällan) drabbas av brist på fantasifullhet och under tiden tycker att det är en jättebra idé att låta damen snurra ett par extra turer så länge...! Och sen ska det väl naturligtvis skyllas på att det är ni som för och att vi inte följer.. =)

Ragga...näe, skulle jag väl aldrig! Men flirta lite får man väl... ;)

2008-03-25 @ 13:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback