Ett år äldre...igen!

Då har man fyllt år en gång till. Födelsedagen firades mesta dels ute i Härryda hos föräldrarna. Blev ompysslad och firad med tårta. På kvällen åkte jag hem till Högsbo igen.

 Nu börjar man känna att man faktiskt har jullov och är ledig. Skönt att allt stress över skolan och julen har börjat lägga sig. Fick ett ryck igår när jag kom hem och började röja ur kylskåpet från gamla saker som skulle slängas och plocka bort saker som låg där de inte skulle i hela lägenheten. Jag är långt ifrån klar, men det är skönt att kunna göra lite när man känner för det.

Har tvättat idag också. I tvättstugan träffade jag på grannen som hade tvättiden innan. Hon var jättetrevlig och vi pratade lite. Det roliga var att hon trodde att jag var nyinflyttad för hon hade inte sett mig tidigare. När jag sa att jag hade bott här i sju år (...men när jag räknar efter så är det nog åtta år!) blev vi fulla i skratt, för hon hade bott här i trettio år! Så det kan va, att man inte sprungit på varandra tidigare trots att man bor i samma hus! Nu är det ju i och för sig väldigt många lägenheter i vårat hus, 33 stycken tror jag att det är. Men man borde ju i alla fall känna igen de som har bott här minst lika länge.

Nu ska jag ta och slappa med en film och gotta till det med chips.

Mellandagsrea!

Då har det gått och blivit Annandagen och årets mellandagsrea har dragit igång. Vi startade dagen hemmifrån strax efter 7.00 och åkte till Kållered för att vara där när Elgiganten öppnade. Mamma hade hittat en billig bärbar dator som hon kunde tänka sig. Köade i kylan en kvart för att få komma in...och jodå, den fanns kvar...och en hel del annat.

Först hittade jag en liten HP kombiskrivare för 399:-... sen när jag upptäckte att usb-kabeln som inte följde med nästan var lika dyr som skrivaren (249:-) så la jag snällt tillbaka den och struntade i det. Pappa bestämde sig i all hast att han i alla fall skulle ha den skrivaren som han hade sett ut tidigare men inte tänkt köpa nu. Ut ur affären och upptäcker att nu har ju även OnOff vaknat... vi smiter in och tittar...och där var den billiga skrivaren för flera hundra kronor mer...men usb-kabeln var lite billigare....tills mamma säger..."Är det en sån här kabel ni ska ha??? Den kostar bara 59:-". Då började räkneverket att ticka... då tjänade man ju si och så mycket...

Japp sagt och gjort...vi åkte tillbaka till Elgiganten och köpte den billiga skrivaren...så det slutade på 450kr för Allt-i-ett-skrivare samt usbkabel. Fynd!!!

Så nu ska jag hem och fixa till mitt lilla hemmakontor. I julklapp fick jag ett trådlöstnätverkskit, med router och usbadapter till så att jag kan ha ett trådlöst nätverk hemma också. Så då är det bara att koppla in routern till kabelmodemet och usbadaptern till den stationära datorn och kunna använda den som en sorts lagringsstation. Kalas!

Julen har varit lung och fridfull. Tomten hittade till Humlelyckan 4 även i år. Det har ätits god mat, förätits av Ris á la Malta, öppnats klappar, lekts med julklappspapper&snören (missarna), tittats på Kalle Anka & vänner, spelats julmusik, druckits glögg och julmust och mumsats godis. Precis som det ska vara på julen.

Snart är det också dags att fylla år igen... inte så värst många timmar kvar.
Idag är det exakt 25 år sedan min faster Grethe gifte sig med Hans-Jörn. Grattis på silverbröllopsdagen! Trots att jag fått det berättat för mig många gånger så har jag några vaga minnen från att mitt i bröllopsfirandet så vid tolvslaget så hurrade de för mig som fyllde 8 år på den nypåbörjade dagen.


Julafton!!

julkatt

GOD JUL på er allihopa!

Nu är det äntligen julafton och jag har haft jullov i 33 timmar!
Igår var jag nere på stan och nästan storknade bland allt folk. Men det var nog lite mindre folk än vad det har varit tidigare och än jag trodde att det skulle vara. Jag fick i alla fall tag i det jag ville ha tag i, som kan vara nog så svårt så snart in på julen.

Nu ska jag snart packa ihop mina saker och åka ut till mor och far i Härryda.
Ska hinna ner till Ica och köpa lite gott till missarna som jag glömde igår. Får ju passa på att fjäska med dem när jag är hemma. Det är ju inte så ofta.

Så nu ska jag smita och börja packa... ha en riktigt god jul på er!

Ytterligare en dags pluggande!

Idag var det segt att ta sig upp och motivera sig att sätta sig och plugga.

Tentan jag skrev igår, gick väl sådär... chansade en del och om jag har någorlunda rätt på mina chansningar och snäll rättning så kanske det kan ha gått, men det är inget som jag hoppas på.
Försöker satsa lite mer på min nästa tenta i stället... men idag har det gått trögt. Inte varit lika motiverad och försökt mig på en gäng jobbiga tal som inte gjort saken bättre. Kom inte iväg till skolan förän sent åt började med att äta frukost/lunch och läsa nyutkomna numret av vår sektionstidning, Elektra.

Nu har vi suttit ett gäng timmar i alla fall och jag anser mig vara värd att spela en omgång Betapet innan det är dags att åka hem. I kväll ska jag komma i säng i hygglig tid och åka ner till skolan tidigt imorgon.

Inte långt kvar till jullov nu...

Usch, tenta imorgon!

Här händer inte så mycket mer än att ångesten griper ett allt hårdare tag i en. I morgon är det dags för tenta nummer ett för den här perioden. Ämnet är Sustainable Future Engeries... det kommer inte gå så himla bra tror jag. Har räknat och läst alldeles för lite... Ett flummigt ämne fullproppat med en massa begrepp som man inte har koll på.

På fredag är det äntligen dags för sista tentan, Signaler & System. Den ser jag i alla fall lite framemot. Den är ganska rolig när man väl förstår hur man ska lösa uppgifterna. Det är inte helt omöjligt att plugga sig till det sista för att kanske klara tentan. Bara man får sitta med det ett par dagar till och räkna. Hade varit skönt att slippa behöva ta tid och plugga till den första tentan och bara koncentrera sig på den andra.

Vi lämnade in vår labbrapport idag, så nu är den ur världen också. Skönt. Den borde vara godkänd och i så fall cashar man in 1,5 labbpoäng. Alltid något.

Snart är det sista dagen i skolan också... vi ska ha CMP (Clear-memory-pub)  i Kajsabaren på fredag. Ska bli skönt att bara koppla av och bara se fram emot jullovet, vilket känns välbehövligt.


Men nu ska jag försöka plugga lite till på det här...


Nu är det bara tentorna kvar...

Igår hade vi sista föreläsningen, så nu är det bara att sätta igång och tentaplugga. Vi har i och för sig ett konstruktionsprojekt som ska lämnas in på måndag också. Men vi har i stort sett gjort klart den. Eventuellt vissa finjusteringar, men inget som är värre än att man kan göra dem under måndagen. Så det är skönt att inte behöva tänka på den nu.

Hela eftermiddagen satt jag och försökte plugga i Linsen. Sen var det sista SI´n för Matte D innan jul. Ett sista tillfälle är planerat i omtentaveckan. Det gick ju riktigt bra... lite hård plugg så kanske man kan fixa den här nu. Man har ju haft en del hjälp av att Elfältskursen som gick förra perioden. Jag hade ju tänkt att fixa Matte C också... men vet inte hur det kommer att gå. Får göra ett försök i alla fall.

Det blev lite Betapet igår kväll också. Först blev jag utklassad av Göran så min stolta rating på över 900 fick sig en törn och rasade ner. Sen utklassade jag honom i nästa match och fick tillbaka lite men det räckte inte upp till 900. 1-1, vi brukar vara väldigt jämna. Men igår var det helt otroligt konstiga spel. Jag kunde ju inte sluta där så jag körde en match till mot godtycklig motspelare och vann...så nu är jag tillbaka över 900-strecket... yippie!

Näe, nu får jag sluta tentaflyckta... sitter i Linsen och har plockat fram alla böcker så det är bara att sätta igång. Har precis käkat några mackor så det är inte dags för lunch än.

Lucia och nu rusar tentorna emot en!

Jahapp, då är det åter igen Lucia. Såg på klockan att det var ju en bit över midnatt så det har gått och blivit den 13:e. Vilket i sin tur påminner en snabbt om att det snart är dags för tentor igen. Sista läsveckan har tagit sin början och de sista lektionerna följer tätt efter varandra nu. I Signaler & System har vi inga fler lektioner, dock har vi ett konstruktionsprojekt som ska in senast nästa måndag. I Sustainable future energies verkar det som om det bara är två föreläsningar kvar. Med andra ord...hög tid att börja tentaplugga.

Idag var jag på bio med Göran. I och med mitt 3-abonnemang så kan man gå 2för1 på tisdagar, så vi gick och såg "Happy Feet" för halva priset. Åh, den var så gullig och grymt välgjord. Rekommenderas varmt om man gillar tecknade/animerade filmer. Jag var lite orolig för att den skulle vara för barnslig men det var den inte alls, trots att den var från 7 år. Grymt bra filmmusik... kan tänka mig att soundtracket är något som man bara måste ha.

I fredags fick vi till slut reda på resultatet av vårt kandidatarbetesval, så nu vet jag att jag kommer att får jobba med ett som har titeln "Benledningsmikrofon med Laser Doppler Vibrometer". Det ska bli kul och jag tror att det kommer bli kul att få jobba med Bo Håkansson som vi hade i MikroB-kursen. Vi är fyra av sex stycken som kommer från Elektro, men det är egentligen bara Samuel som jag känner... men det ska bli kul att få jobba med lite olika människor. En utmaning helt enkelt.

I lördags var det Festus Julkalas. Det var ju framflyttat i år eftersom vi slutar så sent och för att det inte skulle ligga på första tentalördagen. Jäkla fotbollsVM som ställde till allt i somras. Hade gärna slutat lite tidigare än att ha sista tentan 14-18 den 22:e. Men för att återgå till Julkalaset. Det var lite småkalas innan  (bland annat ölspel med att kasta tändsticksask uppe hos ETA), så det blev inte så lång tid som vi var på själva Julkalaset. Men man var ju tvungen att gå in och titta på nya Ekak och deras rockar! Det har ju blivit lite av en tradition nu. Och det är inte så lite stolt man är över sina nollor... Frisk har gått och blivit "Kalle Anka -07" och Cissi är numera Korrenspondenschef och lyssnar till "Glittriga Gullan" (Joakim von Ankas stora kärlek). De övriga tre medlemmar har fått sina alias som "Pärlan" (musen som trär nålen med hela armen i Askungen), "Gepetto" (Pinocchios skapare) och "Zipper" (flugan som är maskot till Piff&Puff´s Räddningspatrullen). Ja, det ska bli spännande att se vad detta Ekak kommer att hitta på under året. Det är ju inte vanligt att det är med nån tjej och nu är de två stycken.

Det blev en sen kväll och inte dags att åka hem förrän med sen morgonvagn, handla lite mat och sen hem och bara slöa. Sov väl lite till och från och tittade på tv hela dagen. Det hände inte mycket mer den dagen.

Sen vill jag också passa på att gratulera Göran som igår blev invald i CCC, Chalmers Cortège Committé. Vilken post det blir har han inte fått reda på än. Jag håller tummarna på att det kommer bli en rolig post som han kommer att trivas med. Det ska också bli spännande att få se vilket namn som han kommer att få dras med ett gäng år framöver, om inte för livet. Jag hoppas att det blir något som är klockrent , bra och som fastnar lätt. Tycker bara att det är synd att de ska ha så långa dagar och ha så mycket att göra så att man inte hinner träffa honom så mycket framöver. :(  Men det är ju inte såå väldans långt kvar till byggveckan och  Valborgsmässoafton. Då ska allt vara klappat och klart, så man kan ju förstå att det är en hel del att göra! All lycka till framöver!

I slutet av förra veckan så ringde de från Capax och ville att jag skulle jobba i mellandagarna...suck, skönt med extrapengar men inte så kul att jobba på sin födelsedag. Speciellt inte när man inte har hunnit vara ledig mer än de traditionella juldagarna. Jag har i alla fall lovat att jobba 28:e och 29:e. Får väl se hur jag ska göra med födelsedagen.

Sen är det ju dags för Nyårsafton efter det... undrar vad man ska hitta på i år. Det blir ju inte Hargshamn den här gången. Får väl se om det är några kvar i stan eller inte.

Jaja, nu ska jag inte tentaflykta längre. Det är läggdags för väldigt, väldigt länge sen. God natt!


Nu har jag uppdaterat med bild

Så där ja, nu hade de äntligen lagt ut bilderna från sektionsmötet. Så jag har klistrat in en bild med mig i den gröna klänningen...men det är inte en jättebra bild.

Den finns under "Då har man gått och blivit ordförande..."

En labb mindre!

Skönt... nu har man avklarat redovisningen av labb2 i Signaler & System.  Då är det bara konstruktionsuppgiften kvar för att få sina labbpoäng.

Det var så skönt att igår gå hem tidigt och hinna få tag i en påbörjad obokad tvättid. Jag hann tvätta en omgång, dvs. tre maskiner, men det hann ju inte riktigt att bli helt torrt så nu har jag tvätt på tork i hela lägenheten. Men det var det värt. Det var verkligen behov av att tvätta...och det fanns ingen passande tid förrän på lördageftermiddag.

Det var skönt att ha sovmorgon och inte börja förrän kl.10 i dag. Imorgon blir det räknestuga i miljön kl.10 och sen håltimma fram till räknestugan i SoS kl.15. 

Sitter i skolan och väntar på att Kajsabaren ska öppna... ska nog så till på en Greksallad idag (för ovanlighetens skull) och sen bara slappa lite...

Julpyssel

Oj, oj, oj...vilken rivstart på veckan. Första vecka på länge som vi inte har en enda föreläsning kl.8 och då bestäms det att vi ska träffas kl.8 på måndagen för att jobba ihop oss med labbuppgifterna :(
Och nu har de bestämt att vi ska träffas igen imorgon kl.8.... jag tycker faktiskt lite synd om mig... har varit i skolan hela helgen och börjar veckan med två heldagar...

I kväll var det dags för TGE´s årliga julpysselkväll... trevlig. Tyvärr var jag inte på sånt himla pysselhumör men det var trevligt att sitta och koppla av med annat en stund. Drack glögg och åt kola, knäck, pepparkakor och lussebulle som de andra hade gjort. Min prestation blev att hjälpa till lite med granen och göra ett flätat hjärta. Tror inte jag har gjort någon sån om jag inte har gjort det i låg/mellanstadiet... men det var ju på stenåldern.

Så nu sitter jag och slappar i soffan och väntar på att Göran ska basta klart och komma hem och utmana mig på några omgångar i Betapet... härligt att jag har dragit med mig nån mer ner i Betapet-träsket!!! ;)


1:a advent

Jaha, då har man i sista stund tagit fram adventsljustakarna och lyst upp fönstrerna i en mysig julstämning!

Kom hem för cirka en timme sen och skyndade mig att snabbpynta lite.
Dock har det inte blivit nån glögg idag. På vägen till skolan köpte jag lussekatter. Ica hade 3 för 10kr så det blev precis en till var av oss. Dessutom har jag mumsat både på julmust, clementiner och pepparkakor så nog har det varit lite adventsstämning trots att det inte är det roligaste att hålla på med Fourier- och Z-transformer en dag som denna.

I morgon skulle vi samlas tidig och gå igenom sista delen av labben som ska göras i Matlab. Sen är det förläsningar och mer labbjobb. Vid 17 drar TGE igång sitt julpyssel. Det ska bli kul att få klippa och klistra lite i goda vänners lag. Först är det ängat åt tjejerna men sen får även de killar som vill vara med komma och leka med oss. ;)  Det är rätt så kul att se killar som ska anses vuxna sitta och klippa och klistra som om de önskade att tiden hade fått stå stilla sen lekis. Meningen med julpysslet är att få lite mysig julstämmning i Kallebaren och Kajsabaren. Det tråkiga med att plugga är att julen bara rusar emot en. Man hinner inte stanna upp och njuta av allt det mysiga innan. I år är det dessutom extremt. Vi har sista tentan eftermiddagen den 22 december! Inte många dagar att hinna varva ner och koppla av innan julafton. För att inte tala om julhandla...

Annars är det inte så himla mycket i veckan. På torsdag är det dags för ChalmersMästerskapen i Öhlhäfv. Vi har SI-matte fram till 19, men efter det får man väl gå dit och försöka få till en snabb flaska...

Då har man gått och blivit ordförande...

Vad tiden går fort. Sitter i skolan och håller på med tunga labbförberedelser. Kommer väl troligen att sitta här större delen av helgen. Inte så kul.

Måndagen var inte så kul och har lagt en dysterhet över tillvaron så det känns lite tungt just nu.

I tisdags var det dags för RWS styrelsemöte igen... tre tappra själar dök upp. Vet inte riktigt vad vi ska göra med detta längre. "Ordförarinnan" bestämde att vi skulle vidta åtgärder för att förändra detta och har mailat ut att vi alla ska skärpa oss och försöka hålla lite på "reglerna". Jag har blivit ålagd att skicka ut lämpliga datum för möten framöver. Vilket jag måste ta tag i snart också. Mötet var snabbt avklarat och jag åkte hem och somnade som en stock i soffan.

På onsdagen vaknade man med ett ryck och insåg att jag inte hade ställt klockan på väckning och det var mindre än 15 minuter innan jag skulle gå ut till vagnen. Jisses, vilken fart det blev, det var ju så mycket som man skulle packa ihop och ha med sig också eftersom det till kvällen var det dags för sektionsmöte och med det inval till föreningarna inför nästa år. Så nu är man invald som ordförare i TGE! Jag hade min gröna klänning och den var väldigt uppskattad. Fick många komplimanger för den, så det var trevligt. Ingo dök inte upp så det var lite segt att stå med fanorna bara Maria, Bulten och jag. Bulten och Emma blev invalda till nästa års Fanbäreriet och den sista platsen vakantsattes. Så vi får väl se om vi kan försöka övertala någon att ta den platsen annars får väl jag hoppa in igen eller bara vara behjälplig.
Här kommer ett foto också... Lite långt avstånd men det fanns ingen bättre bild.
Fanbärare 
Copyright E-Photo 2006

Heldag på torsdagen...som vanligt, fast kl.17 hade de dragit igång lite SI-matte inför nästsista matteD-tentan i januari. Sen var man gott mör. Åkte hem och somnade tidigt.

Igår hände inte så mycket mer än att sitta i skolan och göra labbuppgifter och sen på kvällen satte vi oss i Kajsabaren och njöt ett par öl och en skål med nachos.